Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (832. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.838.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • hocam yollayabilirmisin fotoları teşekkürler

https://r apidshare.com/files/396609859/DPB-PixelFixer.rar

RAR ın içindeki,ilk RAR ın içinde bulunan EXE den direk çalıştırın!!!

Diğer test ise pixel-fixer dediğimiz bir canlandırma programıdır!

++
    buda aynısıdır(pixel fixer olmayan)

https://r apidshare.com/files/279192741/DPBbyCAN.zip

++

BIP için bir başka program

Not;RAR ın içindeki dosyaları;DVD ye yazdıracaksınız!!

https://r apidshare.com/files/193111297/Break-inbyCAN.rar

++

Buda bir başka pixel-fixer programı;

https://r apidshare.com/files/3223616542/Display-DeadPixelFixer.rar

Bunu masaüstüne indirin;RAR içindek EXE den tıklayıp direk çalıştırın>>ayar için orada Minute ve Hour göreceksiniz;biraz sağa kaydırın ilk etapta
    Minute ayarını ve hatalı pixelin üzerine getirin mouse ile,orada öylece çalışsın bir süre!!!

Small/Medium/Large olarak 3 boyut seçeneği vardır;getirin mouse ile istediğiniz yere ve iyice ufaltarak çalıştırın!

++
    NOT;bunlar "kesin" sorunu giderme programları değildir!!! şansa bakar bu işler

A-Dead-pixel>>hiç çalışmayan(ışık vermeyen)pixel dir;genelde dirilmez bunlar

B-Stuck-pixel>>batık dediğimiz,genelde sabit renkte çalışan pixeldir;bu arada düzelir!!

C-Var.stuck-pixel>>bu ise kafasına göre çalışır;bunlarda genelde zaman içinde düzelir/düzelebilir veya böylede kalabilir!

D-Bir diğer Stuck-pixel(veya Dead-pixel)>>>canlandırma metodu(prarik ama biraz sakat olan);kurşun kalem veya buna benzer
    ucu fazla sert olmayan bir cisim ile pixelin üzerine gelip çok bastırmadan,ittirmek!!!

ANCAK öndeki katman nedeniyle her panelde bu dediğim işlem iş görmeyebilir(sakın fazla bastırmayın bu durumda!!)
    özellikle stuck-pixel olayında bu bahsettiğim işlem azda olsa iş görebilir!

Dead-pixel de ise çok büyük ağırlıklı olarak(özellikle PDP lerde)elektriksel sorun olduğu için ölmüştür!!

+++
    Önemli;

1-Modül(Display ünitesi-Matrix v.s >>sizin panel dediğiniz eleman) üreticileri;bunların sınıfına göre;belli sayının üzerindeki
    pixel hatalarını kabul ederler ve bunların sayısı ile konumu ve bitişiklik v.s durumuda ayrıca göz önüne alınmaktadır,ancak
    genelde Modül üreticileri,çok büyük çoğunlukla sizde çıktığı gibi(sayı olarak)pixel hatası çıktığı için hiç birisini kabul etmez!

Bunlar panelin(TV nin)üreticisinin "cebinden gider"!!

2-Kullanma Kılavuzlarını dikkatli okursanız;zaten birkaç milyon pixel içinden bazı pixellerin çalışmamasının "NORMAL" olduğunu
    bildirdiklerini görürsünüz(aynı durum TFT-LCD ler içinde söz konusudur)

Sadece "CLASS-I" dediğimiz özel Modüller için sıfır pixel Garantisi söz konusudur(veya Üretici bu Garantiyi verir,çünkü her
    tip Modülde hatalı pixel çıkma olasılığı vardır ama CLASS-I olursa ve 1 adet bile hatalı pixel çıksa hemen değişim olur!

Ancak bizlerin kullandığı tüm Modüller CLASS-II/III/IV gibi daha alt seviye olanlardır!ve bunlar içinde uygulama Class ın
    seviyesine göre pixel hata adedi yükselerek devam eder!!

