Panasonic forumu bir anda BR forumuna döndü:) Ses formatı ile ilgili şöyle bir örnek vereceğim, daha önceden indirip izlemiş olduğum Star Wars Phantom Menace (Divx AC3) filminde seslerde duyduğum metaliklikten dolayı bir zevk alamamıştım... Ancak geçenlerde aynı filminDVD-R versiyonunu indirdikten sonra 5.1 Dolby olarak izlediğim de görsellik yerine ses ve efektlerdeki şölen yemede yanında yat türdendi... (ah ah thx onaylı bir sistemde dinlemek nasıl olur tahmin edemiyorum şu an:)) 2 hoparlörde güzel gelen AC3 filmler maalesef gerçek 5.1 sisteme geçtiğinde maalesef cortluyor... Daneel'in de bahsetmek istediği dandik audio da bu oluyor sanırım...
@msaltık Z-5500 multi medya istem yerine deck sistem almak belki şu an cezbedici gelmeyebilir ama ilerliyen zamanla verdiğin her kuruşun karşılığını aldığını görmek güzel bir olay... Benim Onkyo da bu zevki sonuna kadar alıyorum...
selamlar...
ps:yukarıda foto koydum ama sayfada açılabilecek şekle getiremedim birileri yardımcı olursa sevinirim...
oldu mu [url] kalkacak IMG ler image olacak
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
Muratçım PS 3'ün işlemcisi ve ekran kartı nevi-şahsına münhasır IBM ve Nvidia'nın Sony için özel olarak tasarladığı parçalar. Bir de bu konsolların parçaları çok ucuz olmuyor. Mesela PS 3'e ancak notebook HDD'si takabilirsin. Xboxun 20 GB harddiski 90 YTL, wireless adaptörü 100 $. Bir de hepsine parça maliyeti olarak bakma. Ar-Ge maliyeti var dünya kadar. Bi de abi kasayı taşımak kolay diyorsun da. Şimdi benim yan odada desktop var. Ona 4.1 ses sistemi bağlı, mouse ve klavye bağlı, monitör bağlı, fiş bağlı, scanner ve printer bağlı abi kolay mı bunların hepsini söküp takmak. Bir de yer açmak lazım koca kasa için. Notebooku uydu receiver üzerine koyduğumda neredeyse farkedilmiyor. İlla film izlemek için bir bilgisayar alınacaksa bence bu HTPC ya da notebook olmalı. Bir de HDMI çıkışlı harddiskli bir DVD-Recorder artık bence herkesde olmalı. Hem eskisine göre de çok ucuzladılar. Mevcut bluray playerlarda online içerik indiremiyorsun filmler için. Oysaki bluray filmlerde online içerik desteği mevcut. PS 3 bu özelliği destekliyor. Bu yüzden hala PS 3 bu işte bir numara. Sana tavsiyem Logitech Z-5500 alma. Gerçek ses kalitesi için doğru dürüst receiverı olan bir şey al. Bir Z-5500 asla giriş seviyesinde bir receiverda bile duyabileceğin ayrıntı sesleri vermez. Bir de kolonların ahşap olması da çok önemli. Z-5500'ünküler plastik diye biliyorum ben.
quote:
Orjinalden alıntı: msaltik
quote:
Orjinalden alıntı: Daneel
Blurayi Sony seçmedi mavi lzerli disk formatını piyasaya getiren ve bu işin lokomotifi olan firmaydı. HDDVD tarafında Intel, Microsoft gibi devler vardı. Daha da ilginci DL HDDVDlerin (30GB) 25GBlik single layer Bluraylerden daha ucuz olmasıydı, bunun üstüne playerların pahalı mavi lazer teknolojisini kullanmamaları HDDVD playerlar açısından %50'lere varan maliyet avantajı getiriyordu. HDDVD çıktığı andan itibaren çizilmelere daha dayanıklıydı BRler için farklı coating teknolojileri geliştirilmesi gerekti. Advanced Contect türü uygulamaların ana hatları ilk player sahaya çıktığında belirlenmişti ve bu özellikler hepsinde standart idi. Şu anda Profil 2.0 bir player PS3'ten başka yok benim bildiğim, BD50 ve Sony 350 ilk örnekleri olacak. Uzun lafın kısası olay bu 30 alıyor o 50 alıyordan çok daha farklı faktörlerde göz önüne alınarak bir analiz yapılmasını gerektiriyordu.
