Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10'a oyunlarda hile yapılmasını engelleyen bir özellik ekledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 10'a oyunlarda hile yapılmasını engelleyen bir özellik ekledi

    Windows 10 Fall Creators Update güncellemesiyle birlikte çok fazla dillendirilmemiş bir özellik de geliyor. Microsoft tarafından kullanıcılara sunulmaya başlanan büyük Windows 10 güncellemesine, oyunlarda hile yapılmasını engelleyen TruePlay adlı yeni bir özellik eklenmiş durumda. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu teknoloji geliştiricilerin PC oyunlarında hile ile mücadele etmelerine yönelik bir araç olarak tasarlanmış.

     

    TruePlay'in MSDN sayfası tarafından açıklandığına göre bu özelliğe sahip olan oyunlar, hile yapmak isteyen kişinin oyunun koduna erişmesini engellemek için özel olarak tasarlanmış korumalı süreçte çalışacak. Sitem veri toplayarak kötü niyetli bir aktiviteden şüphelendiğinde uyarılar üretecek. Bu veriler TruePlay oyuncunun hile girişiminde bulunduğundan emin olduktan sonra yalnızca geliştiricilerle paylaşılacak.

     

    Ayrıca Bkz.Intel ve Amazon'dan ortak ses tanıma kiti
    Öte yandan geliştiriciler oyunun "tek oyunculu" gibi belirli bölümlerini bu korumanın dışında tutabilecekler. Varsayılan olarak kapalı şekilde gelen bu özelliğin Windows Ayarları aracılığıyla kullanıcılar tarafından açılıp kapatılabileceğini belirtelim. TruePlay'i kapatmak korunan oyunların çalıştırılmasına engel teşkil etmeyecek. Sadece bu korumanın devrede olmasını gerektiren multiplayer gibi modlara erişimi engelleyecek.

     

    API, Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulama geliştiricilerinin kullanımına açılmış durumda. Yani şimdilik Microsoft'un kendi platformunda geliştirilen oyunları kapsıyor ancak gelecek ne gösterir bilemeyiz.







  • Tutarsa inanilmaz olur gercekten.

  • Microsoft'un normalde Win 8 - Win 10 politikasını hiç beğenmiyorum ama bu iyiymiş. Bitsin şu ezik hileciler. Etrafımda da var tanıdıklarım, nasıl bir psikolojidir hiç anlamamışımdır. Multi'yi bıraktım, yapay zekaya karşı bile oyunu yükler yüklemez hilesine bakıyorlar. Cm Fm oynarlar hile ile bir ton para kasıp, save load yapıp şampiyon olurlar. Ula direk oyun buton koysun, sen şampiyonsun desin tatmin olacaksan. Mücadele yok, kendini geliştirme yok. Sims gibi oyunda bile karakteri işe göndermeye üşenip para hilesi yapıyorlar :D Kolay yoldan win yazsın, tatmin oluyorlar. Sonra gel hayatta başarı bekle.

  • Nasıl çalışacağı da önemli. Birçok farklı oyunda birçok farklı hileyi nasıl algılayacak acaba. Ama işe yararsa güzel olur. Ayrıca şu oyun moduna da bir el atsa fena olmaz ben fark göremedim donanım mı seçiyor acaba.

  • Hileci adam bunu aktif etmez, hileci adam başka windows sürümüne geçer, bunun hile yapan kesime etkisi olmaz. İnternet cafe gibi ortamlarda kurulursa ancak yarar sağlar, o da ne kadar sağlarsa işte. Bunun yanına Windows 10 kullanım oranları düştü haberleri de eklenirse haydi buyrun cenaze namazına.
  • GTA da baguvıx çalışmayacak mı artık bu özellik gelirse?



    Peki oyunlara mod yapılamayacak mı artık yada Türkçe yama vb.?

  • Bunun hileden çok crack ve modlarla alakası olur o da can sıkar! Bilmeden hile yapan mı olur zaten şaka gibi(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 20 Ekim 2017; 22:24:55 >
  • Bu konu da bi düşüncem var. Herkesin bir kimlik numarası var ve iss ler her kimlik numarasına özel ip verseler ve o müşteriye başka bir ip sağlanmasa (operatör değiştirse bile) hile yapan kişinin de hesabı yerine ip ban atılsa daha kalıcı bir çözüm olmaz mı?

  • cansev07 kullanıcısına yanıt
    yani öldürülse :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun için sadece. Tamamen internet bağlantısı kesilsin demiyorum. Normal bir şekilde interneti yine kullansın ama hangi oyunda hile yapıp ban yediyse bir daha giremesin o ip üzerinden. Yapılamayacak birşey değil gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlarda Hile'nin en iyi çözümü şüpheli oyuncunun bilgisayarından ekran görüntüsü ve inputları alınıp bunun yapay zeka ile incelenip anında banlanmasıdır...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cansev07

    Bu konu da bi düşüncem var. Herkesin bir kimlik numarası var ve iss ler her kimlik numarasına özel ip verseler ve o müşteriye başka bir ip sağlanmasa (operatör değiştirse bile) hile yapan kişinin de hesabı yerine ip ban atılsa daha kalıcı bir çözüm olmaz mı?

