Şimdi Ara

Microsoft donanım işinden çekilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft donanım işinden çekilebilir

    Microsoft geçmişte Windows, Windows Mobile, Windows Phone ve benzeri yazılımlara odaklanarak donanım üretme işini başkalarına bırakmıştı. Son yıllarda ise Surface serisi tabletler ve dizüstü bilgisayarları sahneye çıkararak kendi donanımlarını piyasaya sürmeye başladı.

     

    Surface ürünleri oldukça olumlu eleştiriler alsa da teknoloji dünyasında fırtınalar estirmeyi başaramamaları nedeniyle bazı analistler Microsoft'un önümüzdeki birkaç yıl içinde Surface donanım işinden çekilebileceği fikrine kapılmalarına neden olmuş durumda.

     

    Ortak görüş: Microsoft donanım işinden zarar ediyor


    Canalys CEO'su Steve Brazier, Venedik'teki 10. Canalys Channels Forum'da yaptığı konuşmada, şirketin mevcut CEO'su Satya Nadella'nın daha çok bir "yazılımcı" olduğunu, Microsoft'un donanım işinden çekilebileceğini söyledi. Deneyimli yönetici konuyla ilgili açıklamasında: "Surface performansı dalgalı, iyi ve kötü çeyrekler var. Genel olarak para kazanamıyorlar. Onların bu işte olması pek mantıklı değil" dedi.

     

    Ayrıca Bkz.iOS 11.1 güncellemesi ile gelecek yeni emojiler belli oldu
    Bu görüşe sahip bir diğer önemli isim olan Lenovo'nun kurumsal başkanı Gianfranco Lanci ise Microsoft'un 2019 yılına kadar donanım işlerinin fişini çekebileceğine inandığını söyledi. Lenovo'nun üst düzey yöneticisi "Daha erken de olabilir. Microsoft, bulut üzerinden çok para kazanıyor, Windows ve Office de çok para kazandırıyor ancak cihazlardan çok zarar ettiği ortada. Ve açıkçası, neden para kaybetmeye devam etmeleri gerektiğini anlamak zor" dedi. Bu öngörülerin gerçeğe dönüşüp dönüşmediğini ise zaman gösterecek.



  • Böyle giderse xbox konsoluda yalan olmasın. Xbox x ile yaşanacak bir hayalkırıklığı konsol bölümü içinde fişlerin çekilmesi anlamına gelebilir. İkinci bir xbox one olayı ile sony ve nintendo tek kalabilir.
  • Yazılım yok ki donanım satsın!! o kadar Harward mezünu çalışanları var idrak edemiyorlar mı ?
  • yarı fiyatına satsın sürümden hertürlü götürür parayı. teknolojiden çok fiyatta apple la kapışırsan olacağı bu.
  • Yıllardır klavye ve fare işlerindeler ve o işi gerçekten güzel yapıyorlar. Satın aldığım donanımları bir tek o oldu ve uzun zamandır hala kullandığım çok ergonomik cihazlar. Ancak Surface cihazlar kullanmamış olsam da gerçekten kaliteli duran cihazlar ancak uluslar arası düzeyde fazla açılmadılar. İnsanlar o paralara çıktıklarında, aynı telefonda olduğu gibi, Apple ürünlerini tercih ediyor. Diğerlerinin ne kadar özellik koydukları önemli değil, Apple bu konuda sağlam bir algı oluşturdu ve meyvesini yiyor. Donanımda çeşitlilik iyidir, Microsoft'un çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından Windows bilgisayar pazarına yeni soluklar getirip üçüncü parti üreticileri doğru yollara yönlendirdiler.
  • Yazilimi bari duzgun olsa
  • Microsoft çıkıyor Google atılım yapıyor. Artık surface değil de pixel alırız.
  • Windows 10 Mobile de de basaramadilar! Hani yazilimciydilar !...


    Lumia 950 XL sahibi ( yedek telefon bile degil artik sadece bazi durumlarda fotograf video cekiminden ote bir ise yaramiyor ! ) ...
  • Normalde bir firma bir sektörden çekildiğinde rekabet azalır ama bu gibi firmaların sektörden uzaklaşması rekabeti kızıştırıyor, şöyle geriye dönüp bakınca bu firmadan f/p yada uygun fiyatlı diye tavsiye edebildiğim bir ürün nasip olmamış, ilginç bir ayrıntı olarak xbox konsollarından bulunduran çevreme baktığımda memnun olanların konsollarını 2. el aldıklarını farkettim. Bence işin özü bu fiyatlarla olacaksa hiç olmaması daha iyi.
  • Sanat eseri cihazlar üretiyorlar fakat az ülkede satışa sunmaları yetmezmiş gibi bir de en üst fiyatı istiyorlar.
  • Surface guzel cihaz ama istedikleri rakamlar cok astronomik rakamlar. Neredeyse yari fiyatina daha iyi performansli tabletler yada 2in1 laptoplar alinabilirken Surface'e o kadar para verilmez. Guncel fiyat - Surface Pro - Intel Core i7 / 1TB SSD / 16GB RAM 3099 Euro. - Lenovo Yoga 910 35,31 cm 13.9 inch Full HD IPS) Slim Convertible Notebook (Intel Core 7500U 16 GB RAM, 1 TB SSD, Intel HD Graphics Processor 620, Windows Home 10) Charcoal 1899 Euro.

    Klavye ve mouse cesitleri guzeldi, zamaninda Natural klavyesini kullandim, ondanki rahatlik hic bir klavyede yok ne yazikki. Ancak yazilim destegi sifir. Sidewinder serisi de ayni sekilde.

