Şimdi Ara

SpaceX, 48 saat içerisinde iki roket indirmeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX, 48 saat içerisinde iki roket indirmeye hazırlanıyor

    Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, bu hafta sonu 48 saat içerisinde iki farklı göreve çıkmayı hedefliyor. Bir zamanlar büyük bir hayal olarak görülen roketlerde tekrar kullanılabilirliği artık sıradan bir iş haline getirmeye başlayan şirket, görevlerin her ikisini de başarılı bir iniş denemesiyle sonlandırmak istiyor.



    Daha önce kullanılmış bir roket fırlatılıyor




    SpaceX'in önümüzdeki Cumartesi günü çıkmayı planladığı SES 11/Echostar 105 görevinde hali hazırda kullanılmış bir roket fırlatılacak. İlk kez geçtiğimiz Mart ayında daha önce kullanılmış bir Falcon 9 roketini tekrar uzaya fırlatan SpaceX, hatırlayacağınız üzere çok büyük bir ilke imza atmış ve uzay araştırmaları tarihine geçmişti. SpaceX daha sonra aynı başarıyı Haziran ayında da göstermişti.



    Ayrıca Bkz.New York-Londra arası 29 dakika: İşte Elon Musk'ın çılgın ulaşım planı

    Şirketin Cumartesi günü fırlatacağı Falcon 9 roketi, daha önce 19 Şubat'taki CRS-10 görevinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşımıştı. O gün Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'ne iniş yapan roket, Cumartesi günü çıkacağı görevde ise bu sefer karaya değil denizde yüzen otonom bir gemiye iniş yapmaya çalışacak.



    CRS-10 görevinden muhteşem iniş görüntüleri:






    SpaceX'in SES 11/Echostar 105 görevinden sadece iki gün sonra çıkacağı Iridium Next 3 görevinde ise bu sefer yeni bir Falcon 9 roketi kullanılacak. Kaliforniya'daki Vanderberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkışa geçecek olan roket, ABD'li iletişim şirketi Iridium'a ait 10 farklı uyduyu yörüngeye taşıdıktan sonra Yeryüzü'ne geri dönecek.




    12 kez üst üste iniş başarısı




    SpaceX, Aralık 2015'teki ilk başarılı inişinin ardından bugüne kadar toplam 16 Falcon 9 roketini Yeryüzü'ne indirmeyi başardı. Ayrıca indirdiği roketlerden ikisini de yeniden uzaya fırlatarak tekrar kullanılabilirliği tam anlamıyla gerçeğe dönüştüren şirket, aynı zamanda uzun bir süredir başarısızlık yüzü de görmüyor. SpaceX, son 12 uzay görevinin her birinde fırlattığı Falcon 9 roketlerini Yeryüzü'ne indirmeyi başardı. Bakalım şirketin bu inanılmaz başarı serisi bu hafta sonu çıkacağı görevlerde de aynen devam edecek mi.

      







  • Adamlar uzaya çıktı geri iniyor biz hala MTV ÖTV derdindeyiz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzliyoruz.

  • Maalesef öyle :(
  • "tüm bu başarılarına rağmen dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyor"

    çok anlamsız bir cümle kurmuşsunuz..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.