tam da E900 alıcaktım Biraz daha biriktirip bunu mu alsam ne
TABİKİ EVET! Alette aşırı bi software guncellemesi yapmışlar, tel hem aynı anda titresim+meledi, t9'da düzeltme, şarjda ekran kapatma, uMenu, uGo, RDS'li radyo, USB 2.0, cif video çekimi vs. bir ton fark varmış. Ayriyetten 10.9 mm hatırlarsanız e900 16mm bide daha hafif 82 grmmı ne kadar, e900 93 gram. (Tabi bu farkı anlamak kolay deilde önemli olan reklam yapmak)
Birde tekrar söyleyeyim herkes teknosaya fiyat hakkında baskı yapıcı mailler yollasın bence sonuçta istanbul dışında almak isteyen arkadaslarımızda var, bize olmasa bile onlara faydası olabilir. (Nitekim benım gibi aynı şartlarda olursa teknosadan almayı tercih edecek birileri oldugu görüşündeyim...)
Eywallah beyler, biraz gecde olsa sorularınıza cevap vermeye calısıyim, samsunglarla cok hasır nesir olmama rağmen bundan önceki tek samsung telim d500dü, o yüzden kıyaslarken en iyi onla kıyaslayabilirim. Öncelikle malzeme olarak bildiğimiz samsung, plastik gibi bi kaplaması var ama kalitesiz olduğu fikrine kapılmayın. Kızakda da bi problem yok kolayca acılıp kapanıyo, tabi zamanla nolur bilemem, lackalasma problemi olmaz die düşünüyorum. Mesela almadan önce yabancı forumların bazılarında telefon acıkken yani kızağı yukarı kaydırmısken, mesaj yazarken üst tarafın sallandığını okumustum. benimkinde böyle bi sorun yok su an. İncelik olarak bence ideal olmus bundan da ince olursa telefonun elde duruşu daha zorlasır die düsünüyorum tabi kisiden kisiye deişir bu his.
Konusma sesi kalitesi olarak gayet güzel ama kalabalık gürültülü, müzikli ortamlarda nolur bilemiyorum, onu artık bu aksam deniycem. Kulaklıklarda gayet basarılı, hoparlörlerden de verirseniz sesiyle etrafı inletmek mümkün. Telefonun sadece ekranının üstündeki ve hemen altındaki acma, kapama tusları dokunmatik. Ben acıkcası sorun yasamadım ama bugün kızarkadasıma verdiğimde kendisi istemsiz bi sekilde 50 yeri aradı sağolsun. onda da sorun şurdan kaynaklanıyo; telefonun kızağını yukarı ittirirken bas parmağınız(sağ elle actığınızı farzediyorum) arama tusunun biraz üstünde kalınca alet önce otomatik olarak son aranan listesine giriyo, hemen akabinde de son aradığınız kişiyi arıyor.
Resim mevzusunda ise ben pekte beğenmedim acıkcası ama bilmiyorum belki ben elimi titretiyoda olabilirim yada ayar yapmak fln lazım olabilir, bi iki tane fotoyu asağıya koydum. Hem resimleri hem de videoyu tam ekran yapabiliyosunuz bu arada.
Menülerde ise d500le kıyaslayım, ana menüsüne bluetooth, müzik calar ve alarmlar eklenmis, d500de bunlara baska menüler altından ulasılıyodu. Eskiden 9 simgeden oluşan menü şimdi 12 simge halinde. hepsini tek seferde görebiliyosunuz ama isterseniz liste şeklinde de görüntülenebiliyo menü. ztn ilk telefonu actığınızda da menüyü nasıl görüntülemek istdeğinizi size sectiriyo alet. D900de olan seciceğiniz şeyin iceriğini kücük bi kutuda gösterme olayı bunda da var. Yine d900de varmı bilmiyorum, arama listesi altına gönderilen msglar bölümü eklenmiş.
Rehbere kaydettiğiniz kişilere kendine ait foto, video yada zil sesi ayarlayabiliyosunuz.
Bazılarınızın cok taktığını bildiğim gelen aramalarda hem titreme, hem calma olayı var.
Ayrıca istediğiniz mp3 flnda atayabilyosunuz hem msga hem aramalara.
Müzik calar bölümünde telefon sarkıcı, tür ve albüme göre şarkıları otomatik ayırıyo ama isterseniz kendinizde liste oluşturabiliyosunuz.
