Şimdi Ara

Galaxy S9'un işlemcisi nöral tabanlı yardımcı bir işlemciyle gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Galaxy S9'un işlemcisi nöral tabanlı yardımcı bir işlemciyle gelebilir
     
    Huawei'nin Kirin 970 çipi ve Apple'ın A11 Bionic çipinde yer verilen AI (yapay zeka) teknolojisi Samsung'un da dikkatini çekmişe benziyor. Galaxy S9'da kullanılması beklenen Exynos 9810 işlemcisinde derin öğrenme AI algoritmalarının bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.
     
    Samsung, Exynos 9810'un AI teknolojisi tarafından desteklenmesi adına, yapay zeka teknolojileri geliştiren DeePhi firmasıyla ortak hareket edecek gibi gözüküyor. Hatta Samsung'un DeePhi'ye Exynos 9810 olarak adlandırılan bir sonraki Exynos çipi için yüklü miktarda yatırım yaptığı söyleniyor.
     

    AI ile Beraber Akıllı Telefonlar Daha da Akıllanıyor

    Firmaların gittikçe kızışan akıllı telefon rekabeti AI ile birlikte farklı bir boyut kazanmaya başladı. Kirin 970 yonga setiyle öne çıkan yapay zeka destekli dahili çipler, Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıtmasıyla beraber oldukça popüler hale gelmeye başladı.
     
    Mate 10'da kullanılan Kirin 970 çipiyle beraber, telefonun birçok noktasına entegre edilen yapay zeka sistemi, kullanıcısını sürekli takip ediyor. Örneğin sistem bir şeyler okuduğunuzu algıladığında ekran parlaklığını azaltıyor. Bu senaryoları arttırmak mümkün. Kamera kısmına da müdahil olabilen bu teknolojiyle birlikte Bokeh efektleri daha akıllı bir şekilde uygulanabiliyor. Yapay zeka fotoğrafları analiz ettikçe daha fazla ayar da seçeneklere ekleniyor.
     
     
    Yeni iPhone modellerinde kullanılan A11 Bionic çip ise özellikle Face ID gibi görsel hesaplamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. A11 Bionic, tüm bunlara ek olarak saniyede 600 milyar işlem gerçekleştirerek yapay öğrenme görevlerini hızla yerine getirebiliyor. A11 Bionic'te kullanılan yapay zeka algoritmaları Apple'ın sanal asistanı Siri'yi de daha sezgisel ve akıllı hale getiriyor.  
     
    Samsung'un yeni Exynos çipinde dahili bir AI çipine yer vermesiyle birlikte Face ID tarzı bir yüz tanıma sistemi kullanacağına dair söylentiler de bulunmakta. 
     
    Telefon üreticileri arasındaki rekabet kızışadursun şu bir gerçek ki 2018 yılında akıllı telefonlara yapay zeka teknolojisi damgasını vuracak. 
      







  • Çöp.

  • Pil ?

  • Sızıntı sezonu başlamıştır hayırlı olsun

  • Anlaşılan 2018'in modası yapay zeka olacak. 2017 de çerçevesiz ekran modaydı.

  • Telefonlarda gelişmesi gereken en önemli konu pil ömrü, tek sarjla ne kadar süre idare edilebildiğidir. Çözünürlük/görüntü kalitesi, hız, yapay zeka önemsiz konular değil tabiki ama 1-2 günü zor çıkaran telefonlar günümüz için yetersiz.

  • Yapay zeka ile saniyede milyon isleme gerek yok, basit zeka kullanarak o parmak izi okuyucusunu makul biryere koysunlar önce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle görünüyor.

  • Olabilirle gelebilir ilginç kelimelerdir.


    Olmayabilir, gelmeyebilir de. Bilen bilir, bir tek ALLAH bilir.

  • Note9 umarim Exynos 9810 dan daha da iyi ile gelir ... Note9 satisa basladiginda eskimis bir Exynos 9810 ile simdiden duymak garip!

  • Reklamları izlediniz!

  • Pil ömrünü geliştirsinler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktorun

    Telefonlarda gelişmesi gereken en önemli konu pil ömrü, tek sarjla ne kadar süre idare edilebildiğidir. Çözünürlük/görüntü kalitesi, hız, yapay zeka önemsiz konular değil tabiki ama 1-2 günü zor çıkaran telefonlar günümüz için yetersiz.



    Pil olayı kimya ile alakalı bir durum o yüzden epey problemli.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Pil gelişiyor aslında ama arabalar için toshiba değişik bir pil teknolojisi üretti bile panasonic te biseyler yaptı ama hep arabalar üzerine belki telefon ve tabletlerde nasiplenir 2019 yılında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.