Şimdi Ara

Ford içten yanmalı motor yatırımını elektrikli araçlara yönlendiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford içten yanmalı motor yatırımını elektrikli araçlara yönlendiriyor
    Ford da yaptığı açıklamalarla elektrikli araçlara geçişle ilgili yatırımlarını arttıran firmalar arasına katıldı. Elektrikli araç geliştirmelerini hızlandırmak adına Team Edison adında firma içi bir takım kuran Amerikalı üreticinin yeni CEO'su Jim Hackett, duyuruda elektrikli araç yatırımlarını öne çıkardı.
     
    Onlarca yıl başarılı olan köklü bir firma olduklarını belirten CEO, değişim kararının bu nedenle çok kolay olmadığını belirtirken, geride kalan yüz yılda başarı getiren şeylerin gelecekte de başarılı olacağının garantisi olmadığını söylüyor. Duyurunun şaşırtıcı olan noktalarından birisi olarak şirketin daha az kârlı olan binek otomobillerden çok pikap ve SUV işine ağırlık vereceği kararını duyurmasını gösterebiliriz.
     
    Elektrikli araçlar ile ilgili de açıklama yapan CEO, Ford'un içten yanmalı motorlara yönelik yatırımını 3'te 1 oranda azaltacağını belirtirken bu miktarı elektrikli araçlar bölümüne aktaracağını duyurdu. Firma daha öncesinde de elektrikli araçlar için 4,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu, yeni kaynağın bu miktarın üzerine eklenmesi bekleniyor.
     
    Ford bu yatırımın ne tür bir getiri sağlayacağını resmi olarak açıklamasa da, şirketin global operasyonlar sorumlusu Joe Hinrichs'in elektrikliğe geçişin fabrikalardaki montaj alanını yarı yarıya ufaltacağı ve %30 oranında zamandan tasarruf sağlayacağına yönelik açıklamaları mevcut.
     







  • Bunu anlamanız bu kadar çok mu zaman aldı?

  • Elektrikli araçlar gümbür gümbür geliyor.

  • Günaydın Ford

  • Tesla öyle bir algı yarattı ki elektrikli araçlar Tesla sayesinde en az 5 yıl erken yaygınlaşacak. İlk iphone ile benzer bir etki yarattı.

  • Ford da diğerleri de, köklü eski bilmem kadar yıllık markayız diye geçinir işte.





    Vizyonsuz olduğunuz, tel tel döküldüğünüz şurda;3,5 yaşında olan tesla ile marka değeri hepinizi geçmesi sayesinde meydana çıktı.







    Lutfetmişler hala içten yanmalı ya ayırdıkları yatırımın 3 /1 ni elektrikli araç üretimine ayırmışlar, dünya... Avrupa benzinli ve dizel araçlara , 2018.19itibarıyla yasaklamaya volvo vs üretime son vermeye başlamışken komik olmuş.

  • fordda diğer her firma gibi yeni ve yavaş bir şekilde elektrikli araçlara ağırlık vermeye başlıyor.linç edilme sebebini anlamadım.tesla yüzünden mi bunları söylüyorsunuz?tesla zaten elektrikli otomobil firması olarak kuruldu ve iş yaptığı sektörde elektrikli araçlar.diğerleri ise içten yanmalı motorlu araçlar sektöründe iş yapıyor,oradan para kazanıyor.siz teslaya bakıp etrafın yakın zamanda elektrikli araçlarla dolup taşacağını zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz.otomobil sektörü hala milyonuk satışlar yapan ağır abilerin elinde,400 bin model 3 siparişini yetiştiremeyen teslanın değil.dolayısıyla ağır abiler sektörü ne yöne çekerse sektör o yöne gider

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Tesla öyle bir algı yarattı ki elektrikli araçlar Tesla sayesinde en az 5 yıl erken yaygınlaşacak. İlk iphone ile benzer bir etki yarattı.

    teslanin oncesindeki elektrikli araclar ya benzinli aracdan devsirme bu is icin tasarlanmamis tam performans veremiyen araclardi yada asiri futuristik gorunumlu triportorden bozma abidik gubidik seylerdi. tesla performansiyla tasarimiyla gercek bir arabanin uzerine elektrigin ve yeni teknolojilerin avantajlarini ekliyerek sundugu icin bu kadar basarili oldu. akillardaki elektrikli arac algisini futuristik triportorden cikarip, gercek bir teknolojik arac imgesine donusturdu.
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle bende katılıyorum.

  • Bu şarj standartlarında bütün firmalar ne zaman anlaşacak acaba ?
    Her firma kendi şarj istasyonunu kuruyor.

  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    Hepsini ince uçlu yapsınlar işte

    Ne gereği var Type-C , Mini, Micro gibi farklı farklı yapmaya.
  • Ekibin adı Team Tesla olsaydı daha uygun olurdu. Edison ne de olsa mucitten çok başkalarının icatlarını ticari hale getiren agresif bir işadamıydı.
    İngiliz Winston Churchill zamanında tarih benden övgüyle bahsedecek çünkü onu ben yazacağım demiş.
    Edison da böyle çok zengin ve işadamı olduğu için dönemin medyasının ve önde gelenlerinin sayesinde hakkındaki olumsuz şeyler başarıyla unutturulmuş.
    Tabi yine de olumlu bir gelişme. Yüz yılı aşkın bir zamandır içten yanmalı motorlara harcanan emek ve paranın yüzde biri elektrikli araca harcansaydı bu gün her şey çok farklı olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.