3-Sizin gördüğünüz(genelde)değişimler ya Müşreti Memnuniyeti kapsamında Satıcı insiyatifi olarak gerçekleşir(sonra o
    paneli bir başkasına gönderir Satıcı,bir şekilde okutur bu paneli birisine)bazı durumlarda ise,Üretici(Distribütör)
    aynı kapsamda veya bir şekilde bu değişimi yapar/yapabilir(ama aslında prosedür yukarıda 1.2. de yazdığım gibi olur!!)

Üreticiler/Satıcılar v.s bir şekilde,duruma göre değişim yapabilmektedirler ve bu uygulama dünyanın her yerinde aynen böyledir!!
    Tek fark bazı yerlerde Satıcılar veya Distribütörler daha fazla risk alırlar,hepsi bu kadardır!!zaten o panel bir şekilde pixel
    hatası olarak geri dönmüş bile olsa Modül üreticisine kadar geri dönmez,çünkü kabul edilmez!!

NOT;Panel tip TV lerde maliyet hesaplanırken;işte bu pixel riski ve özellikle hatalı Modül riskleri bedelide,sizin ödediğiniz
    bedelin içinde vardır,yani heriflerde bu arada elbette uyanıklar ve panel fiyatının içinde neredeyse 2 Modül parası vardır
    yoksa herifler bu işi yapmazlar!!! çünkü bir tek Pio hariç,diğer tüm üreticilerde,çok yüksek sayıda "geri dönen panel" vardır!!
    Pio ile birlikte birde Loewe ile B&O da geri dönen panel neredeyse sıfıra yakındır hatta buna teknik panel dilinde aynen
    "sıfır hata" deniyor>>Pio&Loewe&B&O +özel üretim Mitsu/Sharp/Fuji/Hitac/NEC v.s gibi özel maksatlı panellerde bu sınıftadır!!

Bilginize

Saygılar

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Eylül 2011; 13:38:43 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pixel test

https://r apidshare.com/files/396609859/DPB-PixelFixer.rar

RAR ın içindeki,ilk RAR ın içinde bulunan EXE den direk çalıştırın!!!

Diğer test ise pixel-fixer dediğimiz bir canlandırma programıdır!

++
    buda aynısıdır(pixel fixer olmayan)

https://r apidshare.com/files/279192741/DPBbyCAN.zip

++

BIP için bir başka program

Not;RAR ın içindeki dosyaları;DVD ye yazdıracaksınız!!

https://r apidshare.com/files/193111297/Break-inbyCAN.rar

++
    CAN

hocam bu pixel-fixer dediğin program bendeki 2 ölü, 1 yanıp sönen pikseli adam eder mi yoksa bunlara temiz bir servis dayağı mı gerekir?

ya da en basiti s.ktir et izle gitsin mi dersin?

tv 50gw30

teşekkürler...

• Merhaba Arkadaşlar

Ben GW30 u Teknosadan almıştım. Yanında D-Smart aboneliği de verdiler. Dün bayii receiver ı getirip kurdu. Benim düşüncem içindeki kartı çıkartıp TV nin kart yuvasını kullanmaktı ortalıkta receiver kablo vs dağınıklığı olmasın diye ama servis bunun mümkün olmadığını söyledi. Zaten içindeki CI kart değilmiş. Acaba reciever içindeki kartı çıkartıp CI kart olarak kullanabileceğimiz adaptör vs türü birşey var mı yoksa receiver kullanmaya mahkum muyuz?
  • panasonic TX-P50GW30 almayı dusunuyorum sızce nasıl onerebılecegınız 2000-3000lıra aralıgında daha ıyı bı model var mı .Bide panasonic TX-P50GT30 var 3d ozellıikli malum 3d yayın yok sadece filmler oyunlar var 3d televızyon almak nasıl bı yatırım olur ve 2d yayını 3d ye cevırebılme ozellıgı güzel bı goruntu saglar mı? yardımınız ıcın şimdiden teşekkür edrim

Orijinalden alıntı: talatcaner

connax,netion modül diye arama yap,ayrıca bu forumda teledünya yayılarını izlemek başlığı altında açıklama var.

