Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Mekan değişimi tel nakli tamam,adsl nakli gerekli mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Mekan değişimi tel nakli tamam,adsl nakli gerekli mi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jiddi

13 Mart 2007; 18:50:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar mekan değiştiriyorum da... Semt bazında bir nakil yaşıycam. Telefonumuzu naklettirmekle ADSL aboneliğimiz de otomatikman naklolmuş olacak mıdır hattımızla ? Yoksa ADSL'i arayıp aboneliğimizi de tekrardan naklettirmemiz gerekmekte midir ? Acil bilginize ihtiyaç duymaktatım, teşekkürler...

Intel-930D 3.0Ghz,120 Gb HD,fx6600,2x512 Mb.DDR667Mhz, Gigabyte i945P-G-RH, 3com 100A-72 adsl, LG DVD-Rom ( http://ciddi.mybb2.com ) Kopyalar yapıştırırım! Senin elin armut mu topluyor?
aytacikinci

13 Mart 2007; 19:03:32 

Bildiğim kadarıyla ADSL içinde bir nakil formu dolduruyorsun telekomda. faturanındda yeni adrese gelmesi için gerekli bu işlem sanırım..

Morgoth

14 Mart 2007; 18:25:12 

Telefonla bırlıkte adsl otomatık olarak gelıyor.tecruyle sabıt

CANON POWERSHOT G9
DELL XPS M1210_Core2Duo7200_Geforce7400_1gb ram
tracy

Sisteme Gözat

14 Mart 2007; 18:43:41 

quote:

Orjinalden alıntı: Morgoth

vay be..ben nakit ettirmek gerekiyor+kurulum ücreti kadar para veriliyor diye biliyordum..demek öyle değilmiş..

peki telin nakli ne kadara mal oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 14 Mart 2007; 18:45:27 >
mafaky

14 Mart 2007; 19:31:13 

ADSL'in nakli aynı Telekom Md'ne bağlı santrallerde olması koşuluyla 7 YTL ücrete tabi ancak ona dahi dilekçe verip işlem yaptırtmak zorundasınnız. (Mevcut, 18 ile başlayan DSL Numaranız iptal ediliyor, yerine yenisini veriyorlar. Kullanıcı adınız aynı kalıyor ama şifreniz değişiyor -- sonra isterseniz siz tekrardan WEB üzerinden değişiklik yapabiliyorsunuz. Varsa TTNet'den alınmış E-Mail adresiniz muhafaza ediliyor.) Ama aynen telefonda olduğu gibi bir kapatma-açma işlemi yapılıyor; varsa ödenmemiş borçlarınız tahsil ediliyor...

Ben bu işlermi 28 Şubat'da yaptırttım. İstanbul Bebek Telekom Md.'ne bağlı çalışan Bebek santralından Emirgan santralına böyle bir nakil gerçekleştirdim.

Ancak nakledeceğim Santral, başka bir Telekom Md.'ne ait olsaydı (aynı il içinde olmama rağmen), galiba eski ADSL aboneliği iptal ettirilip yerine yenisi açılmak zorundaydı (yani ilk kurulum bedeli olan ve şimdilik 59 YTL, 1 Nisan'dan sonra da 29YTLolan ücret tahsil edilecekti...).

Durumunuzu bağlı olduğunuz Telekm Md'den araştırmanızı önemle hatırlatırım! Telefon nakliyle, ADSL'in otomatik nakli diye bir olay teknik ve bürokratik olarak KESİNLİKLE OLMUYOR! Zaten, telefonunuz T.Telekom, ADSL'iniz ise TTNet kapsamasındadır (SDSL vb. olmadığı sürece...); bunlar ayrı ayrı 2 kurum statüsündeler. TTNet, sadece T.telekom'un altyapısını kullanıyor ama farkındaysanız ADSL Faturanız (yeşil başlıklı) size TTNet'den postalanıyor!...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
mafaky

14 Mart 2007; 19:34:15 

quote:

Bu dediğinizin Türkiye'de şu an olduğunu, yakın gelecekte de olabileceğini hiç zannetmiyorum! Korkarım ki yanılıyorsunuz...