Maliyet konusuna gelince wikipediadan alıntı vericem, olay bizim satıcıların para kaybetmesi değil, Sony'nin zararına satması.
The PlayStation 3's initial production cost is estimated to have been US$805.85 for the 20 GB model and US$840.35 for the 60 GB model;[66] however, they were priced at US$499 and US$599, respectively.[67] The high manufacturing costs meant that every unit was sold at an estimated loss of $250,[66] contributing to Sony's games division posting an operating loss of ¥232.3 billion (US$1.97 billion) in the fiscal year ending March 2007.
In January 2008, Kaz Hirai, chief executive of Sony Computer Entertainment, suggested that the console may start making a profit by early 2009 stating that "the next fiscal year starts in April and if we can try to achieve that in the next fiscal year that would be a great thing" and "that (profitability) is not a definite commitment, but that is what I would like to try to shoot for";[71] however, market analysts Nikko Citigroup have predicted that the PlayStation 3 could be profitable by August 2008.[72]
Since the system's launch, production costs have been reduced significantly as a result of phasing out the EE chip and falling hardware costs.[73][74] The cost of manufacturing Cell microprocessors has fallen dramatically as a result of moving to the 65 nm production process.[75][74] Blu-ray diodes are cheaper to manufacture.[73][76] As of January 2008, each unit costs around $400 to manufacture
Ayrıca sadece cell processor değil Nvidia'nın sony ile ortaklaşa geliştirdiği RSX GPU'su da bulunuyor, 7800 serisi mimari özelliklerine sahip imiş Wikipedia yazdığı üzere artı Cell işlemci için özel iletişim birimi gibi artıları varmış. Bunun yanındaki tonla ıvır zıvırı saymıyorum bile. Güzel bir hardware idi sonuç olarak ve Sony'nin başını çektiği Bluray konsorsiyumuna bu zaferi getirdi.
Hala daha en iyi şekilde yazılmış divxler bile piyasadan 5 liraya satın aldığımız dvdlerin kalitesine ulaşmıyor ama izliyoruz, arşivde bulunmasını istediğim bir film olunca gidip dvdsini alıyorum şahsen. Tabi ki bu işler bedava deil, bakarsın video kiralama muhabeti pahalı BR'ler sayesinde tekrar eskisi kadar olmasa da bir sektör haline dönüşür ve insanlar dandik audiolu vasat riplenmiş HD yerine mahaledeki BRciden ve ya internetten 5 liraya film kiralamayı tercih ederler.
yaw içinde 800$'lık ne varmış merak ettim hakkaten şimdi. belki ilk çıktığı zamanki koşullarda grafik işlemcisi pahalı olabilir, çünkü sadece DDR3 Ram'lere bile baksak şu an bile yüksek. ama günümüzde zararına satılması haberi beni çok tatmin etmiyor, bilmiyorum. bilmediğim için de çok bişe söylemek istemiyorum artık.
Dandik audio'lu rip HD fikrine de katılmıyorum.
neyse yaa, bnm çizgim ve önerilerim belli. Sony ister zararına sattığını yazsın/yazdırsın ben yine de HD player almam arkadaş. Aha da inat ettim
Herkese tekrardan merhaba..Uzun zaman olmuştu foruma girmeyeli.Malum evlilik arifesi,evlilik,balayı derken hayat yeniden düzene girdi.Burdaki üstadların yardımıyla bende px80 ile panasonic ailesine girmiştim yeni eve taşınmadan önce.2 konuda sorum olacak.Bunlardan biri Airman abimin panel alıp almayışı bunu gerçekten merak ediyorum.
Px80 den genel olarak çok memnunum.Gerek dvd filmlerde gerekse sd yayınlarda, özellikle maç yayınlarında beni oldukça tatmin ediyor.Geçen 10 sayfayı okuduğumda Murat kardeşiminde katkılarıyla .mkv filmlere ilgim arttı.Sorumdan evvel elimdeki ürünleri anlatmak isterim
-sd yayınlarda daha fazla performans elde edebilmek için 720p ve 1080 e upscale yapabilen crea marka hd uydu alıcısı aldım.Geçen sene 800-1000 ytl arası olan bu ürünü 350ytl ye bulduğum için tüm engellemelere karşın aldım ve hdmi ile panele bağladım.(sd yayınlarda kalite artışını gözle görebiliyorum) Yalnız *** için bu receiverı alacak olan arkadaşlar almasın, yazılım desteği hiç yok.Ben rus sitesinden arion tabanlı yeni yazılım atıyorum,kendini artık arion zannediyor makine :)
-home sinema olarak hdmi upscale özelliği olan philips hts335w marka cihaz ev hediyesi olarak geldi, fazla seçme şansım yoktu ama dvd filmlerde upscale başarısı ve ses yeteneği bir apartman sakini olarak beni oldukça memnun bıraktı.
