Şimdi Ara

AMD'den mobil Ryzen işlemciler: Dizüstünde dengeler değişiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD'nin Ryzen işlemci ailesiyle bilgisayar dünyasına getirdiği rekabet yeni bir boyut kazanıyor. Ryzen ve Ryzen Threadripper işlemcileriyle dengeleri değiştiren ve Intel'i çekirdek sayısını arttırmaya zorlayan AMD, şimdi de mobil Ryzen işlemcileriyle dizüstü bilgisayar dünyasını değişitiriyor. Tüm detaylar bu videoda. 



  • koskoca amdnin gpu rakibi intelmiki intele kıyasla çok daha iyiymiş. Bir kere 1080p 60fps ultra ayarlarda oyun çalıştıracak mobil gpu çıkarsın amd. Gpu tarafı çöp oldu gitti. Amd böyle giderse nvidia seneyede volta çıkarmaz.

  • Eko'nun saçma sapan haberinden sonra iyi geldi.

  • erdi işlemcileri çok güzel açıklamış. kendisine teşekkür ederim.

  • Ben AMD nin Ceo su olsam bağı bahçeyi, tarlayı, arabayı, evi ne varsa satar laptoplar için Apu işine yatırırdım. Intel ve Nvidia ile rekabet edebileceği en büyük silah laptop Apuları ama Amd hep geç kalıyor bazı şeyler için.

  • Ekrem isimli editör arkadaşın saçma sapan-yanlış bilgi içeren haberinden sonra düzgün bir video olmuş. Ben de buna benzer bir değerlendirme yazısı yazıp konu olarak atma niyetindeydim ancak her şeye değinmişsiniz o sebeple buna gerek kalmıyor. Elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 27 Ekim 2017; 14:0:30 >
  • Ne zaman satışta olur tahminen? Bu konuda bir bilgi var mı?
  • @fx57 Ana sayfayada daha çok görelim seni gurban olduğum. Kimleri çıkarıyorlar karşımıza görüyorsun sen de.
  • Böyle haberler ve videolar görmeyi o kadar özlemişiz ki tebrik etme gereği duyuyorum @fx57. Çok detaylı bir inceleme olmuş. Ben de Ryzen APU (AMD böyle demese de kısa bir ad bulunmadığı sürece hâla APU )'lu cihazları görmek için can atıyorum. İncecik, ısınmayan, performanslı ve en az 2K çerçevesiz tasarım ultrabookları hayal ediyorum.
  • Videoyu izlerken monitörümden kalite taştı.

  • Gandalf'ın Eru tarafından diriltilmesi gibi geldi diğer haberden sonra.

    AMD için sıradaki apu hedefi Ryzen 2 + vega + hbm kaldı. Umarım bu hedefine de ulaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: classf2re

    Ben AMD nin Ceo su olsam bağı bahçeyi, tarlayı, arabayı, evi ne varsa satar laptoplar için Apu işine yatırırdım. Intel ve Nvidia ile rekabet edebileceği en büyük silah laptop Apuları ama Amd hep geç kalıyor bazı şeyler için.

    geç kalması doğal APU tarafında çünkü Zen mimarisi tarafındaki gelişim farklı ekibin başarısı GPU kanadında ise biraz hantallık var bu hantallığı sonucu olarak iş modelinde önce mimariler en rafine hale getiriliyor sonra tek paket halinde İşlemci ve grafik birimi birleştiriliyor.

    düz mantıkla düşünelim Geçen sene Ryzen 7 ve 5 in tanıtılıp satışa sunulduğu zaman bu Ryzen APU larda piyasa da olsaydı revizyonun mantığı kalmayacaktı çünkü hatalar ve sorunlar görülemeyecekti. mesela bellek uyum sorunları 2018 ilk aylarda gelecek olan Masaüstü (AM4) Ryzen APU da çözülmüş oluyor( iddialara göre AM4 Ryzen APU DDR4 3200 destekli geliyor) ayni mimari ilk nesil ryzen ama ufak dokunuşlar la daha kararlı hale gelmesine vesile oluyor.

    keza 2018 Bahar döneminde lanse edilmesi beklenen Ryzen 7/5/3 2000 (Pinnacle Ridge) serisi işlemcilerde ciddi anlamda revize edilmiş şekilde geliyor AMD geri bildirimleri toplayacak yine hatalar varsa görecek 2019 da gelmesi Planlanan Matisse kod isimli Zen 2 mimarisine son dokunuşları vermiş olacak.

    Ryzen With Vega GPU tarafında ise şuan satışta olan Summit Ridge elden geçti GPU eklendi zaten Raven Ridge oldu Erdi'nin geniş şekilde özetlediği gibi hatalar ve eksikleri üzerine çalışılmış Raven Ridge hem mobil Hemde Masaüstü (AM4) formunda olacak ama masaüstündeki durum Termal bütçe geniş olduğundan 1 CCX ünitesi yerine 2CCX ünitesi oalbilir bu da 8 zen iş hattı olur 4 fiziksel 4 SMT mi olur yoksa 8 i de mi Fiziksel çekirdek olur bilinmez

    sonuç olarak AMD mimariyi piyasaya normal işlemci bazlı sürüyor hem finansal anlamda satışlardan gelir elde ediyor geri bildirimlerden yararlanıyor daha karmaşık olan GPU lu tasarımları hatasıza yakın tasarlamak için zaman kazanıyor ver olan mimari daha olgun şekilde grafik birimi ile servis ediliyor.

    son olarak 2019 yılında ise Raven Ridge platformu baz alınarak bu sefer revizyon tarafı APU ya gelecek ve performans sıçramaları ile karşımıza ''Picasso'' ismi ile çıkmış olacak ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 27 Ekim 2017; 14:44:0 >




  • Detaylı ve güzel anlatım olmuş. Teşekkürler.

  • Mükemmel bir anlatım. Oyun performansları fena değil ama amaç ultrabooklarda farklı işliyor. Gayet iyi sonuçlar var.

  • Çok güzel bir video. Dünkü çöp haberden sonra ilaç geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki o test sonuçları 15w çekerkenki sonuçlarmı yoksa 25w a dayanmöış haliyle olan sonuçlarmı bu bahsedilmemiş. 25 ise bu bizim pek işimize yaramaz zira Türkiyeye çöp laptoplar geliyor yada diğerleri aşırı pahalı oluyor.

  • hocam kendi aşmışsın. Özellikle resimli anlatım beklemiyordum

  • Ah Lisa ablam hala bekletiyor şu apuları,ömrümüz bayanları beklemekle geçiyor

    Az wattla bu kadarını beceriyorsa masaüstü performansında güzel işler yapacağı belli.
  • Hpnin bilgisayarı uygun fiyata gelse de alsam.

    25w apuda ısınma sorunu olmaz heralde.

    Rx 550de 512 polaris çekirdeği vardı, r5 2500u da 512 vega çekirdeği 1.1 ghzde çalışıyormuş, bu durunda rx 550ye yakın bir performans vermez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağlam bir ürün olacağı benziyor.

    Çok da sağlam bir anlatım olmuş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.