Şimdi Ara

Mobilite: iPhone 8 / iPhone X fiyatları, mobilde havlu atan Microsoft...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Apple'ın yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın ülkemiz çıkış tarihleri belli oldu. Aynı zamanda iPhone X için de fiyat bilgisi açıklandı. Buna ek olarak Microsoft'un mobilde havlu atması, Razer'ın telefone işine girmesi, Huawei'in süper telefonu Mate 10 ve gündemdeki diğer konular, Erdi Özüağ ve Mesut Çevik'in sunumuyla Mobilite'de, iyi seyirler. 



  • Özlemiştik.

  • Elinize sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir pazar klasiği... Özlemişiz

  • Arada bir mobilite 2si1 felan yapın böyle güzel oluyor.

  • 42 Dakika Apple güzellemesi izledik. Google 2.Nesil telefonunu yapar daha elinize alıp incelemeden sırf resimlere bakarak yerin dibine sokarsınız Apple aynı tasarımı 4 yıldır kullanıcıya resmen iteler eleştirmek yerine yere göğe sığdıramazsınız.

    Diğer taraftan kullanıcı bilgileri konusunda bir çok teknoloji sitesinde 1 yıl öncesine kadar Apple'ın kullanıcı bilgilerini nasıl kullandığı ile ilgili haberler dolaşıyordu bunların hepsi unutuldu herhalde. isterseniz aşağıda linkini de verdiğim Apple Policy'i bir okuyun bakalım ne diyor Apple...

    quote:

    Kişisel Bilgilerin Toplanması ve Kullanılması
    Kişisel bilgiler tek bir kişinin kimliğini belirlemek veya tek bir kişiyle iletişim kurmak için kullanılabilen verilerdir.

    Apple ya da bir Apple bağlı şirketi ile iletişim kurduğunuz zaman kişisel bilgilerinizi sağlamanız istenebilir. Apple ve bağlı şirketleri işbu kişisel bilgileri birbirleri ile paylaşabilir ve işbu Gizlilik Politikasına uygun olarak kullanabilir. Ürünlerimizi, hizmetlerimizi, içeriğimizi ve tanıtımımızı oluşturmak ve geliştirmek üzere işbu bilgiyi diğer bilgiler ile de birleştirebilirler
    .


    https://www.apple.com/legal/privacy/tr/

    Apple milyar dolarlık şirkettir ancak bunu sağlarken hizmetten ziyade kullanıcılarının zaafından yararlanarak yapar. Bunu da ilk yapıyormuş gibi pazarlar.

    İşlemcisi sınırlı donanımla kendi işletim sistemine özel olarak geliştirildiği için Benchmark'larda iyi gözükür ama günlük hayatta iki katı bir performans göremezsiniz. Hatta cimrilik edip ram gibi hayati donanımlardan kıstığı için gerçek kullanım deneyiminde donanım olarak kendisinden düşük olan telefonlardan daha geride bir performans sergiler.

    Objektif olduğu iddia edilen bu ikili örneğin neden hızlı şarj'a destek verdiği halde iPhone 8 kutusundan hızlı şarj adaptörünün çıkmadığına dair hiçbir eleştiri getirmez? Objektif olduklarını iddia eden bu ikili az önce bahsettiğim ram konusunda Apple'ın neden cimrilik yaptığı konusunda hiçbir negatif söz etmez.
    Sony, aynı tasarımları piyasa sürdüğünde yerin dibine sokanlar Apple yaptığında neden eleştirmek yerine övgüler düzer?




  • ben artık trtyi izliyorum sadece. benim kanalım gibi geliyor. o kadar vergi(para) ödüyorum ki :D

  • tachyon kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnePlus'ın yaptığı neden yanlış, Levent Pekcan ve Murat Gamsız da anlatıyor.

