Şimdi Ara

Blade Runner 2049 filminde uygulanan sansürle ilgili Sony'den açıklama geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blade Runner 2049 filminde uygulanan sansürle ilgili Sony'den açıklama geldi
    Bilim kurgu sinemasının kült filmlerinden birisi olan Blade Runner'ın devam filmi Blade Runner 2049, bildiğiniz gibi geçtiğimiz Cuma günü tüm dünyayla beraber Türkiye'de de vizyona girdi. Ancak maalesef filmde Türkiye sinemalarına özel olarak uygulanan "çıplaklık" sansürü birkaç gündür hem film eleştirmenlerinden hem de sosyal medyadan yoğun tepkiler alıyor.

    Gösterilen bu yoğun tepkinin farkında olan yapımcı firma Sony Pictures ise bugün konuyla ilgili ilk kez bir açıklama yayınladı. Açıklamada filmin bazı kısımlarının sansürlendiği iddialarını doğrulayan Sony Pictures, sansürün gerekçesi olarak "yerel kültürü" gösterirken, "Bazı bölgelerde Sony Pictures yerel kültüre saygısından ötürü filmin hafifçe değiştirilmiş bir versiyonunu piyasaya sürmüştür." ifadelerini kullanıyor.

    Ayrıca Bkz.Avatar filmlerinin çekimlerine başlandı; ilk görüntüler yayınlandı
    Tabi Sony Pictures yapılan açıklamada her ne kadar 'saygı'dan bahsediyor olsa da birçok eleştirmen uygulanan bu sansürün aslında saygıdan çok Türk insanına yapılan bir saygısızlık olduğunu söylüyor. Birçok bilim kurgu severin yıllardır merakla beklediği böylesine büyük bir filmin bu şekilde basitçe sansüre uğraması gerçekten de hem çok üzücü hem de gelecek adına endişe uyandıran bir durum. Umarız Sony Pictures yaptığı bu hatanın farkına varır da benzer bir uygulamayı tekrar görmeyiz.
      
     







  • Hangi sahne sansürlenmiş sevişme sahnesi falan mı? Grinin 50 tonu tr de vizyona girmedimi onu sansürlemişlermiydi baya kırbaçlıyordu yav o filmde
  • Ulan şu dinciler sinemamıza da karışyorlar ya...sinemamızdan uzak durun baari, yaşam biçimimizden, ne izlediğimizden size ne? biz araplara karışıyor muyuz, içimiz dışımız arap oldu.

  • Sinemaya gidiyorum, film okey +18 sahne olabilir dert değil. Ama '' ya biz çıplaklık var diye bu bölgeye uygun değil diye düşünüp o sahneyi kestik öyle koyduk sizde izleyin.'' Denmesi garip sinema da filmin tam parasını veriyor muyum ? evet.

    18 yaş üzeri miyim evet. O zaman niye kısıtlıyorsun ? 18 yaş altı izlemesin bu kadar basit. Şimdi baktım filme +15 yaş sınırı koyulmuş, tahminimce gişe de az satacak 15 yaşındaki çocuklarda izlesin diye yapılmış görüyor ama gene filmden sahneyi kesmek son derece saçma birşey.

  • Amaç o değil ki amaç filmin yaş sınırını indirip daha çok izlenmesini sağlamak yoksa ne filmler vizyona giriyor... Ayrıca sansür çok kötü uygulanmış dialoglar kesiliyor görüntüye zoom giriyor vs.

  • Bu sebepten dolayı sinemada izlememek en iyisi.
  • Torrentten full indiririz orası sorun değil ama sinema gibi bir sektörde bunu yapmak çok saçma sanki televizyonda yayınlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok saçma bir uygulama olmuş..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Keşke bu tarz bir açıklama yapsalardı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu ülkede bi sinema kültürümüz vardı onun da içine ettiler...

  • O halde bu filmi torrentten veya itunestan kiralayıp izleriz olur biter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filmi dün izledim ;
    -Filmin sonuna kadar zor dayandım ,ağır bir ilerleyişe sahip..
    -Konusu, işlenişi, görüntü yönetmenliği gayet güzel.
    -Öyle sevişmeler yok, bir kaç yerde replikantlar büyük vazomsu kasemsi saydam bir şey içinde çıplak çıplak duruyordu oraları kırpmışlar.
    -Damacanadan cinsel malzeme türetmede mahir yurdum insanına sansür gerekli mi ,sansürlesinler film çıplaklık arz etmiyor zaten ...

    -Hazır sansür uyguluyorken şu yerli dizilere de el atsınlar ;

    Yerli diziler bildiğin duygusal porno ,hem de en pis olanından ,
    -Nasıl aldatılır
    -Adam nasıl dolandırılır gibi hususlar kurs niteliğinde öğretilmekte ..

    yetmiyormuş gibi işkence gibi sahneler , kadın avazı çıktığı gibi bağırıyor ,cinnet geçirme rolü yapıyor(rol icabı cinnet geçiriyor) bunun gibi psikiyatrik ,klinik travmalar dakikalarca tekrarlanıyor .