    Artik her baglanti icin bir IP ayrilmiyor. Bir IP havuzu olusturulup orada birlestiriliyor kullanicilar. Yani seninle birlikte 200 kisi daha ayni IP y kullaniyor olabilir. Statik IP istiyorsan ayda 12 TL ucret odemen lazim. Butun insanlar bunu kabul etse bile IP ler yetmeyecegi icin bu seferde ucret yuz katina cikabilir. Hem evde tek basina yasamiyorsun. Kardesin yuzunden IP banlanirsa kan cikar Turk milletinde. :D Ayrica cafe vb gibi yerlerde ayni IP yi kullanan insanlar yine de olacaktir. Cozum degil yani. IPv4'ten IPv6 ya gecildiginde olabilir ancak. O da geriye uyumluluk nedeni ile yakin zamanda pek mumkun gorunmuyor. Tum ulkeler ayni gelismislik seviyesinde olsalar her devlet vatandasina resmi bir mail adresi verir, her islem de oradan takip edilir olsa cozum olabilirdi. Ama o durumda da kimse yaptiklarinin devlet tarafindan fislenmesini istemeyecegi icin o da kullanilmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 20 Ekim 2017; 23:27:49 >




  • İnşallah işe yarar,düzgünce hilesiz bir oyun oynarız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Hileci adam bunu aktif etmez, hileci adam başka windows sürümüne geçer, bunun hile yapan kesime etkisi olmaz. İnternet cafe gibi ortamlarda kurulursa ancak yarar sağlar, o da ne kadar sağlarsa işte. Bunun yanına Windows 10 kullanım oranları düştü haberleri de eklenirse haydi buyrun cenaze namazına.

    Eğer oyunlar destek verir de, " bu özelliği açmadan oyunu çalıştıramazsınız " gibi bir sistem getirirse, o zaman eğer oynamak istiyorlarsa bal gibi açarlar




  • Hayal kurmayalım kardeşim, Windows sürümünü düşürür yine hilesini yapar bu millet. Zaten bu noktaya gelene kadar Windows 10 için bile bu engeli aşacak bir şey bulur bu hileciler. Artık hilelerin bile aylık/yıllık paralı sürümleri var. Yedirmezler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Hayal kurmayalım kardeşim, Windows sürümünü düşürür yine hilesini yapar bu millet. Zaten bu noktaya gelene kadar Windows 10 için bile bu engeli aşacak bir şey bulur bu hileciler. Artık hilelerin bile aylık/yıllık paralı sürümleri var. Yedirmezler.

    Aslında Microsoft ve oyun yapımcıları bu konuda ciddi adımlar atabilir.
    Sadece Windows 10 ile oynan oyunlar çıkarılır
    Sistemin ana sahibi olan Microsoft ise hem oyunu hemde hileyi algılayabilir bu 3. şahıslara göre çok daha etkili olacaktır.

    Şuanki sistem nasıl peki, Bir barda 2 müşteri kavga ediyor ama mekan sahibi ikisini de iplemiyordu, olur da Microsoft windowsa gömülü ve gizli şekilde partner oyunların exe lerine mudahil olmayı engeller o zaman işler çok farklı bir yol alabilir.
    İş Microsoftun bunu ne kadar istediğine kalıyor.
    Bence gayet mantıklı bir yol ama aşılamaz tabi ki degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 21 Ekim 2017; 3:53:49 >




  • Bu işten birileri para yemeye devam ettiği sürece hile ve illegalite önüne geçmek imkansız. Bu herkese iş sözü vermeye benzer. Verebilirler mi? Hayır. İşin teknik yönüne zaten girmeyelim bence, bazı konular aşılmadığı sürece teknik konuda zaten bir şeyler yapılamaz. Ayrıca hile yapmayı canı gönülden isteyen kesimin önüne geçmek nasıl mümkün olabilir ki? Adamın zamanı yoktur, rakibine yetişmek ister, üst sıralarda olmak ister hile yapar. Zamanı azdır, parası çoktur hile yapmak ister. Rakibine tilt olur hile yapmak ister. Trollemek ister hile yapar. Bu ve bunun gibi bahanelerin sonu gelmeyeceği gibi "ergen" nesilin tükenmesinin imkansızlığı ve onların ergen hevesleri de cabası.
  • Microsoft once kendi isletim sisteminin kopyalanmasini onlesin de gerisi kolay..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezil oğlu rezil pc oyunculuğunu özetleyen bir haber.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Hayal kurmayalım kardeşim, Windows sürümünü düşürür yine hilesini yapar bu millet. Zaten bu noktaya gelene kadar Windows 10 için bile bu engeli aşacak bir şey bulur bu hileciler. Artık hilelerin bile aylık/yıllık paralı sürümleri var. Yedirmezler.

    Ya orası öyle, mutlaka bulmak istedikten sonra bir yolu bulunur da, en azından her önüne gelen bu kadar kolay hile yapamaz, önlemler arttırılabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.