Şimdi Ara

Tepkiler, Google Haritalar'ın ''kalori takip'' özelliğini kaldırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tepkiler, Google Haritalar'ın ''kalori takip'' özelliğini kaldırttı 

     
    Google Haritalar, bir süredir iOS üzerinde harita ile yol tarifi öğrenmek isteyen kişilerin yürüdükleri mesafe karşılığında kaç kalori yakacaklarını bildiren kalori takip sistemini test ediyor. Kişileri hareket etmeyi yönlendirmek ve kısa mesafeli yolculuklarda kişilerin taksi kullanmak yerine yürüyüş yapmasını sağlamak amacıyla sunulan bu özellik ile kişiler yürüdükleri, mesafe ile ne kadar kalori yakacaklarını ve yaktıkları kalorinin kaç fincan kek(veya farklı tatlılar) yemeye eş değer olduğunu görebiliyorlardı. Uygulama henüz sadece test aşamasında olup sınırlı bir kitle için sunulmuş olsa da gelen şiddetli eleştirilen Google'ın bu özelliği kaldırmasına neden oldu.


     

    Kullanıcılar Şikayetçi 

    Google'ın sağlıklı yaşamı teşvik etmek için sunduğu özellik kullanıcılar tarafından ''rahatsız edici'' bulunurken kimileri de Google'ın; kişilere, yaktıkları kalorilerin tatlı cinsinden karşılığını göstermenin ''yargılayıcı'' olduğundan şikayet etti. Google'ın bu özelliği önceden haber vermeksizin aniden kullanıma sunması ve kalori takip sisteminin nasıl devre dışı bırakılacağı ile ilgili bilgi vermemiş oluşu da kullanıcılar tarafından eleştirildi. Ayrıca kişilerin isteği dışında, sürekli kalori takibinin insanlarda anoreksiya nervoza ve diğer yemek bozukluklarına neden olabileceği iddia ediliyor.


     

    Tüm bu eleştiriler sonrasında Google, test aşamasında olan kalori takip özelliğini kaldıracak ve iOS ya da Android cihazlarda geniş kapsamlı olarak kullanıma sunmayacak. Bu kararın kullanıcılar tarafından gelen güçlü geri bildirimlere dayandığını açıklayan Google sözcüsü, bugünden itibaren kalori takibinin iOS'ta yer alan Google Haritalar'dan tamamen kaldırılacağını doğruladı.








  • quote:

    Google'ın sağlıklı yaşamı teşvik etmek için sunduğu özellik kullanıcılar tarafından ''rahatsız edici'' bulunurken kimileri de Google'ın; kişilere, yaktıkları kalorilerin tatlı cinsinden karşılığını göstermenin ''yargılayıcı'' olduğundan şikayet etti.


    Gördüğüm en salakça tepkilerden biri. İstemiyorsan kullanma tam sürüm olunca illa kapatma ayarı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 17 Ekim 2017; 20:2:44 >
  • peh allahım milletin dert ettiği şeye bak.

  • Allah başka dert vermesin

  • Şişman biri o mesajları her gördüğünde kötü hissedecek. O kişi için iyi birşey olsa da kapatılma seçeneği de konulmalıydı.

  • bu güne kadar yokluğundan ne kadar vulimia gelmişse aksi de o kadar anorexia sebebi olur.

  • Google feedback'lere önem veren bir firma. Ya kaldıracaktır ya da isteğe bağlı açılır hale getirecektir. Microsoft olsa düşünemiyorum. Önce gün içinde yediğin tatlıları yazmadan haritayı bile kullandırtmazdı. Müşteriyle inatlaşmaya bayılır.

  • Bundan sonra yürüyüşten sonra ne kadar tatlı yiyeceğimi hesaplamama gerek kalmayacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dert ettiğiniz şeye bakın :D

  • Herkes başka ders vermesin falan demiş ama kesinlikle önemsenmeli böyle şeyler. Adamlar üstü kapalı şekilde seni izliyor, takip ediyor. Soran olursa da kalori takip, kullanım istatistikleri cart curt. He babam he...

  • Emri vaki bir durum var ortada. İstekli kullanıcılarla başlansa ve istenildiğinde kapatabilme özelliği olsa bu kadar şikayet olmazdı diye düşünüyorum.
  • çoğu obez ve antidepresan bağımlısı amerikan halkı rahatsız olmuş demek

  • Amerikanın SJW'ları rahatsız olmuştur kesin. Onları rahatsız etmekten(trigger) kolay birşey yok ne de olsa.
    Vücudumla mutluyum kampanyaları vardı bir ara şişmanları yargılamayın diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.