    Telefon isinde zaten cuvalladilar. Milletin hala anlamadigi olay insanlar donanima degil icindeki yazilima para veriyor. Bu yuzden iPhone deliler gibi satiyor. Android yuzlerce cihaz var ama guncelleme yok. Android telefon aliyorsunuz 6 ay sonra cop niye cunku guncelleme yok. Nokia'yi aldilar, iyi guzel, Windows mobile diye sacma bir sistem koydular. Windows Store'dan bir sey bulup indirmek zaten basli basina dert. Ikonlarin dizilisi de cidden akillara zarar. Yoneticiler neden musterileri dinlemez mantik almiyor.
  • Android cihaz güncelleme almıyor diye 6 ay sonra çöp olmuyor. Galaxy S3 cihazim var 5 yıldır kullanıyorum. Android 4.3 sürümünde kaldı ama Google Play'den son sürümünü indiremedigim uygulama yok neredeyse. Ayrıca zamanında konulmuş olan(çoklu uygulama gibi) özellikler hala bugünün ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Ancak bugün iOS 9 üstüne guncellenemeyen cihazlar da 5 yıllık fakat uygulamaların eski sürümleri yükleniyor. Hala eski AppStore'a sahipler. Google Play şuan herkeste en son sürümde en sin tasarımda. Google o konuyu aştı zaten Play Servisleri ile. İnsanların herhangi bir özellik gelmese de, onlara faydası olmasa da 4'den 5'e geçme istekleri var...
  • ayrılsın bir zahmet bence işi gücü bıraksın Windows , Office ve Windows Mobile ile ilgilensin aksi halde böyle devam eder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cherkesomer

    yarı fiyatına satsın sürümden hertürlü götürür parayı. teknolojiden çok fiyatta apple la kapışırsan olacağı bu.

    aynen katılıyorum. 800 tlilik telefona 3000 tlilik iphone kamerasıyla yarışacak bir lens koyup sonrada pazardan çekiliyorlar. (gerçi bu yazılıma bir örnekti :D) ürün kaliteli anlıyoruz maliyeti de var. ama sürümden kazanmaya çalışsınlar görün bakın ms o zaman ne oluyor..

    surfacem olmadı ama yakından gördüğüm kadarıyla her tarafından kalite akıyor aletin. (gördüğüm daha çok çizime yönelik olan i5 bir aletti) ama fiyatı 12000 tl imiş. incelemedim belkide beni yediler. ama 6000 tl olsa bile fiyattan kırıp surumden kazanma yoluna geçseler fersah fersah piyasayı elegeçirirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 7 Ekim 2017; 11:0:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themky

    Android cihaz güncelleme almıyor diye 6 ay sonra çöp olmuyor. Galaxy S3 cihazim var 5 yıldır kullanıyorum. Android 4.3 sürümünde kaldı ama Google Play'den son sürümünü indiremedigim uygulama yok neredeyse. Ayrıca zamanında konulmuş olan(çoklu uygulama gibi) özellikler hala bugünün ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Ancak bugün iOS 9 üstüne guncellenemeyen cihazlar da 5 yıllık fakat uygulamaların eski sürümleri yükleniyor. Hala eski AppStore'a sahipler. Google Play şuan herkeste en son sürümde en sin tasarımda. Google o konuyu aştı zaten Play Servisleri ile. İnsanların herhangi bir özellik gelmese de, onlara faydası olmasa da 4'den 5'e geçme istekleri var...



    Aynen, ben de hala S3 kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı yok. Ama yine de, keşke 4.3'ün üstündeki versiyonları da optimize edip verselerdi iyi olurdu diye düşünüyorum. Geç vermeleri önemli değil benim için ama bir şekilde vermeleri önemli. Samsung gibi markalar için pozitif bir davranış olurdu.
  • MS, donanım işinde bayağı yol aldı. İlk çıkarttığı çevre birimleri ile şimdi çıkartmakta olduğu çevre birimleri arasında dağlar kadar fark var. MS'in en büyük hatası kendi kafasına göre gitmesi/inat etmesi,

    quote]Orijinalden alıntı: cherkesomer

    yarı fiyatına satsın sürümden hertürlü götürür parayı. teknolojiden çok fiyatta apple la kapışırsan olacağı bu.


    dediği gibi son kullanıcıya aşırı maliyet çıkartması ve üretim miktarındaki kısıtlamalarından kaynaklanıyor.
  • Lumia telefonlar gerçekten pişmanlıktı. O kadar çok hata var ki. gps vs çalışmıyolar. güncelleme indirme sorunlu. İnternet o kadar yavaş ki, sayfa açmak imkansız. Tv'deki çakma samsungları alın daha iyidir
  • Genel olarak yarı fiyata kırsa piyasanın tozunu alır görüşü var ama yapılanması gereği firma bunu başaracak durumda değil, ürünleri oluşturan eleman ve ekiplerin alacaklarını yüksek fiyata göre ayarlamış, bunları kısmak uzun zaman ister, dahası bir çok ürünü çok uçuk fiyatlarda, 300-500 lira gibi fiyatlara piyasada muadilleri rahat bulunan ürünlerin microsoftta anca bir taksidi o paraya denk geliyor.
  • Donanımda Microsoft herzaman -bana gore -yüksek fiyat istedi. Tabii kendini apple ile kıyaslıyorsa bilemem. Haliyle bir apple ol(a)madığı için istediği satışı yapamıyor.

    Surface çok güzel, apple ile kapışabilir ama standart bir laptop ya da tablet pc nin yapamadığı ne yapıyor?

    Wp olayına ise l535 kullanan biri olarak değinmiyorum bile
  • Çekile çekile bitiremedi microsoft'ta..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.