    (3:38 - 5:56)

  • Şimdii. Öyle yok apple den para aldılar falan diyen tayfadan değilim. Öyle bir şey olmadığına da eminim. Yalnız kesinlikle apple ile ters düşmek istemiyorsunuz ki çok bariz belli olmaya başladı bu. Hele ki Mesut Çeviğin son 1 yılda ani bir dönüşle appleyi yerin dibine sokarken birden abi ios süper, androidde olmuyor şöyle kötü böyle kötü demesi inanılmaz komik gelmişti. Hoş tüm bunlar apple sizi etkinliklerine davet etmeye başladıktan sonra oldu. Gelelim mobiliteye. Aşağıda bir arkadaş 42 dakika apple güzellemesi izledik diye başlamış ve dediklerinin altına imzamı atarım. Yani arkadaş bu kadar yapmasanız olmaz mıydı.! İphone X te ne yenilik var yapmayın etmeyin bu kadar. Ve en önemlisi o fiyatı hak ediyor mu etmiyor mu, nerede sizin eleştiriniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strathmorea -- 16 Ekim 2017; 1:39:36 >
  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Çok kasmanıza gerek yok. Apple’ın kalitesine teslim olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Şimdii. Öyle yok apple den para aldılar falan diyen tayfadan değilim. Öyle bir şey olmadığına da eminim. Yalnız kesinlikle apple ile ters düşmek istemiyorsunuz ki çok bariz belli olmaya başladı bu. Hele ki Mesut Çeviğin son 1 yılda ani bir dönüşle appleyi yerin dibine sokarken birden abi ios süper, androidde olmuyor şöyle kötü böyle kötü demesi inanılmaz komik gelmişti. Hoş tüm bunlar apple sizi etkinliklerine davet etmeye başladıktan sonra oldu. Gelelim mobiliteye. Aşağıda bir arkadaş 42 dakika apple güzellemesi izledik diye başlamış ve dediklerinin altına imzamı atarım. Yani arkadaş bu kadar yapmasanız olmaz mıydı.! İphone X te ne yenilik var yapmayın etmeyin bu kadar. Ve en önemlisi o fiyatı hak ediyor mu etmiyor mu, nerede sizin eleştiriniz.

    Para değil lansmanlara çağırılma ürün gönderme meselesi tamamen. İlk defa sdn gittiğinde lansmana bir canlı yayında sorulmuştu Mesut bey'e siz neden gitmediniz diye, Apple'ı arayarak bunu sorduğunu ve iyi ilişkiler kurulması gerektiğini falan söylediklerini anlatmıştı. Olumsuz ilişkilendirme yapmayacalarına dair kağıt imzalayan yayınlar bile var Apple'ın PR departmanıyla neler dönüyor neler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Şimdii. Öyle yok apple den para aldılar falan diyen tayfadan değilim. Öyle bir şey olmadığına da eminim. Yalnız kesinlikle apple ile ters düşmek istemiyorsunuz ki çok bariz belli olmaya başladı bu. Hele ki Mesut Çeviğin son 1 yılda ani bir dönüşle appleyi yerin dibine sokarken birden abi ios süper, androidde olmuyor şöyle kötü böyle kötü demesi inanılmaz komik gelmişti. Hoş tüm bunlar apple sizi etkinliklerine davet etmeye başladıktan sonra oldu. Gelelim mobiliteye. Aşağıda bir arkadaş 42 dakika apple güzellemesi izledik diye başlamış ve dediklerinin altına imzamı atarım. Yani arkadaş bu kadar yapmasanız olmaz mıydı.! İphone X te ne yenilik var yapmayın etmeyin bu kadar. Ve en önemlisi o fiyatı hak ediyor mu etmiyor mu, nerede sizin eleştiriniz.

    Yorumunuzu görünce bir cevap yazmak istedim.

    Öncelikle şunu kabullenmeniz lazım. Bir telefon veya işletim sistemi bir dönemin kralı olabilir, rakibi olmayabilir ama bu demek değildir ki bu telefon ömür boyunca iyi kalacak. Son bir yılda Mesut Çevik şöyle değişti, böyle değişti söylemlerinden öte acaba iOS veya Android tarafında ne değiştide bu adam bunları söylemeye başladı şeklinde sorgulama yapsanız bence daha iyi olur.

    Bakın kendimden örnek vereyim. Bugüne kadar sadece Samsung veya Android telefonları birinci telefonum olarak kullandım. Forumda Samsung başlıklarının bir çoğu bana ait. Galaxy serileri konusunda uzun seneler teknik destek verdim. Ancak 7 Plus ile beraber bende iOS platformunu artık birinci tercihim yapmaya başladım. Bunun bir çok sebebi vardı. Android tarafında ki Türkçe uygulamaların stabilitesinden artık gına gelmeye başlamıştı. Tasarımdan öte biraz kullanım kolaylığı aramaya başladım, çökmeyen ve hızlı çalışsan bir sistemi daha az özgürde olsa tercih etmeye başladım. Türkiye ve Türkçe'ye daha çok hizmet veren, Türkçe çalışan bir dijital asistanı olan bir telefon ihtiyacı hissetmeye başladım. Müzik servisleri, Podcastleri, Dijital asistanı, iOS cihazları arasındaki mükemmel uyumu ve daha bir çok hizmeti tek bir telefonda kullanmayı tercih etmeye başladım.

