Şimdi Ara

Türk araştırmacılar bordan, yeni bir enerji kaynağı üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk araştırmacılar bordan, yeni bir enerji kaynağı üretti 

     
    Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan bir Ar-Ge firması bir süredir kullandığı ileri teknoloji ekipmanları ile bölgedeki bor madenlerinden elde edilen boru işliyordu. Yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılara imza atan iş adamı/mucit Faruk Durukan'ın sahibi olduğu firma şimdi ise çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak ''yeşil enerji'' olarak bilinen bor türevli yeni bir enerji kaynağı üretti.


     

    Petrol ve doğalgazdan çok daha ucuz bir şekilde elde edilen ve dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 72'sine sahip olan Türkiye için son derece kullanışlı ve önemli olan yeni enerji kaynağıyla ilgili ilk bilgileri Faruk Durukan aktardı. Bor madenini saflaştırarak elde edilen sodyumpentaborat ara elemanını sıfır dereceye kadar indirmeyi başaran Durukan ve ekibi, saflaştırılan her değerde farklı bir alanda kullanılmak üzere ara eleman haline gelen bor madeninin bilinen 14 şeklinden 8'ini işleyebiliyor. 


     

    Petrol ve Doğalgazdan Daha Ucuz 

    Faruk Durukan'ın açıklamalarına göre bor madeninin saflaştırılmasıyla elde edilen sıfır değerli ara eleman yeni enerji kaynağında kullanılıyor. Durukan ve ekibi, bu ara elemanın yer aldığı ve literatürde etil borat olarak yer alan ancak dünyanın yeşil enerji olarak tanıdığı enerji türünü Balıkesir'deki ileri teknoloji laboratuvarlarında üretmeyi başardı. Durukan, yeşil enerjinin; petrol, doğalgaz gibi diğer enerji kaynaklarına kıyasla çok daha düşük maliyetle elde edilebildiğini kaydetti.


      

    Dışarıdan hiçbir destek almadan tamamen kendi kaynakları ile yeşil enerjiyi ürettiklerini açıklayan Durukan, Türk Ar-Ge'sini dünya çapında söz sahibi bir hale getirmeyi ve insanlığa yararlı ürünler ortaya koymayı amaçladıklarını dile getirdi. Ekip olarak yeni enerjiler üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Durukan, yapılan çalışmanın yeşil enerji için bir ön çalışma niteliğinde olduğunu söyledi. Bu yaptığımız çalışma, etil borattır. Yeşil enerji denilen bir enerjidir bu.'' diyen Durukan, asıl amaçlarının hidrojen enerjisini absorbe etmek olan bor hidrür çalışmasını gerçekleştirmek olduğunu ekledi.


     

    Hidrojene Yönelecekler 

    Geleceğin enerjisinin hidrojen olduğunu söyleyen Durukan, çalışmalarının ikinci aşamasında hidrojene yöneleceklerini açıkladı. Hidrojen üzerinde halihazırda önemli gelişmeler kaydettiklerini ifade eden Durukan, ''Hidrojen, eksi 180 derecede ancak durdurulabilirken, bizim elde ettiğimiz bor hidrür isimli malzeme ile artık oda sıcaklığında bile hidrojeni tutabiliyor, absorbe ettirebiliyoruz" dedi.


     

    Faruk Durukan, ülkemizdeki bor rezervlerine dikkat çekerek borun her çeşidinin kullanılabilmesinin son derece önemli olduğunu vurgularken dünya genelinde benzer çalışmaların olduğunu ancak başarılı bir şekilde hayat geçirilen bir çalışma olmadığını dile getirdi. Durukan'ın açıklamalarına göre yeşil enerji şu an için trenler, gemiler ve ağır yük taşıyan büyük araçlar ile elektrik santralleri için kullanıma uygun. Enerjinin otomobillerde de kullanılabilir hale gelmesi içinse geliştirilmesi gerekiyor.  








  • Olması gereken işte bunlar. Elimizde ki rezervi değerlendirebilirsek ilerisi için çok muzzam şeyler elde edebiliriz. Umarım bu tür şeyleri siyasi çıkarlara kurban etmezler.

  • Desenize 2023'de bor madenleri de özelleştirilecek.

