Şimdi Ara

Bitcoin on günde yüzde 20 değer kazandı: Ticaret hacmi 100 milyar doları aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin on günde yüzde 20 değer kazandı: Ticaret hacmi 100 milyar doları aştı 
     
    Ağustos ayından beri yükselişini sürdüren bitcoin, Çin'den gelen haberler yükselişi kısa süreliğine kesse de, yeni rekorlara ulaşmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 gün önce, ilk kez eylül ayında aştığı 5000$ sınırını ikinci kez açıp tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan kripto para, çarşamba gününden itibaren tekrar yukarı tırmanmaya başladı. Dün akşam saatlerinde 6000$ değerini aşarak çok kısa bir sürede değerini yüzde 20 artıran bitcoin bu yılın başından itibaren değerini yüzde 500 artırmış oldu.


     

    Dev Şirketleri Geride Bıraktı 

    Tabi bu yükseliş kendisini dolaşımda olan bitcoinlerin değerinde yani bitcoinin ticaret hacminde de gösterdi. Dün akşam yaşanan yükselişle birlikte ticaret hacmi ilk kez 100 milyar doların üstüne çıkan bitcoin, bu miktarla birlikte ABD'nin önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs ve popüler alışveriş platformu eBay gibi şirketlerin piyasa değerini geride bıraktı. Bu yılın başında bitcoinin toplam ticaret hacminin 15 milyar dolar civarında olduğunu düşünürsek meydana gelen artışın son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz.


     

    Çin, Güney Kore ve Rusya'dan gelen kripto para birimlerinin ticaretini ve kullanımı kısıtlayan duyurulara rağmen bitcoin değerini yükseltmeye devam ederek yatırımcıların yüzünü güldürse de emtia ve dijital varlıkların ticaretinde uzmanlaşmış Octagon Strategy'den Ryan Rabagalia'ya göre bu hızlı yükselişin arkasında son zamanlarda medyanın bitcoin ismini sıkça zikreder hale gelmesi yatıyor. ''Bitcoinde son dönemde yaşanan dalgalanmanın çok sayıda faktöre bağlanabileceğini'' belirten Ryan Rabagalia, medyada bitcoine yönelik şaşırtıcı derecede ilgi olduğunu ve bu ilginin de daha önce bitcoini duyan ancak işin içine girmeyen kişileri etkileyebileceğini kaydetti.


     

    Şu sıralar 6080$ civarında bir değere ve 101.4 milyar dolar ticaret hacmine sahip olan bitcoinin bu değerleri ne kadar koruyabileceği veya artırabileceği bilinmiyor ancak bitcoin mevcut ticaret hacmiyle birlikte kripto para birimlerinin kullanım alanlarının ve kullanıcı sayısının da giderek artabileceğini işaret ediyor. 








  • Umarım millet bilmeden kendi şifrelerini bitcoinde kırmıyordur.

  • Babam 2012 yılında 30-40 bin dolar (sattıgı evın parasını) altına yatırmıştı. O yıllar altının ons'u 1600-1700 dolar civarıydı, sımdı ise 1200 - 1300 civarında. Anlayacagınız baya zarar etti. Hala altının ons fiyatının yükselmesini beklıyor, yükseldikten sonra aldığı fiyata satıp parasını kurtarmak ıstıyor ama bu gidişle daha çok bekler. :D

    Konuyla alakasız oldu ama o zaman altın yerıne parasını bitcoin'e yatırsaydı sımdı zengın olmuştu. :D

  • Ben alım satım işi için site bulamadım yoksa girecektim bu işe 2014te.

  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Valla ben o yıllarda bitcoin ne onu bile bılmıyordum. Ama paranı borsaya yatırma oyle kolay yoldan para kazanamazsın demıstım ve benı dınlememıstı. O yüzden ne halı varsa görsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 21 Ekim 2017; 18:9:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Babam 2012 yılında 30-40 bin dolar (sattıgı evın parasını) altına yatırmıştı. O yıllar altının ons'u 1600-1700 dolar civarıydı, sımdı ise 1200 - 1300 civarında. Anlayacagınız baya zarar etti. Hala altının ons fiyatının yükselmesini beklıyor, yükseldikten sonra aldığı fiyata satıp parasını kurtarmak ıstıyor ama bu gidişle daha çok bekler. :D

    Konuyla alakasız oldu ama o zaman altın yerıne parasını bitcoin'e yatırsaydı sımdı zengın olmuştu. :D

    Cebinde 10 lirası olan yatirsa bile zengin olmuştu o kadar paraya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplasın saflardan paraları sonra bir anda fos...

  • mukemmel bir his veriyor su zikkimin artmasi. Zamaninda oyun icin almistim. Planim yattigindan elimde kaldi coinler. Su anda bir arac parasi rahat ediyor. Biraz daha bekleyip satacagim. Sorun su ki hersey gibi otomobil piyasasida artiyor Herhalde turkiyedeki en sansli kisilerden biriyim bu bitcoin olayindna dolayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H.1440 tarihi miladi 11 Eylül 2018 i gösteriyor !

    özetle dünya çapında büyük bir ekonomik krize şimdiden hazır olun !

  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Hocam o borsada oynuyordu, altını dolara doları altıan cevırıp kar yapıyordu. Sonra altın dusunce parasını cevıremedı yukselmesını bekledı o daha da dustu. Özetle evde oturup borsayla para kazanacagını zannettı ama yok öyle yağma.
  • 3. dünya savaşı kripto para yüzünden çıkacak !!! yıl 2019 dan sonra !

    amerikanın elinde Quantum bilgisayarlar var ve bununla

    kripto paranın algoritma şifrelerini çok kolay bir şekilde çözebilir !

    bitcoin veya diğer adı her neyse bunlara fazla bulaşmayın !

    çünkü bu sanal kripto para sistemi verileri güvenceye alıyor, ama anahtar denilen şifreleri garantisini vermiyor !

    yani sanal kripto para krizi nasıl ortaya çıkacak derseniz !

    gün gelecek tüm sanal kripto erişim şifreleri geçersiz sayıldığı gün

    neler yaşanılır diye düşünürseniz aynen bu yaşanması olası !

    gerçek parayla alındığında fiziki rezervlerin %50 si sanallaştırıldığı anda var olan fiziksel elle tutulan paranın alım gücü anında otomatik olarak %50 değer kaybeder !

  • Ne bitcoinmiş arkadaş. Herkes zamanında alsaydım şimdi trilyonerdim diyor. KArdeşim alsaydın ozaman. Benim işim olmaz sanla parayla falan. bana cash lazım:))

  • Hep ahlar vahlar Ben de 2011'de üniversitedeyken "birkaç yüz liram olsaydı da alsaydım" diye diye alamdım ve zenginlik fırsatı
  • bakar bakar ağlarız bu değerleri kaçan balık büyük olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.