Şimdi Ara

Windows 10'un yeni tasarımına 'Çin malı macOS' benzetmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10'un yeni tasarımına 'Çin malı macOS' benzetmesi

    Microsoft, bu yılın başlarında daha önce NEON kod adıyla bilinen Fluent Design (akıcı tasarım) olarak adlandırdığı yeni tasarım dilini duyurmuştu. Hepimiz sonbaharda kullanıma sunulacak Windows 10 Fall Creators Update ile bu yeni tasarım dilinden bazı esintiler görmeyi bekliyoruz.

     

    Yeni Windows 10 sürümünün yaklaşması nedeniyle şirket Fluent Design'ın temel özelliklerini vurgulamak için Windows Developer YouTube kanalında bir video yayınladı. Ancak yeni tasarım diliyle ilgili methiyeler düzülmesini bekleyen şirketin bu planı geri tepti.

     

    Ayrıca Bkz.Apple'dan Çin'de iPhone üretimini ve satışını yasaklamak isteyen Qualcomm'a yanıt
    YouTube videosunun yorum bölümü, yeni Fluent Design'ı işletim sistemi için hayata geçirilmiş büyük çaplı bir yenilik olarak görmeyen kullanıcılar tarafından gönderilen mesajlarla dolup taşmış durumda. Hatta bazı kullanıcılar yeni tasarım dilini "macOS'un Çinli klonu" olarak tanımlıyor.

     

    Windows 10'un yeni tasarımına 'Çin malı macOS' benzetmesi
    Fluent Design projesinin Windows 10 deneyimini önemli ölçüde geliştirmesi beklense de şu an için akrilik efekti ve reveal olmak üzere yalnızca iki farklı öğenin hazır durumda olduğunu görüyoruz. Bu tasarım öğeleri de videoda evrensel uygulamaların bir parçası olarak gösteriliyor.

     

    Sonbahar güncellemesinde akıcı tasarımın bir kısmı gelecek


    Microsoft'un videolarına yorum gönderen kullanıcıların çoğunluğu işletim sistemine yapılan makyajı eleştirdi. Mevcut tasarımın üzerine sadece şeffaflık uygulandığını dile getiren kullanıcılar şirketin akıcı tasarım kavramıyla vadettiği şeyin bu olamayacağı görüşünde.

     

    Windows 10'un yeni tasarımına 'Çin malı macOS' benzetmesi

    Yorum yazan diğer kişiler Microsoft'un Fluent Design tasarımını macOS'tan esinlenilmiş kötü bir kopya olarak değerlendirseler de işletim sisteminin yeni tasarımının oldukça iyi göründüğünü söyleyen birkaç kullanıcı da var.

     

    Fluent Design'ın 2018 bahar ayında Windows 10 Redstone 4 güncellemesi ile birlikte tam olarak hazır hale gelmesi bekleniyor. Sonbahardaki Windows 10 Fall Creators Update güncellemesindeki en büyük görsel değişiklik, Groove Müzik, Posta ve Filmler ve TV gibi evrensel uygulamalarda gerçekleşecek.

     








  • Ne yaparsa yapsın, neye benzerse benzesin. Yeter ki şu denetim masasını ya modern arayüze ya da eski sürüme tamamlasın. Lan ayarlara giriyorum yarısı modern arayüzde yarısı denetim masasında. Tasarım ve ikonlar önemli değil. Zaten onları istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz yeter ki ya modern arayüze geçsin ya da klasik.
  • Katılıyorum macOS gibi olmuş zaten o yüzden güzelleşmiş eski hali resmen Windows 98'e dönmüştü sırf tasarımına kıl olduğum için kaç sene 7 ve 8'e devam ettim. Bu arada koca Microsoft tasarımcıları Devianart'taki üyelerin yarısı kadar güzel iş yapamıyor hala kimi pencerelerde çarpı tuşları falan büyük kimisinde küçük, kimi yerde sağ tık menüsü Win 8'den kalma hatta bazı yerlerde Win 7'den beri değişmeyen kısımlar var

    Şimdi ama Aero vardı .s .s yazacak arkadaşlar olacak illa ki ama bunun onunla alakası yok ikisinin de şeffaf olması dışında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 16 Ekim 2017; 19:7:12 >
  • İşlerim sisteminin kendisi klon zaten. Arayüzü klon olsa ne olur

  • Beğenmeyenler gitsin i5 4gb ramli apple cihazlarına 6bin tl verip MacOs kullansınlar.
    Microsoft'a dönecek olursak paylaştığı videoyu sonraki güncellemede gelecek büyük görsel yeniliğin habercisi olarak görüyorum ama videoda gerçekten biraz şeffaflık katılmış bir arayüz var hiç paylaşmasalarmış keşke.

  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Bende onu merak ediyorum. Microsoft ne kadar yeteneksiz varsa işe almış. MacOS kullanmak için çok ciddi paralar verecek olmasam kesinlikle ilk tercihim olur.