  • Umarım ki diğer bilim insanları gibi ''intihar'' etmezler
    tabi yapılan şeye intihar denirse

  • Sevindirici haber. Ama herzaman elde var sıfır. Ele dişe dokunur birşeyler görmek istiyoruz.

  • yaw hehe Türkler adam olacakta bende görecem sen önce evetini hayırını bilde geleceğine sahip çık

  • O boru bize yar etmeyecekler. Bu adamlarida ya ölduruler ya da parayi basip beyin gocu yaptirararak alirlar.



    Sonunu bildigimiz halde 5dk ligine ulkemizin buyuk ve soz sahibi bir ulke olacagini dusundurttugunuz icin tesekkurler dh yazari

  • Ümit fakirin ekmeği. Ülke olarak heyecan ve umut verici haberlere çok muhtacız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin kimseye bırakmadan kendi çıkarıp işleyebilecek hale gelmesi lazım yoksa bize yar etmezler.Umarım başarırız.

  • 2023’te borla aya gidecegiz diye dalga gecen cehapeliler bora sahip cikmaya baslamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 e kadar bilim insanları boru güzel bir ekonomi haline getirebilir ama bizim siyasetçiler dışarı satamaz olay biter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 7 Ekim 2017; 18:36:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    onu sizinkiler söylüyordu. insan aynaya bakıp kendini tanımaz da dalga geçerya, aynı sen.

    hatta 2023te konyadaki gizli uzay üssünü de açıklayacakmışsınız cehapeliler şokkk
  • "literatürde etil borat olarak yer alan ancak dünyanın yeşil enerji olarak tanıdığı enerji türünü"

    yeni yazılmış başlıkta ama literatürde zaten var ...


    gazlama haberleri vol 21312312039 :))) akpliler yine belli etmiş kendilerini... 15 çeşidinden 8 ini üretmeyi başarmışlar...

    hmmm patent için kimlerden lisans alınmış :D birkaç aya kokusu çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justaprogrammer -- 7 Ekim 2017; 19:15:9 >
  • Allah'ın izniyle bor rezervleri ve organik hoşaflarımızla süper güç olacağız. Amerika bize secde edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 7 Ekim 2017; 21:48:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justaprogrammer

    "literatürde etil borat olarak yer alan ancak dünyanın yeşil enerji olarak tanıdığı enerji türünü"

    yeni yazılmış başlıkta ama literatürde zaten var ...


    gazlama haberleri vol 21312312039 :))) akpliler yine belli etmiş kendilerini... 15 çeşidinden 8 ini üretmeyi başarmışlar...

    hmmm patent için kimlerden lisans alınmış :D birkaç aya kokusu çıkar.

    Birisi arkadaşa bileşiklere ve elementlere patent alınamadığını, fizik kuralları gereği böyle bir şeyin kabul edilemediğini, element/bileşiğin kullanılabileceği alanların keşfedildiğini yoksa zaten o elementin zamanın başından beri o özellikleri gösterdiğini söylesin. "İcat" ile "Buluş" arasındaki farkı ayırt edemeyen boş beleş insanların lisede gördüğü fizik bilgileriyle gelipte burada ahkam kesmesi beni benden alıyor. Yeşil enerji kaynağı denmesinin nedeni doğaya karşı bir zararının olmaması. Bu kadarını en azından düşünerek bulabilirdin.




  • helal olsun.

  • diyelim ki bor madeniyle enerji zengini olduk. ne olacak ? gelişecek miyiz? bence hayır . var olan ucaklarımız yeni ve daha iyileriyle yenilenir. basamakları iç döşemeleri tuvaletleri altın kaplama yapılır. kimse de bişey diyemez. çünkü ağalıgın şanındandır. yine madenciler ölecek yine tecavüzler terör olayları olacak . yine mehmetler ölecek. amerika secde mi ediyor araplara ? petrol zenginleri olarak ?
  • Bir birim benzin, doğal gaz, kömür vs. ile elde edilen enerji miktarı ile burada elde edildiği belirtilen enerji miktarı hakkında bir bilgi var mı?

  • not kağıdının bile çinden geldiği ülkemizde çok iyimser düşünmemek gerekli.

  • iyi madem zenginleşiyoruz madem süper güç olacağız,akp bi zahmet artık halkın sırtındaki şu vergileri azaltsın.
    öyleya artık süper güç olacağımıza göre halkın %60 lara varan vergilerden vazgeçsinler.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.