Şimdi Ara

Paris'te 2030 yılından itibaren sadece elektrikli otomobiller olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, dizel ve benzinli otomobilleri yasaklamak için zaman çizelgesi oluşturuyor. Bu ülkelerden birisi de Fransa. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'yı 2050 yılına kadar karbon salınımı olmayan bir ülke haline getirmeyi planlıyor. Bu plan kapsamında Devlet ve Ekoloji Bakanı Nicolas Hulot, temmuz ayında yaptığı açıklamasında 2040 yılına kadar ülkede dizel ve benzinli otomobil kullanımının yasaklanacağını kaydetmişti. Başkent Paris ise Hulot'un belirlediği tarihten çok daha önce benzinli ve dizel otomobilleri şehirden ulaştırmak istiyor.


     
    Paris'te 2030 yılından itibaren sadece elektrikli otomobiller olacak 

    Paris Belediye Başkanlığı'nda taşımacılık politikasından sorumlu bir yetkili olan Christophe Nadjovski, 2030 yılından itibaren şehirde sadece elektrikli otomobillerin kullanımına izin verileceğini duyurdu. Taşımacılığın sera gazı üretiminde büyük pay sahibi olduğunu dile getiren Nadjovski, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçlardan ve fosil kaynaklı enerjiden kurtulmanın yolunu aradıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru şehirdeki hava kirliliği son 10 yılın en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. O tarihten itibaren hava kirliliği ile mücadele eden yetkililer bazı günlerde veya bazı özel noktalarda(şehir merkezi gibi) araç kullanımını yasaklamak, toplu taşımayı ücretsiz hale getirmek ve karbon salınımı yüksek olan araçlara ceza yazmak gibi uygulamalar başlatmıştı.


     

    ''Yasaklama Söz Konusu Değil'' 

    Şehirdeki bu sınırlamalara rağmen 2030 yılına kadar dizel ve benzinli araç kullanımına son verilmesinin ''yasaklama olarak yorumlanmaması gerektiği'' ifade ediliyor. Yetkililer araçları doğrudan yasaklamak yerine 2030 yılına kadar olan süreçte elektrikli otomobillere yönelik teşvikleri artırmayı planlıyor. Halihazırda Fransa'da elektrikli otomobil almak isteyenler için 6000€ tutarında indirim uygulanıyor. Ayrıca elektrikli otomobillere yönelik vergiler indirimleri de söz konusu.


     

    Bu indirimler ülkedeki elektrikli otomobil piyasasının yıllık yüzde 40 oranında büyümesini sağlasa da elektrikli otomobiller halen genel otomobil satışlarının çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Eylül ayında ülkede satılan toplam elektrikli otomobil sayısının 2500'ün altında kalması bu durumun en büyük göstergesi. Bu satışlar arasında Renault Zoe modeli ise rakiplerinin oldukça önünde. Yetkililerin istediği şekilde, Paris'te yaşayanların elektrikli otomobillere yasaklama sonucu değil de teşvikler sayesinde kendi istekleriyle geçmesi için teşvik miktarının artırılması gerekebilir.








  • Dünyamız için güzel haberler bunlar..

  • Petrol için kan dökülme azalacak bu iyi bir haber.

  • Bizde'de bu vergilerden sonra bisikletler olacak :D sıkıntı yok yani. sıfır emilsiyon.

  • Avrupa da kullanılmayan arabaları da bize kakalayacaklar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Avrupa da kullanılmayan arabaları da bize kakalayacaklar.

    3 yaşından yaşlı araçları ithal etmek yasak. O nedenle zor kakalarlar. Genç araçları getirseler de vergisiyle aynıyla geliyor. Yalan yani o iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 14 Ekim 2017; 14:53:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Turkıye de boyle bır yasak oldugunu bilmiyordum. ama diğer ülkelerde serbest, örneğin gürcistan da azerbaycan da gibi gibi. Belki o yıllara kadar kanunlar değişir burayada gelir o arabalar.
  • 6000 euro indirim süpermiş, zaten araç olsun 20 bin euro, 14 bin euro iyi alışveirş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freeline F kullanıcısına yanıt
    Aynen,katılıyorum,Maalesef ki haklısın. :(

  • Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi bizde yayan veya bisikletle gideceğiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.