Şimdi Ara

Galaxy S9 için yeni bir parmak izi okuyucu patenti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Galaxy S9 için yeni bir parmak izi okuyucu patenti

    *Alınan patentin görselidir.
     
    Ortaya çıkan bir patente göre Samsung Galaxy S9'un ön yüzünde minik bir parmak izi okuyucu sensöre yer verilebilir.
     

    Son zamanlarda karşımıza çıkan amiral gemileri ince çerçeveler ile geliyor. İnce çerçeveler ile büyük ekran kombinasyonu bir araya geldiği zaman parmak izi sensörünü ön tarafta konumlandıracak alan kalmıyor. Bu nedenle aralarında Samsung'un da bulunduğu pek çok üretici parmak izi okuyucu sensörünü telefonun arka bölümüne konumlandırılıyor. Apple ise radikal bir değişikliğe gitmiş ve parmak izi okuyucuyu kaldırarak Face ID teknolojisini devreye sokmuştu.

     
    Galaxy S9 için yeni bir parmak izi okuyucu patenti
    *Konsept çizimdir. 
     

    Samsung ise son yayınlanan patente göre hem parmak izi okuyucu sensörden vazgeçmek istemiyor hem de bu sensörü ön panele yerleştirmek istiyor. Samsung, Güney Kore’deki patent şirketi KIPRIS’a kaydettirdiği yeni patent ile minik bir parmak izi okuyucu sensörünün patentini aldı. Boyutları itibari ile küçük olan dairesel sensör belki de ekranın üzerine yerleştirilebilir. Essential Phone'un son çıkan telefonunda, ön kameranın ekran üzerine konumlandırıldığını görmüştük.

     







  • Çöp.

  • bence sensör ekran üzerinde şeffaf olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Börü -- 24 Ekim 2017; 14:27:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ekrana çıkıntı yapar da biz yapamaz mıyız? Aşk olsun!!!

  • Telefon tasarımları artık zıvanadan çıkmaya başladı . Neyi nereye koyucaklarını şaşırdılar . 2015 yılında telefon almış birisi için yeni telefonun sadece israf olduğunu düşünüyorum . misal Samsung S6 telefonu olan aynı işlemleri bundada harfi harfine yapacaktır .

  • İnce bi telefon yapsan anlarım ama 7.9 mm telefon yapıyosun ne batarya koyuyosun ne başka bişey. Sony gibi koy yan tarafına idol olursun. Sony nin tek doğru yaptıgı şey parmak izini yana koymasıdır.

  • Yahu Sony gibi kenara koysanıza şu parmak izi okuyucusunu! Kaç yıldır orada kullanıyor adamlar mis gibi çözüm ekran çerçeve oranında hemen kopyalarsınız, kamera çift olur geri kalmazsınız su geçirmezlik olur A serisine bile koyarsınız şimdi de ekranın ortasında çentik savaşları mı göreceğiz?! Alttan üstten sensörün sığacağı kadar simetrik boşluk koy mate 10 gibi oraya hem parmak izi koy hem de önde stereo ses koy en azından işe yarayacak kullanışlı bir telefon ortaya çıkar. Böyle ucube tasarımlar için zaman harcayacağınıza bunların en azından birazını düşünün bu sayede karşımıza böyle ucube tasarımlar çıkmaz.
  • iphone x tasarımı çöp,eğer s9 da böyle olacaksa bu da çöp olur.

    x in zaten o parlak yan kasası tam amerikan apaçisi tasarımı leş.bari s serisinin tasarımını bozmasalar

  • Samsung’un bu tarz bir çentik tasarımı ile geleceğini hiç zannetmiyorum. Şimdiden söyleyeyim s9’da çift kamera dikey olacak ve parmak izi kameraların altında olacak. ( yani arka tarafta olması gereken yerde) parmak izinin tasarımı Lg’lerdeki gibi yuvarlak değil note 8 ve s8lerde olduğu gibi yatay olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    Malesef Samsung genellikle kenarları kavisliği yaptığı için parmak izi tarayıcısını koyacak bir yer bulunmuyor emin olun onlarda düşünmüştür telefon dikdörtgen prizma gibi olsun parmak okuyucuyu yana mı koyalım yoksa kenarlar ince olsun parmak izini başka yere mi koyalım diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ideal telefon tasarımı eskiden note7 idi şimdi ise mate 10

    geri kalan tasarımlar amiyane tabirle çöp. 18:9 ekranlı çoğu ve buda kullanışsız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Yahu Sony gibi kenara koysanıza şu parmak izi okuyucusunu! Kaç yıldır orada kullanıyor adamlar mis gibi çözüm ekran çerçeve oranında hemen kopyalarsınız, kamera çift olur geri kalmazsınız su geçirmezlik olur A serisine bile koyarsınız şimdi de ekranın ortasında çentik savaşları mı göreceğiz?! Alttan üstten sensörün sığacağı kadar simetrik boşluk koy mate 10 gibi oraya hem parmak izi koy hem de önde stereo ses koy en azından işe yarayacak kullanışlı bir telefon ortaya çıkar. Böyle ucube tasarımlar için zaman harcayacağınıza bunların en azından birazını düşünün bu sayede karşımıza böyle ucube tasarımlar çıkmaz.

    Sony onu patentlemiş olabilir ki zaten piyasada her şey patentlenmiş. Adeta mayın tarlası gibi.




  • ya parmak izi koyma yada Sony gibi kenara koy
  • Yok ya bu küçük olmuş. Bence ekranın tam orasında bir delik açsınlar. O deliğe parmağımızı sokalım. Anlasın bizim olduğumuzu. Geri zekalı mı bunlar anlamıyorum.
    O nasıl bir düğme. Başkası yaptı diye onların da aynısını mı yapması lazım?
    Ayrıca örnek aldıkları cihaz, satılmıyor diye daha yeni kol gibi indirim yapılan cihaz değil mi? Demek ki iyi bir tasarım olsa insanlar çok alırdı, indirim de olmazdı. Demek ki bu iyi değil. Niye bir telefonun ekranı kesilsin ki. Köşesinden fare yemiş gibi.

  • Ulan çıkıntı bile kopya edilirmi be

  • hakkaten yav yan tarafa koysun az kalın olsun nolcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.