Peki bu modülün D-smart kartıyla uyumlu olup olmadığı hakkında bilgisi olan ya da bu şekilde kullanan var mı? Çünkü nereye baksam kartın Teledünya için kullanıldığı yazıyor. Dsmart ile kullanılabilir gibi birşey görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 23 Eylül 2011; 16:19:35 >
  • Albani üstad ve diğer arkadaşlar..

Ben bugün Panasonic p42S30 modelini vatandan sipariş ettim..GW yada ST kalitesinden eminim ama 600 lira fark vardı aynı boyutta olmalarına rağmen.

Şimdide içime kurt düştü.. Kendimi zorlayıp GW yada ST mi alsaydım acaba yada siparişi iptal edip bunlardan birini alayımmı?? U/X/C serileri beş para etmez demiş birkaç arkadaş.Giriş seviye modeller iyi değil diyor yani..Çok fazla fark olurmu acaba 1080p filmlerde..

Yardım lütfen..

İmkanın varsa,G den başla,ama bütçe sorunu varsa ona bir şey diyemem elbette!

"Beş para etmez" lafı fazla abartılı olur,yani o kadar da değil!!

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • Ah Albani Üstadım ne yapacağim şimdi ben.. Telefonla arayarakmı iptal ettireceğim acaba..Yoksa Mal geldiği gibi hiç dokunmadan tekrar değişim istiyorum deyip geri gönderebilme hakkım var sanırım..

Ben Geceleri karanlıkta 720p- 1080p filmler izlemek için kullanacağimdan Plasma daha iyi olur diye düşündüm..
    Trusted Reviews
    Panasonic Viera TX-P42S20 Review | Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/Panasonic-Viera-TX-P42S20_TV_review_connectivity-and-picture_Page-2

Bu linkte S20 ye baktım Görüntü kalitesi 10/8 diğer G serileri 10/9 not almış..600 lira fiyat farkına göre normal gibi ama John Archer fazladan para verip G almak için her kuruşa değer filan gibi bir laf etmiş sanırım..Forumdaki arkadaşlarıda biraz okuyunca arada dağlar kadar fark var gibi görünüyor..

S30 un fiyatı benim için çok iyi ama zorlanarak 1839 liraya Gw yada ST alabilrim..Senin görüşüne göre Değer diyorsun fark ödemeye sanırım..

Birde aynı fiyattan satılan GW mi ST mi tercih edilmeli?? GW tasarımı daha güzel ST de 3D var.3D çok önemsemiyorum ama olursa iyidir diye düşünüyorum.GW mi ST mi Üstad fiyatlar aynı..

• quote:

Orijinalden alıntı: KYSER

Ah Albani Üstadım ne yapacağim şimdi ben.. Telefonla arayarakmı iptal ettireceğim acaba..Yoksa Mal geldiği gibi hiç dokunmadan tekrar değişim istiyorum deyip geri gönderebilme hakkım var sanırım..

Ben Geceleri karanlıkta 720p- 1080p filmler izlemek için kullanacağimdan Plasma daha iyi olur diye düşündüm..
    Trusted Reviews
    Panasonic Viera TX-P42S20 Review | Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/Panasonic-Viera-TX-P42S20_TV_review_connectivity-and-picture_Page-2

Bu linkte S20 ye baktım Görüntü kalitesi 10/8 diğer G serileri 10/9 not almış..600 lira fiyat farkına göre normal gibi ama John Archer fazladan para verip G almak için her kuruşa değer filan gibi bir laf etmiş sanırım..Forumdaki arkadaşlarıda biraz okuyunca arada dağlar kadar fark var gibi görünüyor..

S30 un fiyatı benim için çok iyi ama zorlanarak 1839 liraya Gw yada ST alabilrim..Senin görüşüne göre Değer diyorsun fark ödemeye sanırım..

