Şimdi Ara

DHL sürücüsüz araçları Nvidia’dan güç alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DHL sürücüsüz araçları Nvidia’dan güç alacak


    Yarı otonom veya tam otonom araçlar yani bir şekilde yapay zeka desteğine ihtiyaç duyan araç teknolojileri son dönemin en önemli konuları arasında. 15 yıl içerisinde bu teknolojilere yüz milyarlarca dolar harcanacağı düşünülüyor. Bu bakımdan firmaların pazarda en iyi yeri almak için yoğun çaba sarf ettiğini görüyoruz.


     


    Sürücüsüz araçlar konusunda en aktif firmalardan birisi hiç şüphesiz Nvidia. Hafta içerisinde Pegasus Drive PX adında yeni sistemini tanıtan Nvidia, Seviye 5 otonom araçlar için en gelişmiş sistem olduğunu duyurdu.


     


    Hassas hesaplama

     


    Seviye 5 otonom sistemler pedal barındırmayan ve sürücüye hiç bir şekilde kontrolü vermeyen araçları tanımlıyor. Bu bakımdan çok hassas veri toplama ve işleme yapması gerekiyor. Pegasus da bu doğrultuda geliştirilmiş.


     


    Volta ile desteklenen yapay zeka odaklı 2 adet Xavier yonga seti ve iki adet GPU barındıran Pegasus, 320 TFLOPS işlem performansına sahip. Sistem ayrıca kamera, radar, lidar ve ultrasonik sensörler için saniyede 1 TB'dan daha fazla bellek bant genişliğine sahip 16 yüksek hızlı sensör girişi sunuyor.


     


    Nvidia Pegasus teknolojisini kullanan ilkı firmalardan birisi DHL olacak. Deutsche Post DHL grubu tamamen otonom kamyonlardan oluşan bir dağıtım filosu kurmak istiyor. 2019 yılında hizmete girmesi beklenen filo, gücünü Nvidia Pegasus’tan alacak.


     


    Ayrıca Bkz.LG akıllı ev platformunu geliştiricilere açıyor

    Filonun temelini StreetScooter elektrikli dağıtım araçları oluşturuyor. Ford ile birlikte geliştirilen StreetScooter aracı, firmanın karbon emisyonunu azaltma çalışmalarının içerisinde yer alıyordu. StreetScooter araçları kamera, lidar, radar gibi sensörlerin entegrasyonu için çok uygun.


     


    Sensörlerden gelen verileri ZF ProAI adında bir sürücüsüz araç sistemi işleyecek. Bu sistem Nvidia Pegasus platformundan oluşuyor. Kargoyu bir noktadan bir noktaya götürmenin yanında boş alanlara park etmek de çok önemli. Nvidia Pegasus bu zor işlerin altından kolaylıkla kalkabilecek.


     


    DHL toplamda 3400 aracı sürücüsüz hale getirmeyi planlıyor. Bu araçlara hem sensörler hem de ZF ProAI sistemi entegre edilecek. DHL bu yenileme ile yıllık olarak onlarca ton karbon emisyonu salınımının da önüne geçecek.


     







  • Overclock'la kaç km hız artıyor acaba?

    Sıvı nitrojen kullansak rekor kırar mıyız o_O

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    Overclock'la kaç km hız artıyor acaba?

    Sıvı nitrojen kullansak rekor kırar mıyız o_O

    K ibareli işlemci almaya değer mi acaba haha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.