Şimdi Ara

Apple'ın otonom sistemi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın otonom sistemi ortaya çıktı 

     
    Apple'ın otonom araç üretmek yerine diğer otomobil üreticilerine tedarik sağlamak üzere otonom sürüş teknolojisi geliştirmeye odaklandığı geçen yıl ortaya çıkmıştı. Şirket, ''Project Titan'' olarak adlandırdığı çalışmada bir hayli yol katetmiş durumda. Bu yılın başlarında Kaliforniya'da otonom sürüş testlerine başlayan Apple'ın otonom sistemi ise ilk kez yakından görüntülendi. Otonom teknolojisine odaklanan bir diğer şirket olan Voyage'in kurucusu MacCallister Higgins, Apple'ın otonom sistemini gözler önüne seren görüntüleri Twitter üzerinden paylaştı.


     

     

    Beyaz bir Lexus RX450h SUV modelinin tavan kısmında yer alan sistemde Higgins'in ifadesine göre ön ve arka kısımda Velodyn tarafından üretilen toplam 6 adet LIDAR sensörü yer alıyor. LIDAR sensörlerinin yanı sıra radar ve kameralar da tavan kısmında toplanmış vaziyette. Apple'ın otonom sistemi aracın tavan kısmını neredeyse tamamen kapatmış durumda ve bu haliyle Tesla, Waymo, Uber gibi şirketlerin sistemlerine kıyasla çok daha ilkel görünüyor ancak Higgins, bütün sistemin tavanda yer alacağını ve otonom teknolojisi üzerine çalışan diğer şirketlerin aksine aracın iç kısmında herhangi bir donanıma yer verilmeyeceğini düşünüyor.


     

    Apple otonom çalışmaları hakkında bugüne kadar detaylı bir bilgi paylaşmış değil ancak şirketin CEO'su Tim Cook'un geçmiş açıklamalarından şirketin bu alanda büyümeye önem verdiğini görüyoruz. Higgins'in tahminleri doğruysa Apple ''tak-çalıştır'' bir otonom sistemi tasarlamış olabilir. Bu durumda şirket sistemini hazırlayıp fazla uğraşmak zorunda kalmadan doğrudan otomobil üreticilerine satarak geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilir.








  • apple store'da otonom araç aksesuarı diye satarlar artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteme bakarak ilkel gözüktüğünü söylemeniz ne saçma. Sensörlerin açıkta olması önemli değil. Doğru çalıştığından emin oldukları zaman zaten aracın tasarımı ile bütünleşecek. Apple ın kendisi araç üretmeyeceğine göre aracın neresinde olduğunun önemi yok zaten.

  • iSystem... Bu yenilikçi teknolojiye 99999$ fiyat etiketiyle sahip olabilirsiniz
    İleride çıkacak haberleri de sayayım
    * iSystem'de üretim sıkıntısı
    * Analistlere göre iSystem'ın 100 milyon satması bekleniyor
    * iSystem sızdırıldı
    * iSystem'da farklı renkler
    * iSystem fiyatı sızdırıldı
    * iSystem render görüntüleri
    * iSystem FCC sertifikasında görüntülendi
    * iSystem tanıtıldı
    ve sonrası
    * Neden iSystem alınmalı
    * iSystem almanız için 25 sebep
    * iSystem diğer teknolojilerin 50 yıl ötesinde
    tşk epılhaber :/

  • Tesla'da o zaman telefon isine girsin.

  • Apple kullananların apple kullandıklarını göstermek istemesinden dolayı böyle bir tasarımla gelebilir :D . Telefon kılıflarında logonun özellikle açık bırakılmasından yola çıkarak böyle düşündüm :D

  • yine Lexus çıktı karşıma )

  • apple neydi apple innovasyondu yenilikti.
    Nokia 5800 basmatik telefonların arasında apple 3g 3gs ilaç gibiydi, krom ekranı, uygulamalardaki butonu yazılımcıların keyfine bırakma gibi birçok standardı getirdi. Onlara lafımız yoktu, grafik ve video işleri için macbookları çıkardı süperdi. Herşey iyiydi , taa ki mobbingçiler kralı jobs vefat edene kadar.
    iphone 6 ile , iphone 7 kasalarının aynı olması vs. olayı mahvetti. iphone 6, 6s,7,7s,8,8s aynı kasa ile geliyor. Saçmalık. Xiaomi mi mix , samsung s serisi ile tasarım tavan yaptı, şimdi apple onları takip ediyor. Yüz tanıma, evet bu güzel 3d derinlik sensörleri fakat çok teknik bir özellik ve bunun için dokunmatik parmak izini kaldırmak saçma.
    Bu yazdıklarım eleştiri, fakat türkiyede yaşamasam (gelir dengesinden dolayı tabi ki! ) macbook pro'dan başka birşey kullanmazdım. Şu cihazın prototipi çok kötü. Innovasyonun i'si yok. Yağmur, kar , çamur , rüzgar gibi etmenleri saymıyorum bile.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.