Birde aynı fiyattan satılan GW mi ST mi tercih edilmeli?? GW tasarımı daha güzel ST de 3D var.3D çok önemsemiyorum ama olursa iyidir diye düşünüyorum.GW mi ST mi Üstad fiyatlar aynı..

Arkadaşım bence aklında soru işareti kalacağına iade et o TV'yi.
    İstediğin 42gw30 darty'de şu an 1599 TL.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Plazma-Televizyon/PANASONIC/TX-P42GW30E-p-55599-c-10.htm

• Fiyat güzel ama ben 12 taksitle alabilirim ancak.. Vatandaki kampanyadan dolayı oradan 12 taksite aldım World card. 150 liradan fazlası aşar beni taksit miktarı..

Aslında bu GW ST Tvler daha ucuza bulunuyor sanırım vatanın fiyatlarından yani..Birazda bu yüzden almak istemedim..

Vividçi isen o zaman LCD al!! PDP ler sana çok karanlık gelir

Nasıl bir kullanıcısın sen??? genelde panel kullanmasını çok büyük çoğunluk CRT gibi veya LCD Monitör gibi kullanıldığını sanıyor
    veya canlı/parlak/aşırı yüksek ışıklı resmi "doğru" sanıyor v.s

-İade edipte GW3x alabiliyorsan(bütçene uyuyorsa)o zaman GW3 al

-O Test Sitelerini geç bir kalem orada bazı değerler doğru olsa bile "yorum eksikliği" vardır!! notlarda önemli değil!
    Ayrıca bahsettiğin Sitenin "8" resim kalite notuda düşüktür!!

Ancak sen sanırım bazı değerleri abartıyorsun gibi geliyor bana;örneğin "arada dağlar" olmaz veya olamaz!
    takılma böyle slogan/klişe tanımlara!

-3D ile işin yoksa ST/GT filan alma,direk GW3x al

++

• Değerli albani..

Ben senin deyiminle tam bir "FILM hastasıyım" U.S.A daki kullanıcılar gibiyim..Tn Pc monitöründe bile zifiri karanlıkta 1080p FILM izlerim..Doğal renklerden yanayım..Uydu yayını çok az izlerim..

Test sitelerine senin daha önce buradan bizi uyardığın gibi temkinli yaklaşıyorum..Bir fikir vermesi açısından bakarım.. John Archer ın incelemeleri fena değil gibi sen daha iyi bilirsin tabi..

Ben şimdi onay vermeyeceğim siparişe 2 gün içinde teyit edilmezse iptal olurmuş.İptal olsun istiyorum.. S30 almaktan vazgeçtim..Biraz bekleyeceğim sonra GW serisinden bir model alırım..ST aynı fiyata 3D var cazip geliyordu ama 2D görüntüde GW daha iyi ise tercihim GW olur..

Bu arada 1080p filmlerin sorunsuz izlenmesi hakkında topiğine geldiğini görüyorum zaman zaman Yabancı bir sitede Daum Potplayer isimli bir oynatıcı ve ona ayrı yüklenen birçok codeklerle yapılan ayarlamalar var.. GPU nun içindeki video oynatım motoruna çözdürüyorsun tüm videoları..Ben çok beğendim..istersen verebilirim link.Ancak benim 30-45dk falan zaman aldı baştan sona yapmam..Çok uzun ayarlamalar yani..Bu arada Potplayer KM playerın yapan ekipten çıkmış..Kullanımıda ona benziyor.

• Sn albani 42GW 30 mu 42ST 33 mü 3D benim için hiç önemli değil panel önemli sd uydu yayınıyla izleyeceğim hangisi daha kaliteli görüntü verir sen alsan hangisini alırdın bana tavsiyen nedir dediğim gibi 3 D önemli değil artıları ve eksilerini söylersen bir seçim yapabilirim teşekkürler

Demekki sende bizdensin FILM ci!!

Bu FILM olayı,bizde hakkı ile pek bilinmiyor,PDP lerde bu iş çok uygun zaten vividçi değilsen olayı çözüyorsun!