    Servise gittiğimde bana ekranımda kırmızı çizgi çıkmasına ve cihazda hiç düşme olmamasına rağmen kullanıcı hatası denmesini istemedim. Sadece telefonumun ekranı kırıldığında, benden 1500TL istenmemesini onun yerine sadece 719TL ödemeyi istedim.

    Opet'e gidip mobil ödeme yaparak benzin almak istediğimde uygulamanın o anda çökmesini, IBB Cep trafiği açarak köprülere bakmak istediğimde, tam kavşağa gelmek üzere olmama rağmen uygulamanın bir türlü köprü datasını göstermemesini ve yaklaşık 5 dakika sonra düzelmesini, haberler.com'un sürekli çökmesi ya da GPS gibi pili sömürmesini, haber sitelerinin yorumları göstermemesini, PTT'nin HGS uygulamasınının randımanlı çalışmamasını, Yapı Kredi'nin mobil uygulamasına göz taraması yapılarak girilememesini istememeye başladım.

    Bakın hocam ben eski bir editörüm, Mesut veya Erdi veya başka birisi ise bu mesleği senelerdir yapan kişiler. Bizler size doğruları anlatmak veya eksikleri göstermekle yükümlüyüz. Kabul edip etmemek ise size kalmış bir şey. Apple'ın eksikleri yok mu ? Tabi ki var. Bunları yazabiliriz ama artılarıda son dönemlerde çok fazla. Apple'ın bazı hizmetleri veya ürünlerini, bu editörler size övüyorlarsa bu Apple'ın lansmalarına gitmeye başladıkları için değil, teknik bilgileri ışığında verdikleri kararlar doğrultusundadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 16 Ekim 2017; 4:12:15 >




  • Microsoft donanım işini bırakmalı artık. Olmayınca olmuyor

  • Bu arkadaşlar ağır ipon fani olduklarını resmen uzun uzun söylüyorlar. İpon 8 in arkası cam Olmuşta acayip gelişme olmuş falan diyorlar. Şuana kadar izlediğim hiçbir inceleme videosunda ipon 8 olmuş diyene denk gelmedim. Oysa bu arkadaşlar ipon 8 in plastik versiyonuna bile 2 kere video çekip aaaa acayip heyecanlandm süper olmuş bionic dediler. Bu tarz da ne ipon un geleceği var nede donanımhaber in geleceği var. Kalabalığa aldanmayın bir anda kaybolurlar. İpon un android telefonlara olan iki üstünlüğü var. 1 fiyatı 2 benchmark üstünlüğü. Gerisi hep geri. Birileride çıkıp yıllardır hep aynı hikayeyi anlatıyor stabil, uygulamalar çökmüyor, ikinci eli para ediyor falan filan hepsi hikaye. Resmen 4 senedir değişmeyen telefonu bidaha en iyisi ilan ettiler. Hatta neredeyse tasarım harikası diyebilecek durumdalar.

  • Hocam çok iyi demişsin, çok güzel anlatmışsın ancak eşşeğe geometri anlatmışsın. Bu insanlar böyle aşağılık zihniyete sahip oldukça, kendi sahip olduğu ürünlerin en iyisi olduğuna şizofreni derecesinde bağlanıp kendi gibi olmayana kuduz köpek gibi salyalar saçarak hakaret etmeye devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcankaynak -- 16 Ekim 2017; 9:2:22 >
  • tebrikler güzeldi keyifle dinledim

  • Başlıkta iphone x fiyatları demişsiniz ama 6000 küsürlük fiyat hakkında mesut reyizin yorumunu duyamadık. Özel bir program mı yapılacak acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 16 Ekim 2017; 11:46:47 >
  • Mesut Çevik kendisine Apple Iphone7 plus hediye edildiğini ifade edecek kadar dürüst birisidir.

    Ama keşke bu hediyeyi reddedecek kadar etik davransaydı. Zira bu durum şuuraltı minnet duygusuna sebebiyet verir ister istemez.

    İnsan olmamızdan ötürü yani, yoksa bir art niyet olduğunu düşünmüyorum.

  • Nihayet erken oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.