|
mafaky -> Cevap: Mekan değişimi tel nakli tamam,adsl nakli gerekli mi? (14 Mart 2007; 19:31:13)
|
[>:] ADSL'in nakli aynı Telekom Md'ne bağlı santrallerde olması koşuluyla 7 YTL ücrete tabi ancak ona dahi dilekçe verip işlem yaptırtmak zorundasınnız. (Mevcut, 18 ile başlayan DSL Numaranız iptal ediliyor, yerine yenisini veriyorlar. Kullanıcı adınız aynı kalıyor ama şifreniz değişiyor -- sonra isterseniz siz tekrardan WEB üzerinden değişiklik yapabiliyorsunuz. Varsa TTNet'den alınmış E-Mail adresiniz muhafaza ediliyor.) Ama aynen telefonda olduğu gibi bir kapatma-açma işlemi yapılıyor; varsa ödenmemiş borçlarınız tahsil ediliyor... Ben bu işlermi 28 Şubat'da yaptırttım. İstanbul Bebek Telekom Md.'ne bağlı çalışan Bebek santralından Emirgan santralına böyle bir nakil gerçekleştirdim. Ancak nakledeceğim Santral, başka bir Telekom Md.'ne ait olsaydı (aynı il içinde olmama rağmen), galiba eski ADSL aboneliği iptal ettirilip yerine yenisi açılmak zorundaydı (yani ilk kurulum bedeli olan ve şimdilik 59 YTL, 1 Nisan'dan sonra da 29YTLolan ücret tahsil edilecekti...). Durumunuzu bağlı olduğunuz Telekm Md'den araştırmanızı önemle hatırlatırım! Telefon nakliyle, ADSL'in otomatik nakli diye bir olay teknik ve bürokratik olarak KESİNLİKLE OLMUYOR! Zaten, telefonunuz T.Telekom, ADSL'iniz ise TTNet kapsamasındadır (SDSL vb. olmadığı sürece...); bunlar ayrı ayrı 2 kurum statüsündeler. TTNet, sadece T.telekom'un altyapısını kullanıyor ama farkındaysanız ADSL Faturanız (yeşil başlıklı) size TTNet'den postalanıyor!...[sm=s16.gif]
|
|
|
|