  • Şu ekran ölçeklendirmesini düzeltsinler artık dayanamıyorum. 8.1'de 1080p ekran üzerinde çok güzel görüntü alırken Win 10 üzerinde piksel piksel iğrenç bir görüntü alıyorum. Sırf bu yüzden ekrana bakarken midem bulanıyor. Yeter artık.

  • MacOS'a benzemiş, fakat bence gayet güzel olmuş. Benzemesinin ne gibi bir dezavantajı var? Değişiklik iyidir, şuanki halinden daha güzel mi, daha güzel. O zaman neden kullanılmasın ki?

  • Güzel olmuş, benzerse benzesin, o tasarımı kesinlikle yapamaz diye bir talimat var mı ?

  • Bence çok güzel olmuş. Ben beğendim. Pastel renklerden ve oyuncak gibi tasarımdan bıktım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortaya güzel birşey çıktıkdan sonra neye benzediğinin bir önemi yok

  • Rekabet etsinler bence zarar yok. Tüketicilere fsyda sağladığı sürece. Bu tasarımı beğeniyorum şahsen. Windows 7'nin sıkıcı arayüzünden kurtardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçmalamasınlar ya çinliler hayatlarında böyle birşey yapmışlar mı acaba?
    neye benzediği önemli değil stabil olsun birşeyi düzeltirken başka şeyi bozmasınlar yeter bize.görüntüsünü nasıl olsa istediğimiz şeye döndürüyoruz biz.
  • Videoyu izleyene kadar güzel olduğunu düşünüyordum ama yine karışcık burgacık. Her pencereyi farklı bir kişi yapıyor sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows'tan sıkılanları Ubuntu kullanmaya davet ediyorum. 19 Ekim tarihinde Ubuntu'nun 17.10 sürümü çıkıyor. O tarihten sonra en az bir kez bile Ubuntu'yu denemenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaylandIZMIR -- 17 Ekim 2017; 19:52:3 >
  • Böyle bakınca şekil şukul duruyor ama insan kullanınca anlıyor. Windows 10 ilk çıktığında da böyleydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Kayıt defteri ile 2 dakikalık işi var.



    Groove player, Windows Mobile 10 da harika idi. Ama Windows üzerinde kullandığımı söylemeyem. Zaten Spotify ve Media Player Classic fazlası ile yetiyor.



    Pro zaten iş yeri odaklı. Normal bir kullanıcı için Home yeterli. Ama Pro baya göz boyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim şu, hala eski tasarımla yeni denedikleri "şeyler" arasındaki farkı nasıl kapatacaklar? En son 2 farklı arayüzde farklı denetim masaları vardı. Masaüstü Windows 7'den kalma, ama Metro arayüzü tamamen alakasız. Ayrıntılı ayar menülerine giriyorsun karşına Windows 7/XP'den kalma arayüzler çıkıyor vs. Bu ikilemden kurtulmadıkları sürece Windows 10'a asla geçmek istemiyorum.

    Tamamen bir reset çakın da kurtulalım artık bu ikilemli durumdan.

    Ya da biz beceremedik Aero'ya geri dönüyoruz falan deyin, sen işletim sistemi tekelisin nasıl böyle saçmalıklar yaparsın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 16 Ekim 2017; 20:17:5 >
  • Ben beğendim. Eski hâlinden daha iyi görünüyor bence.

  • Benim için stabil hareket etmesi ve göze hoş gelmesi önemli. Bunun dışında, bu ona benzemiş, yok efendim o buna benzemiş çokta fifi. Ne olacak yani birbirine benziyorlarsa? Yarış mı bu? Hadi diyelim prestij, teknoloji, tasarım yarışı eyvallah da, yahu sen kendini niye bu kadar yıpratıyorsun len? :) Sahi sana ne oluyor arkadaş..! Hakikatten kendini o, bu, şu markalarla tanımlıyor ve resmen şirketlerin kölesi olmuş bazıları. Garip gerçekten garip. Şunu diyen adamdan bahsetmiyorum ama bak; "Para verdim ve yenilik istiyorum kardeşim. Yeni bir şeyler görmek istiyorum" Eyvallah da, yine de şirket babanın şirketiymiş gibi böyle hiddet ve şiddet dolu, gaza gelmiş haykırışlar niye. Sakin ol yav... (Youtube'deki acı dolu haykırış yorumlarını kast ediyorum)

  • Gelecekse tam gelmeli. Apple'ın sevdiğim yanı bu. Apple'da bir tasarım güncellemesi yapılıyorsa tasarım baştan aşağı değişir. Microsoft ise tasarım kısmında hep eksik güncelleme yapar. Örneğin disk yönetiminde XP öncesinden kalma tasarıma rastlamak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 16 Ekim 2017; 21:10:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.