Sizin başınıza aksi bir durum geldiyse, deneyiminizi yer ve zaman olarak ltf. açıklayınız...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
jiddi

15 Mart 2007; 0:28:25 

Tel nakli yeterliymiş, naklettirdim ve gördüm ! Aynen adsl çalışır durumda. Hatta dün ben nakliyatta sorun olabilceğni düşünerekten ADSL müşderi hizmetlerini de aradım oradaki yarı yetkili şahıs da bana adsl için de nakliyat müraacatı yapmalısınız demiş idi amma olan oldu hele bi deniyem dedim ki o da ne ! bağlıyım hem de gönülden :) telekommm'a

Intel-930D 3.0Ghz,120 Gb HD,fx6600,2x512 Mb.DDR667Mhz, Gigabyte i945P-G-RH, 3com 100A-72 adsl, LG DVD-Rom ( http://ciddi.mybb2.com ) Kopyalar yapıştırırım! Senin elin armut mu topluyor?
mafaky

15 Mart 2007; 1:10:57 

quote:

Orjinalden alıntı: jiddi

Tel nakli yeterliymiş, naklettirdim ve gördüm ! Aynen adsl çalışır durumda. Hatta dün ben nakliyatta sorun olabilceğni düşünerekten ADSL müşderi hizmetlerini de aradım oradaki yarı yetkili şahıs da bana adsl için de nakliyat müraacatı yapmalısınız demiş idi amma olan oldu hele bi deniyem dedim ki o da ne ! bağlıyım hem de gönülden :) telekommm'a

Gerçekten inanamıyorum? Böyle olması için, telefon numaranızın nakil olduğu yerde de aynı numara olarak kalması gerekir ve dolayısiyle eski ile yeni adreslerinizin aynı Telekom Santralından hizmet alması gerekir!...

aytacikinci

15 Mart 2007; 2:11:13 

quote:

Orjinalden alıntı: jiddi

yalnız adsl nin faturası eski adrese geliyor onun için de nakil formu doldurmanız gerekiyor telekom müdürlüğünden.

jiddi

15 Mart 2007; 13:37:12 

Sanırım aynı santral dahilinde bir yere taşındığım için böyle oldu ve tabi zaten numarayı naklettirmiş olduğum için de bir sorun olmadı diye düşünüyorum. Sen de düşüncende haklısın "mafaky" , ilgilenenlere teşekkür ederim...

Morgoth

16 Mart 2007; 16:14:38 

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Bu dediğinizin Türkiye'de şu an olduğunu, yakın gelecekte de olabileceğini hiç zannetmiyorum! Korkarım ki yanılıyorsunuz...

Sizin başınıza aksi bir durum geldiyse, deneyiminizi yer ve zaman olarak ltf. açıklayınız...

İzmir'de 25 gün önce nakil ettirdim.Telefon baglandıgı an hemen aynı sifre aynı kullanıcı adımla modemimde hic bir değisiklik yapmadan kullanmaya basladım.

CANON POWERSHOT G9
DELL XPS M1210_Core2Duo7200_Geforce7400_1gb ram
motanyeri

9 Temmuz 2008; 13:46:58 

Bence bu çok saçma bir olay kullanıcı adı ve şifre ile telefon hattı olan heryerden ADSL bağlantısını gerçekleştirmek gerekir ama nerdeeee...

2005 Honda Civic 1.6 ES
2008 Acer Aspire 5920G-933G25Mn (1Gb Robson)
TTN Mobile D550 Dual Sim 80 gr
Samsung D880
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Mekan değişimi tel nakli tamam,adsl nakli gerekli mi? Sayfa: [1]
Buraya git: