ADSL'in nakli aynı Telekom Md'ne bağlı santrallerde olması koşuluyla 7 YTL ücrete tabi ancak ona dahi dilekçe verip işlem yaptırtmak zorundasınnız. (Mevcut, 18 ile başlayan DSL Numaranız iptal ediliyor, yerine yenisini veriyorlar. Kullanıcı adınız aynı kalıyor ama şifreniz değişiyor -- sonra isterseniz siz tekrardan WEB üzerinden değişiklik yapabiliyorsunuz. Varsa TTNet'den alınmış E-Mail adresiniz muhafaza ediliyor.) Ama aynen telefonda olduğu gibi bir kapatma-açma işlemi yapılıyor; varsa ödenmemiş borçlarınız tahsil ediliyor...
Ben bu işlermi 28 Şubat'da yaptırttım. İstanbul Bebek Telekom Md.'ne bağlı çalışan Bebek santralından Emirgan santralına böyle bir nakil gerçekleştirdim.
Ancak nakledeceğim Santral, başka bir Telekom Md.'ne ait olsaydı (aynı il içinde olmama rağmen), galiba eski ADSL aboneliği iptal ettirilip yerine yenisi açılmak zorundaydı (yani ilk kurulum bedeli olan ve şimdilik 59 YTL, 1 Nisan'dan sonra da 29YTLolan ücret tahsil edilecekti...).
Durumunuzu bağlı olduğunuz Telekm Md'den araştırmanızı önemle hatırlatırım! Telefon nakliyle, ADSL'in otomatik nakli diye bir olay teknik ve bürokratik olarak KESİNLİKLE OLMUYOR! Zaten, telefonunuz T.Telekom, ADSL'iniz ise TTNet kapsamasındadır (SDSL vb. olmadığı sürece...); bunlar ayrı ayrı 2 kurum statüsündeler. TTNet, sadece T.telekom'un altyapısını kullanıyor ama farkındaysanız ADSL Faturanız (yeşil başlıklı) size TTNet'den postalanıyor!...
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
Telefonla bırlıkte adsl otomatık olarak gelıyor.tecruyle sabıt
Bu dediğinizin Türkiye'de şu an olduğunu, yakın gelecekte de olabileceğini hiç zannetmiyorum! Korkarım ki yanılıyorsunuz...
Sizin başınıza aksi bir durum geldiyse, deneyiminizi yer ve zaman olarak ltf. açıklayınız...
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
Tel nakli yeterliymiş, naklettirdim ve gördüm ! Aynen adsl çalışır durumda. Hatta dün ben nakliyatta sorun olabilceğni düşünerekten ADSL müşderi hizmetlerini de aradım oradaki yarı yetkili şahıs da bana adsl için de nakliyat müraacatı yapmalısınız demiş idi amma olan oldu hele bi deniyem dedim ki o da ne ! bağlıyım hem de gönülden :) telekommm'a
Tel nakli yeterliymiş, naklettirdim ve gördüm ! Aynen adsl çalışır durumda. Hatta dün ben nakliyatta sorun olabilceğni düşünerekten ADSL müşderi hizmetlerini de aradım oradaki yarı yetkili şahıs da bana adsl için de nakliyat müraacatı yapmalısınız demiş idi amma olan oldu hele bi deniyem dedim ki o da ne ! bağlıyım hem de gönülden :) telekommm'a
Gerçekten inanamıyorum? Böyle olması için, telefon numaranızın nakil olduğu yerde de aynı numara olarak kalması gerekir ve dolayısiyle eski ile yeni adreslerinizin aynı Telekom Santralından hizmet alması gerekir!...
yalnız adsl nin faturası eski adrese geliyor onun için de nakil formu doldurmanız gerekiyor telekom müdürlüğünden.
Sanırım aynı santral dahilinde bir yere taşındığım için böyle oldu ve tabi zaten numarayı naklettirmiş olduğum için de bir sorun olmadı diye düşünüyorum. Sen de düşüncende haklısın "mafaky" , ilgilenenlere teşekkür ederim...
Telefonla bırlıkte adsl otomatık olarak gelıyor.tecruyle sabıt
Bu dediğinizin Türkiye'de şu an olduğunu, yakın gelecekte de olabileceğini hiç zannetmiyorum! Korkarım ki yanılıyorsunuz...
Sizin başınıza aksi bir durum geldiyse, deneyiminizi yer ve zaman olarak ltf. açıklayınız...
İzmir'de 25 gün önce nakil ettirdim.Telefon baglandıgı an hemen aynı sifre aynı kullanıcı adımla modemimde hic bir değisiklik yapmadan kullanmaya basladım.