-GW3x OK dir ama sıkı FILMci isen sen VT3x leri kovala!! yada bu işe ayırdığın bütçeni yükselt bu arada fiyatların
    düşmesi içinde bir kaç ay bekle,çok cazip fiyatlara inecek bu sene panellerin 2011 Modelleri ve bu seneki düşüşler,eğer
    dikkatli takip edenler varsa,geçen seneye göre çok daha hızlı olduğunu göreceksiniz,o bildiğimiz malum Mağazalar
    açıkçası öldürücü fiyatlar verebiliyor artık!!

-VT2x de diyebilirim,ama bunların artık sıfırı hiç kalmadı,teşhir bile çok az kaldı ve buda çok güzel bir paneldir!

Senin şuanda tam bütçen nedir?

++

Ben uzun zamandır DAUM a takılıyorum ve ayar yapmadan Default gibi izliyorum diyebilirim,birde Splash var ama DAUM kullnıyorum çoğunlukla,
    bahsettiğin şekilde bende bir yerlerden,prof.settings bulmuştum ama uygulamadım çünkü orada CoreAVC ve sanırım bir kaç Codec daha yükleniyordu!
    Codec yükledikten sonra,zaten kullanmam o Playeri ı bir daha,ben Codec lerden nefret ettim,yaw ve hepsini aynen kaldırdım,codec filan kalmadı
    diyebilirim(DivX ve VC1 için codec kaldı sadece) DAUM bu konuda bende sorun çıkarıyordu,mecburen yükledim!

Senin bahsettiğin settings sanırım benim gördüğüm olabilir veya benzeri ama ben bunu yüklemem!!çünkü bana yetiyor bendeki DAUM çalışması,
    zaten artık Monitörden de izlemiyorum Film ve clipleri,odaya Pany LCD aldım,arada Monitör gibi onu kullanıyorum+
    Teklifin için teşekkürler yinede düşünmen yeter+

DAUM PotPlayer;evet KM den ayrılan team kurdu ve bana göre KM den daha rahat-stabil ve performanslı çalışıyor,aslında oldukça prof.bir Player
    DAUM kazması bizim Fener den şutlandıktan sonra TeknikAdamlığı bıraktı Player cı oldu

++
    CAN

• Merhaba

Bugün itibariyle bende pany ailesine katıldım. 46GW30 ile. bende digiturk HD receiver var. HD kanallar gayet iyi. Ancak aynı şeyi SD için söyleyemiyorum. Sanırım bunu da beklememek gerekir. HDMI kablo almayı aceleyle unutmuşum şimdilik scart ile seyrediyorum, yarın onuda alacağım. Belki de SD farkı burdan geliyordur.

En güzel ayar seviyeleri bulabileceğim bir link yada yazabilecek var mıdır?

Bu arada servise burda okuduğum bazı ayarları söyledim, salla dedi... şehir efsanesi dedi.

Şimdi bu nedenle siz değerli aileye bu ayarları nasıl yaparım soruyorum.

Selamlar
  • sayın albani bende 55vt30 yada 50vt30 düşünüyorum. daha önce ki yıllardaki tecrübelerinizden sizce bir kaç ay içerisinde hangi fiyat aralığında görebiliriz bunları. bu arada 4000- 4500 tl ayırdım bunlar için.

valla ben acaip sürprizler bekliyorum bu sene,önümüzde Kurban Bayramı var ardından Yılbaşı geliyor ve zaten sene bitiyor!
    2012 ler belki bize geç gelebilir ama 2011 Model paneller bu sene hızlı iniyor!

ancak VT3x Pany nin Hi-End tek Serisi,dolayısıyla bunun düşüşü,diğerleri gibi çok hızlı olmaz,ancak neticede o da iniyor bir şekilde
    vede inmeye mahkum!!

bence VT3x için biraz bekleyeceksin,illa VT3x olsun istiyorsan vede bütçen bugün için yetmiyorsa

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.