arkadaşlar geçen izmir carrefour da yeni çıkan panasonic plazmayı gördüm, görüntüsü çok etkileyici idi. ( şu 500000:1 kontrastlı olan) ama yeni çıktığı için 106 ekrana 4000 ytl fiyat biçmişler. her an yeni birşey çıkıyor ve ne alacağımı şaşırıyorum. bu yüzden sene sonunu beklemeye karar verdim. AYRICA FOTOLAR HANGİ SAYFALARDA VAR ÇOK SAYFA VAR İŞ ARASINDA BAKAMIYORUM:) söylerseniz sevinirim...
component (3 renk) kablonun scarta gore daha kaliteli oldugu bir yorum mu ,yoksa genel kabul gormus bir durum mu
Genel kabul görmüş bir durumdur
ayrıca pratikte de tarafımdan çeşitli kablolarla test edilmiştir
bu durumda komponent çıkışlı bir uydu receiver +modüllü üyelik
d-smart+modüllü üyelikten daha net bir görüntü verecektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 29 Nisan 2008; 16:49:08 >
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
walla yabanci sitelerden biraz arastirdim son 1 saat icinde
baglanti seklinin komponent veya scart olusu , sadece tasinan sinyalin desteklenme portlari farkli ise kalite degisimi yaratiyormus
soz gelimi , rgb sini scart ile aktarma huviyetindeki bir uydu alicinin , ayni sinyali sirf komponent ile iletiminde bir kalite artisi beklemek mantiksizmis
ancak komponent to komponent baglantiyi gerektiren kalitede veya kapasitede bir sinyali , o cihazin skartindan almaya calismak daha az bir kaliteye razi olmakmis ..
bu tip bir site .. dilerseniz ingilizce bilenler icin adrese tekrar bakabilirim
benim anladigim buydu , altin uc konusunun da kozmetik bir farklilik oldugu yaziyor , cunku altin uc haric bir cok nikel benzeri karisimlardan zaten o yayin geciyor diyor
ayrica dijital kablo 1 ve 0 tasiyor diye kayba yol acmaz ya vardir ya yoktur dusuncesinin de dogru olmadigini analog yayin tasinmasindaki kusurlarin digitallerde de olabilecegini yaziyor detaylari ile
Arkadaşlar şu anda 42PV70 sahibi bir panasonic kullanıcısıyım.Kısmetse bu hafta içinde odama da bi lcd almak istiyorum.Gerek pv70 den mennun olmam gerekse beni etkileyen görüntüsü nedeniyle odamada panasonic 94 ekran full hd lcd düşünüyorum.Fiyat olarak 2700\12 gibi bi rakam aldım.Araştırmalarıma göre fiyat iyi,ancak beni düşündüren nette yeterince bilgi yok bu tv hakkında(tam modeli Panasonic TX-37LZD70 )Burada bu modeli kullanan,gören inceleyen arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşsınlar.Yeterince bilgi bulamazsam bu tv hakkında Sony 40V3000 alıcam.Ama açıkcası da aklım panasonic de.Özellikle ekranı çok hoşuma gitti.Umarım bana yardımcı olabilecek birileri vardır.Şimdiden teşekkürler...
zira macini filmini ozellikle diger tv de izlemeye dvm etceksin
ne icin kullanacagini bilmiyorum ama benim hep aklimda kaldi ,lcd de samsung iyidir , onun panelini kullanan , hic de kucuk olmayan 102 ekranli crea yi bi promosyonla yakalarsan kacirma derim
arkadaşlar bende 37" PV70 model plazma almak istiyorum..gerçi lcd ile plazma arasında gidip geliyorum..topic çok uzun olduğundan hepsine bakamadım kusuruma bakmayın..size birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.. 1-SD uydu yayınları( özellikle futbol maç performansı), dvd, divx(DVDrip ve HDrip) izlemek için PV37 uygun bir plazmamıdır? 2-Ekrandaki yansıma sorunu ile ilgili görüşleriniz?..(Bizim odanın penceresi kuzeye bakıyor..Direk güneş sabah saatlerinde çok az alıyor..) 3-Kullanım saati olarak 20.000 saat deniyor sizin bilgileriniz nedir bu konuda?(20000 isegünde 8 saat açık kalsa 7 sene yapar bu az değilmi? LCD de 50000-60000 saatten bahsediliyor) 4-Okuduğum bir sitede 4:3 yayınlarda ekranın yan tarafları gri oluyor buda ölü pixel oluşmasına neden olabilir gibi birşeyler yazıyordu..4:3 yayını ekrana tam oturtma özelliği vardır sanırım?(Saçma bir soru oldu) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Jujuu dostum öncelikle yardım için teşekkürler.Tv işine gelince bu tv yi kendi odamda özellikle konsol oyunları oynamak için alıyorum.(ps3 xbox 360)Şu anda plazma salonda duruyor ve ben açıkcası aile den dolayı istediğim şekilde oyun oynayamıyorum bu yüzden kendi odama bi tv alayım diyorum.Almış kende gerekirse 1000 ytl fazla verip maksimum keyif almak istiyorum.Durum bu şekilde,bakalım neye karar vericez...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 29 Nisan 2008; 17:43:55 >
Bu foruma ilk kez mesaj yazıyorum. msaltik'in tavsiyesi üzerine burayı çok dikkatli şekilde inceliyorum. Onunla başka bir forumda ve özel olarak da yazışmıştım. Yazılarına ben de çok değer veriyorum. Benim sormak istediğim bir konu var. Belki forumda daha önce bahsedilmiştir. Ama yüz küsür sayfanın tamamını okumam mümkün olamadı henüz. Benim de 50PV7F plazmam var. Burada 70F daha çok konu olmuş durumda biliyorum. Sadede geleyim; Kumanda üzerinde Q-Link tuşu var. Bu tuş hakkında az biraz bilgim var. Ama çözemedim. "Bu özellik mevcut değil" mesajını veriyor. Bu özellik sayesinde televizyonu DT'ün receiver'ını bereber tek tuşla kapatıp açmak mümkün oluyormuş sanırım. Emin olmamakla beraber böyle bir bilgim var. Bunu açıklayabilir misiniz? Nasıl çalıştığı hakkında bilgiye ihtiyacım var. İlginiz için çok teşekkürler. Bu arada DT'ü Monster 2m. 21 pin altın uçlu kablo ile bağladım.
Bu soru güme gitti, bilen veya öneride bulunacak bir arkadaş var mı Q-Link konusunda???
PV70F'in Kullanım Kılavuzu'nun 28. sayfasında Q-Link bağlantısının nasıl yapılacağını anlatıyor.
Eğer Digiturk 21 pin scart bağlantısını destekliyorsa PV70F'i Digiturk'e scart ile bağladığınızda Q-Link bağlantı üzerinden otomatik açma/ kapama veya geçiş yapabilmeniz gerekir. Sanırım ayarlarda bir eksiklik var.
Dediğin gibi kullanım klavuzuna bi bakayım. Bendeki PV7F 70'in bir altı. Ama onda da qlink var tabi. Sorunum da bu zaten Digiturk'un 21 pin scartı destekleyip desteklemediğini bilmiyorum ama standart verilen scart kablosunu hemen değiştirmiştim. Monster altın uçlusundan almıştım. Tv ayarlarını bi kontrol edeyim. Yarın sonucu iletirim.
Dostum evet tv yi yakından izleyip(2-3 metre)Full hd cihazlay bağlıycam.Bu yüzden alacağım tv nin iyi olmasını istiyorum.Yokmu panasonic full hd tv hakkında bilgisi olan ?
arkadaşlar bende 37" PV70 model plazma almak istiyorum..gerçi lcd ile plazma arasında gidip geliyorum..topic çok uzun olduğundan hepsine bakamadım kusuruma bakmayın..size birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.. 1-SD uydu yayınları( özellikle futbol maç performansı), dvd, divx(DVDrip ve HDrip) izlemek için PV37 uygun bir plazmamıdır? 2-Ekrandaki yansıma sorunu ile ilgili görüşleriniz?..(Bizim odanın penceresi kuzeye bakıyor..Direk güneş sabah saatlerinde çok az alıyor..) 3-Kullanım saati olarak 20.000 saat deniyor sizin bilgileriniz nedir bu konuda?(20000 isegünde 8 saat açık kalsa 7 sene yapar bu az değilmi? LCD de 50000-60000 saatten bahsediliyor) 4-Okuduğum bir sitede 4:3 yayınlarda ekranın yan tarafları gri oluyor buda ölü pixel oluşmasına neden olabilir gibi birşeyler yazıyordu..4:3 yayını ekrana tam oturtma özelliği vardır sanırım?(Saçma bir soru oldu) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
bu soruları yanıtlarsanız daha iyi fikir sahibi olacağım...