Şimdi bu iki cihazda hdmi ile plazmaya bağlı. .mkv filmler için ya içerideki kasayı habire salona taşıyacağım yada bir laptop alacağım.İkinci bir bilgisayar zaten gerekli olduğundan hanıma,bunu yapmam daha mantıklı olacak galiba. Panele hd-dvi yada vga dan panele baglayacagım.Benim sorunum 5.1 ses olayında.
Uydu receiverda dijital optik çıkış ve rca stereo çıkışlar var. dvd receiverda ise dijital koaksiyel giriş ve stereo girişler var.Uydu ile dvd yi kırmızı*beyaz rca kablo ile bağladım.çünkü dijital optik ile dijital koaksiyel i bağlayabileceğim bir kablo varmı bilmiyorum.Alacağım laptopunda spdıf çıkışlı olmasına dikkat edersem, 5.1 sisteme bağlayabilmem için, spdıf-digital koaksiyel girişine nasıl bağlarım, kablosu varmıdır, adı nedir
yada koaksiyel giriş harici 5.1 sesi nasıl elde edebilirim.Bu philipsi anlamıyorum.cihazlarına sadece koaksiyel dijital giriş koyuyorlar.optik dijital giriş koysalar uydu ile bağlantıyı burdan yapacağım, bilgisayar bağlantısınıda burdan yapacagım, ama koaksiyel giriş var.
Son birşey daha, 42'' almayı düşünen arkadaşlar murat kardeşe paraları örtüştüğü müddetçe kulak versinler. 50'' panele yönelsinler.Gerçekten belli bir süre sonra showroomda büyük gelen 42'' evde küçük gelmeye başlıyor.Yada benim yaptığım gibi kampanya kovalasınlar.1 ay önce 2400/10 taksit almıştım px80i. pv70 i savunan arkadaşlarada hayret ediyorum.Bu kadar az fark varken dikey çizgi sorunu olan,eski panel ve işlemciye sahip pv70i nasıl px80 e karşı önerirler. Full HD isteyen arkadaşlar pz serisine yönelsinler,kullanım amacı olarak px80 onlara yetmeyebilir.Herkese teşekkürler.İyi forumlar
senin ilacın s-video.com sitesinde korkmadan alışveriş yapabilirsin çok da ucuz 20 dolara kargo dahil bir arkadaşa aldık 15 gün sonra geldi hiç bir sorun da olmadı
Sadays üstad inanırmısın buradaki yazını okumadan önce google da ararken senin diğer bir yazını buldum ve verdiğin linkten inceledim.Aradığım şeyi buldum sanırım uydu ile dvd arasında bağlantı için.Aşağıya resminide koydum.Yalnız bir sorum daha olacak.Şu ''S-PDIF'' çıkışı denilen şey digital koaksiyel çıkışmıdır.Yani benim sinema sistemimde olan dijital koaksiyel girişine, bilgisayarın S*PDIF çıkışından bağlamak için sadece bir koaksiyel kablo almam yetecekmidir.iki ucuda aynımıdır bu kablonun
Panasonic forumu bir anda BR forumuna döndü:) Ses formatı ile ilgili şöyle bir örnek vereceğim, daha önceden indirip izlemiş olduğum Star Wars Phantom Menace (Divx AC3) filminde seslerde duyduğum metaliklikten dolayı bir zevk alamamıştım... Ancak geçenlerde aynı filminDVD-R versiyonunu indirdikten sonra 5.1 Dolby olarak izlediğim de görsellik yerine ses ve efektlerdeki şölen yemede yanında yat türdendi... (ah ah thx onaylı bir sistemde dinlemek nasıl olur tahmin edemiyorum şu an:)) 2 hoparlörde güzel gelen AC3 filmler maalesef gerçek 5.1 sisteme geçtiğinde maalesef cortluyor... Daneel'in de bahsetmek istediği dandik audio da bu oluyor sanırım...
