Şimdi Ara

Samsung Bixby 2.0 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Bixby 2.0 geliyor


    Samsung’un çiçeği burnunda sanal asistanı Bixby, teknoloji dünyasına biraz sorunlu bir giriş yaptı ve farklı diller konusunda yavaş ilerliyor. Ne var ki Samsung rekabetin gerisinde kalmak niyetinde değil ve beklenen güncellemeyi asistanına sunmak üzere.


     


    Daha akıllı


     


    Dün yapılan duyuruya göre Bixby teknolojisinin yeni sürümü Bixby 2.0 son aşamaya geldi ve geliştiricilere yakın zamanda açılacak. Bixby 2.0 bir süredir ne zaman olacağı merakla beklenen Viv yapay zeka teknolojilerinin entegrasyonunu da sağlıyor.


     


    Samsung’un 215 milyon dolara satın aldığı Viv Labs firması bilindiği üzere Siri asistanını geliştiren ekip tarafından kuruldu. Firmanın üzerinde çalıştığı son dijital asistan ise mevcutların çok çok ötesinde. Makine öğrenme dili sayesinde asistan bir kaç katmanlı komutları algılayabiliyor. Örneğin “dün gece içtiğimiz meşrubatlar için Adam’a 20$ gönder” dediğiniz zaman asistan belirtilen kişiye belirtilen parayı göndermek için son aşamaya geliyor ve kullanıcıdan onay istiyor. Yani bir komut içerisinde birden fazla parametreyi algılayabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan içerik üreticilere 360 Round kamera

    Viv teknolojileri ilk etapta Bixby içerisinde yer almıyordu. Samsung sanal asistanını farklı bir teknoloji ile geliştirmişti. Tek katmanlı komutların yanı sıra üçüncü taraf uygulamalara hükmedebilmek de çok önemli unsurlar olarak görülmüştü. Bixby 2.0 bu anlamda Samsung’u yarışta çok öne çıkarabilir. Elbette bunun için akıcı bir şekilde Korece haricindeki dillerin de desteklenmesi gerekiyor.


     


    Bixby 2.0 sadece akıllı telefonlarda değil akıllı TV, buzdolabı gibi ev aletlerinde de karşımıza çıkacak. Kullanıcısı hakkında her kaynaktan bilgi toplayabilen Bixby böylece en kişisel hizmeti sunabilecek. Yıl sonuna doğru Bixby akıllı hoparlörünün de piyasada olması bekleniyor.


     


    Bixby 2.0 için bir yazılım geliştirme aracı da kullanıma sunulacak. Araç ilk etapta belirli bir geliştirici grubu ile beta sürecine başlayacak. Gelecek yıl ise herkesin erişimine açılacak. Bixby 2.0 için şimdilik net bir tarih yok. 


     







  • Gec kaldi ozellikle baska dillerde ...

  • "dün gece içtiğimiz meşrubatlar için Adam’a 20$ gönder"
    Son adıma geldiğinde gönderim açıklamasına "Dün gece içtiğimiz meşrubatlar için" de yazıyorsa güzel. Hatta teşekkürler falan dese sonuna daha da güzel. Güzel bir otel odası tut diye bir örnek var. Güzel ile kastın ne olduğunu da kişinin önceki rezervasyon ve yorumlarına bağlı belirlemesi lazım. Tabii Palm Spring'de bu yorumlara uygun oda da bulmalı. Misal ben çiçeklerin olduğu yer değil havuz gören odayı güzel olarak nitelendirebilirim. Buna dair önceki tercihlerime göre karar vermesi daha doğru. Otel odası ayırması değil bir tek.

  • Türkçe desteği gelmediği sürece önemsiz bir haber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 19 Ekim 2017; 14:43:37 >
  • Siri de bayadir kötü durumda. Her halde bu şirket çıktığından dolayı :)

  • Sorunlu giriş yapan Bixby nin ilk versiyonu bile Siri denen oyuncaktan çok çok üstünse bunu düşünemiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe desteği elinde sonunda gelicek, bixby'nin gelişmesi güzel bir haber.

  • En azından Türkçe gelişmiş olarak gelir :)

  • Aynen öyle.

  • Haah. İşte şimdi Apple Siri tuttu!

  • Bu bixby madem herseyi öğrenebiliyor belki Türkçe 'de öğretebiliriz. :-)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.