Bunun dışında samsungun dier modellerinde varmı bimiyorum smart search dedikleri arama bölümü var uygulamalar kısmı altında, radyo, resim düzenleyici falan filanda da uygulamlar bölümünde.
Ekranın altındaki yuvarlak tusların 3üne(sağ, sol, alt) istediğiniz kısayolu verebiliyosunuz, üstteki tus ise 5 seceneği olan kücük bi menü acıyo, yine 5 taneye istediğniz kısayolu verebilrsiniz. Ayarlar bölümüne ısık ayarları die bisey gelmiş, buradan işte tuş takımının ısığını, aydınlatma süresi ayarlayabiliyosunuz yine gün ışığı modu var burada.
Hmm böle yani gelelim telefonda benim gördüğüm eksikliklere, hem kulaklığı takmak hem sarj etmek icin cıkardığınız kücük kapak bana devamlı kopacakmıs gibi geliyo, kaydırmalı olsa bu kapak cok daha güzel olurmus. Bide birini aradığınızda yada telefonla konusurken kapatmak icin önce tus kilidini acmanız lazım, kapatırken sorun deilde dokunmatik tuslar yüzünden yanlışlıkla birini arayınca alışana kadar uğraştırabilir sizleri. Kamera konusunda ise calısmalarım dvm edecek ümitliyim kendisinden.
arkadaşım çok güzel açıklamışsın ellerine sağlık... ancak d500 le kıyaslanmıcak bir tel tabi...yanibi önceki telin d900 olsaydı elbette daha iyi açıklayabilirdin ama bence buda çok iyi olmuş...
çoğu özellikler bilinmiş özellikler yani varolan özellikler fakat yeniliklerde var tabi....
1.mesela bnm merak ettiğim 12 ikona çıkmış dedin menü... acab onların isimleri neler? fazladan neler eklenmiş????
2.radyo bitek kulaklıktanmı dinleniyor?hoparlörden de dinleyebiliomuyuz?
arkadaşım çok güzel açıklamışsın ellerine sağlık... ancak d500 le kıyaslanmıcak bir tel tabi...yanibi önceki telin d900 olsaydı elbette daha iyi açıklayabilirdin ama bence buda çok iyi olmuş...
çoğu özellikler bilinmiş özellikler yani varolan özellikler fakat yeniliklerde var tabi....
1.mesela bnm merak ettiğim 12 ikona çıkmış dedin menü... acab onların isimleri neler? fazladan neler eklenmiş????
2.radyo bitek kulaklıktanmı dinleniyor?hoparlörden de dinleyebiliomuyuz?
yeni ikonları isimleri yazdığım gibi bluetooth, alarmlar ve müzik calar, yenilikten cok kullanım kolaylığı sağlasın die böle yapmıslar herhal
radyo hoparlörden de dinlenebilir ama kulaklığın takılı olması lazım alete, cıkardığın an radyo kendiliğinden kapanıyo
sarikanaryam cekilen fotolari d900 le kiyaslarsan sence nasil hangisi daha iyi.
çekilen fotolarla kıyaslanmaz açıkcası.... çünkü resimlere bakılırsa fazla fark yok.... hatta hiç fark yok tek fark radyo... d900i gelicek oda radyolu zaten.....sanırsam onunda menüsü bu şekilde gelicek....
eğer bana sorarsan...dokunmatik olduğu için kullanımı adamı biraz sinir eder die d900 derim.. incelemek istersen imazamda linki tıkla derim.....
ama u600 ,d900 den sonra çıkan bir tel....oda alınabilir.... fakat d900 sahibiseniz u600 e geçmeniz anlamsız....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıkanaryam -- 5 Mayıs 2007; 1:48:25 >
evet iyi farketmissin, ben dikkat etmemiştim ona aslına bakarsan bende yahoo searchle ilgili bişeyler okumustum ama bende yok valla öyle bişey, bölgeden bölgeye deişiklik gösteriyo olabilir belki.
"Ayriyetten 10.9 mm hatırlarsanız e900 16mm bide daha hafif 82 grmmı ne kadar, e900 93 gram.."
burda ne dedin anlayamadim biraz aciklarmisin??
burda o mm olan ölçüler kalınlıklarından bahsetmiştim. Yani ordaki sayısal olan şeyler aletin fiziksel ölçülerinin karşılaştırması, öyle özel gizli bi bilgi deil yani :)