@msaltık Z-5500 multi medya istem yerine deck sistem almak belki şu an cezbedici gelmeyebilir ama ilerliyen zamanla verdiğin her kuruşun karşılığını aldığını görmek güzel bir olay... Benim Onkyo da bu zevki sonuna kadar alıyorum...
selamlar...
ps:yukarıda foto koydum ama sayfada açılabilecek şekle getiremedim birileri yardımcı olursa sevinirim...
valla ben ses konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Ama divx'lerde bazen bişeler oluyodu. O da rip'leyen arkadaşın bilgi ve becerisiyle alakalı. Önceden de bahsettiğim artık markalaşmış isimler var, adam filmin sonuna imzasını atıyo. Onları bulun çekin, mesela divx'lerde axxo vardı sanırım. BR ve HDDVD'lerde SEPTIC, CHAKARA falan var. MKV de şu ana kadar düttürü bişeyle karşılaşmadım
ses olayı için de dediğim gibi izleme aşamasındayım, fiyat ve bana uygunluk (kullanabilirlik) konularına göre bakacağım
Msaltik hocam, .mkv doyalardaki zevkini ve gayretini ne kadar takdir ediyorsam stereoyaya olan bağlılığını da şiddetle kınıyorum Valla yazık günah o güzel görüntüleri stereo izlemek.. Hemen evdeki içişleri bakanına başvur, ödeme iznini çıkart, al şöyle güzel bir 5.1 sistem sonra da bana dua et.. Stereo izlemiş tüm filmlere üzülcen valla
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal
Msaltik hocam,
Sen masaüstüne bağlıyosun .mkv dosyaları, görüntüye tavan yaptırıyosun da ses olayında 5.1 kullanmıyormusun????
yok hocam, sıra ona geldi işte. apartman durumundan dolayı geniş bişeyemi geçsem, yoksa iyi bir 5.1 mi yapsam ikilemi de var. Bakalım Z5500'ün fiyatı düşerse, maddi durumu da toparlayınca bişeleri kovalıcaz. stereo stereo nereye kadar
gelin şöyle yapalım arkadaşlar, ben PC'mi kullanmaya devam edeyim, evdeki heeeeeeer türlü ihtiyacımı tek cihazla karşılıyayım. Siz de PS3 alın. alan razı satan razı gibi bir durum çıksın. ne dersiniz? çünkü PC yanında bana anlatıklarınız hala yeterli gelmiyor. yaw yemişim özel işlemciyi, neyi özel. yapmasaydı kardeşim özel işlemci, onlar kesin anlaşamamıştır birileriyle bi konuda ondan öyle bi yola gitmişlerdir. neyse o kadar detayını bilmiyorum. Bu arada hani 20GB notebook HDD'si 90YTL???
aha bak sana 160GB Notebook disk, Seagate marka 97YTL, 90YTL olanı 120GB aradaı 7YTL farkı ben veririm
Kesinlikle katılıyorum. 5.1 ses olayı bence HD'den daha önemli. Black Hawk Down filmi 5.1 destekli ve stereo seyretsen aynı film olduğuna inanmazsın. Görüntü kadar ses de adama o atmosferi yaşatır.
quote:
Msaltik hocam, .mkv doyalardaki zevkini ve gayretini ne kadar takdir ediyorsam stereoyaya olan bağlılığını da şiddetle kınıyorum Valla yazık günah o güzel görüntüleri stereo izlemek.. Hemen evdeki içişleri bakanına başvur, ödeme iznini çıkart, al şöyle güzel bir 5.1 sistem sonra da bana dua et.. Stereo izlemiş tüm filmlere üzülcen valla
quote:
quote:
Msaltik hocam,
Sen masaüstüne bağlıyosun .mkv dosyaları, görüntüye tavan yaptırıyosun da ses olayında 5.1 kullanmıyormusun????
yok hocam, sıra ona geldi işte. apartman durumundan dolayı geniş bişeyemi geçsem, yoksa iyi bir 5.1 mi yapsam ikilemi de var. Bakalım Z5500'ün fiyatı düşerse, maddi durumu da toparlayınca bişeleri kovalıcaz. stereo stereo nereye kadar
yaw birader güzel diyosunda, daha yeni birsürü masraf yaptım, şimdi bi daha ödenek için başvurursam, beni Özelleştirme Kuruluna sevk edebilir