    Sığır yönetmene,senariste ,oyuncuya sorsan Dram yapıyoruz derler...Şöyle huzurlu ,eğlenceli konuların işlendiği yapım var mı yok mu bilmiyorum ,

    önüne gelen ,endişe ,sinir hastalığı ,bunalım,gerginlik seans seans izlettiriliyor ,üzüm üzüme baka baka misali ,ertesi gün cinnet haberleri...

    Dikkat edin bir karakterin doğru düzgün kişiliği ,replik de olsa bir soruya karşı verdiği eli ayağı düzgün bir cevap yok.

    Zaten dizilerin izlenmeye değer doğru düzgün bir konusu yok , Feodal ağanın apış arası ile nazlanan bir karının apış arası buluşma zorluklarını yakın çevresindeki gerginlik ve entrikalarıyla 120 bölüm halinde seyrediyor bu halk.

    Dolayısıyla sevgili Sony 120 hafta tek bir kuku ya da pipi görmeden "aaa akşam ki bölümü gördün mü , sevda ile şoför bağ evindeydi.." diye fantezi muhabbeti çeviren ya da "şok şok şok gülben frikik verdi az sonra " diye 1 hafta yurdu tv önünde esir alan magazin programı izleyicisi kitlesine fazla iyi davranmışsın ...

    Şimdi köyde möyde doğru düzgün ağa kalmadığından ötürü, bir şirketin jipli ceosuna evrilmiş ağa tipi, karı da rastgele bir pozisyondan (hizmetli,stajer öğrenci vs..) ,her bölüm pozisyon atlamak suretiyle Ceo nasıl olunuru 100 bölüm işliyor amuniyum!

    He Tarih dizilerine ne demeli ? Adam sabahtan akşama kadar beygirlerle şurayı nasıl işgal ederim bunu işliyor ,ekrana kitlenen izleyici de gururlanıyor , sanıyor ki tarihte güzel şeyler falan olmuş,iyilik yayılıyor sanıyor ,lan işgali pamuk prenses dlc'si ile anlatıyor sana mal ! Utan ,elalemin haçlı seferinden farkı yok.Cinayet ,tecavüz var işin gerçek boyutunda..
    .
    Adam işgal ettiği yerlinin ekinini,yoksa altınını,yoksa karısını,yoksa canını alıyor.
    Yerli, dinimiz amin derse ,işgalci karıyı bırakıyor geriye kalanı alıyor ,

    Konuyu fazla dağıttık galiba , sansürdü değil mi : Efendim sansür evet madem ki uygulanıyor o halde Ankaraya'da sansür uygulasınlar kardeşim.

    Siyasetçi bir gün konuşmazsa rahat edemiyor .Bir ara kazara mı artık denk mi geldi ne 4 gün üst üste konuşmadı haberlere çıkmadı ,

    sokaktaki insanın somurtması ortadan kalktı,sebepsiz yere mutlu olduk lan ,yine fakirdik ama mutluyduk amuniyum ...

    Siyasetçi ağır sinir hastası mıdır nedir bilinmez , habire azarlayacak birilerini buluyor ,anladık kardeşim bir sus ...O kadar saray var , muhalefet yok ,maybach var ne bileyim ,özel uçaklar var halen mutsuzluk,şikayet ...Demezler mi madem mutsuzsun ,git ötede ağla ne bileyim bir odada ağla 1100 tane seçenek var diye?
    Hem iktidar ,hem muhalefet habire şikayet ediyor ,hepsi mağdur.

    Sony ,film güzel ,kaliteli ,konulu olmuş .Bir daha sansür yapma bence ,az daha uyuyordum filmde.

    Rahat okunsun diye bol paragraflı sansürsüz yazdım amuniyum ,
    nasıl olmuş.





  • Biz de gitmeyiz sinemaya. Bunun farkında olup gidenlere müstahak bu uygulama.

  • filme gitmeden filimden sogudum resmen yaaa.. sinema dedigin şeyde sansürmü olur kardeşim. tv dizisimi buda sansür koyuyorsun nekdar gereksiz şeylerle ugrasıyorlar yaaa...

  • Kimine göre sony pictures dinci! olmuş , kimine göre dinci! birileri baskı yapmış sansür olsun diye. Sony de "saygı" çerçeveli bir açıklama yapmış . Fakat işin yüksek yaş sınırı yememek için yapıldığını anlamak çok da zor değil (olsa gerek) .
  • Sansürün girmediği bir sinema kalmıştı o da oldu. Sansürlü film izleyeceksem neden sinemaya gidiyorum ben??? TV'ler zaten bunu yapıyor.

  • denizaya kullanıcısına yanıt
    Ne dincisi kardeşim neler neler gördük sinemada kimse de bişey demedi Sony nin aptalca bir hamlesi bu yalnızca rüzgar esse dincilerden bilceniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende vur Sonyyy, sende vur!

  • denizaya kullanıcısına yanıt
    Yav he. Sony dinciler arasında anket yapmış sansür yapalım mi yapmayalım mi diye. Onlar da sansür yapım demiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filme gidecek kitle vazgeçti geçti bu yüzden. Boş salona gösterirler filmi artık.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.