Şimdi Ara

GameHub ile yüksek kaliteli oyunları bulut üzerinden oynanabileceksiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GameHub ile yüksek kaliteli oyunları bulut üzerinden oynanabileceksiniz

    GameHub, yüksek güç gerektiren oyunları düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarınızda indirmeden tarayıcınız üzerinde oynamaya olanak sağlayan bir bulut platformu olarak dikkat çekiyor. Yerli girişim olan GameHub’ın bulut sunucuları Türkiye’de konumlandırıldığı için Türk oyunseverlere gecikmesiz bir oyun deneyimi vadediyor.
     

    Nvidia GRID teknolojisi güçlendirilmiş sanal masaüstünü 720p kalite ile aktarabiiyor. Taşınabilir küçük bir bilgisayarda, eski masaüstünüzde veya iş bilgisayarınızda dahi son çıkan oyunları rahatlıkla oynayabileceksiniz.

     
    Turkcell’in girişimleri fonlama platformu Arıkovanı üzerinden destek bekleyen GameHub’ın Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Şuanda kapalı test aşamasında çalışmalar yapılıyor.
     

    Fifa, GTA V, Battlefield ve Daha Fazlası 

    GameHub platformundaki oyunlara resmi siteden bakabilirsiniz. Battlefield 4, CS GO, Fifa 17, Dota, Watch Dogs, H1Z1 ve Ghost Recon Wildlands gibi pek çok kaliteli oyun listelenmiş durumda. Yakın zamanda Destiny, GTA V ve Dark Souls III gibi kaliteli yapımlar da sisteme eklenecek.

     

    Aylık üyelik sistemi ile çalışacak GameHub’da normal, vip ve Origin Acces’li olmak üzere en az üç farklı üyelik paketi olacak. Normal oyun paketin 75 TL’ye, vip oyun paketi ise 110 TL’ye satılacak.

     

    Bulut oyun teknolojisi konusunda Türkiye’de bir ilk olan GameHub, Arıkovanı platformu üzerinden hedeflediği 100 bin liralık desteğin %25’ini almış durumda. Umarız hedeflenen başarıya ulaşılır ve ülkemizdeki oyunseverler için yeni bir oyun platformu oluşturulmuş olur.

     
    GameHub'ı bu link üzerinden destekleyebiliriniz.
     
     







  • Tabi bu bulut sisteminden oyun oynamak için iyi bir internetiniz olmak zorunda çünkü gpu tarafından işlenmiş veriler size internet üzerinden aktarılacak Keşke bundan da bahsedilseydi.

  • Onlive vardı battı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv'de bile input lag olabilirken stream edilen oyunlarda bu lag ne seviyelere çıkıyordur acaba...

  • 16mbit internet kurtarır ve 25mbitte keyif verir. En azından başlangıç aşamasındaki çalışma için. Zira buradaki fark TR de olup sunucu açısından, gecikme olayını aşmayı hedeflemeleri.
    Onlive ise tutunamadı düzgünce ve erken bir atılımdı. Sonuçta Sony aldı. PS3 ve 4 için olan servisi(PSNow) kurdu.
    Haberin girişinde güç isteyen oyunlar dedikten sonra hemen üstündeki temsili resmin DOTA ile olması da biraz ironik olmuş. Üstüne oyun tamamen online yapıda ve gecikme önem kazanırken. Sunucularla birebir bağlıysa en azından kompanse eder gecikmeyi zira fare ve klavye verisinin ulaşıp değerlendirilmesi ile standart bir gecikme diye düşünülebilir sadece.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BumberShoot

    Tabi bu bulut sisteminden oyun oynamak için iyi bir internetiniz olmak zorunda çünkü gpu tarafından işlenmiş veriler size internet üzerinden aktarılacak Keşke bundan da bahsedilseydi.

    Size sadece 720p video aktarılacak
  • Sisteme eklenecek dediği oyunları 4 senelik bilgisayarımda yüksek grafik seviyelerinde oynuyorum. Birde internet üzerinden olacak zaten yurt dışına bir gecikme var birde sizin sunucularınıza olan gecikmede eklenecek üstüne. Fiyatlara gelirsek bence pahalı 6 al vip üyelik alacağıma sistemime 1050 ti takarım 720p de her oyunu yine oynarım hem benim olur yani. Başlamışlar bir işe yinede Allah yardımcıları olsun başarılı olurlar umarım.

  • buna benzer bi sistemi taa 8 mbps Adsl dönemlerinde bahsediyorlardı ... Bizdeki internet hızları falan yetmediği için sıyırıp geçti bizim ülkeyi .. Şuan için olabilir.

  • Benim bilgisayarım eski çünkü 720p oynatacak bir pc'yi 3000 tl verip pc kuramadım uzun zamandır, zira toplayacağım pc 13bin tutacak ayrı bir konu..Demek istediğim 3000 tl verip pc alamayacak olanları hedef alan bir işletme, aylık olarak 75-110 tl arasına müşteri arıyorsa onu bekleyen tek nokta ''iflas''tır..Haberi ilk gördüğümde sevindim, acaba pc toplamak yerine abone olabilir miyim diye düşünmedim değil fakat ilk olarak 720p'de midem bulandı, ikincisi fiyatta..720p için gereken internet hızını Tr çoktan aştı ki bu teorik olarak 2.4 mbit yapar, 2.4 megabit=0.3 megabayt=300Kilobyte. 8mbit teorik bağlantısı olan biri snde 1MB indirme hızına sahip olacağından 1080p yayını takılmadan alabilir ki bu sanırım çoğu kişide olan minimum hız, birçok kişideyse fiber var..Dolayısıyla 720p ve bu fiyatlar ile ölü doğmuş bir girişim diyebiliriz..

  • Xbox un sistemi daha cazip gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eAkman E kullanıcısına yanıt
    Videonun formatına ve bit rate ine bağlı olmak ile birlikte kaliteli 2 saat 720 p video un verisi 5 GB dan aşağı olmaz (zipli dosya da yollayamazsın çünkü karşı bilgisayarın o zip ten çıkarma işlemini yapması lazım o da ayrıca yük) yani ayda 10 saat oyun oynarsın (50 GB kota ile) tabi ping olmaması lazım çünkü hareketleri senin yapman lazım



    İnsanların bu uygulamayı tercih etmesi için genellikle bilgisayarlarının 720 p de oyun açamaması lazım yazı maddi durumlarının iyi olmaması lazım bu da yüksek internet kotası ve hızına sahip olmayacaklar demek nvidia zaten bunun için minumum 25 mbit internet diyor ve bunu kullanacak kişiler o internete genellikle sahip olamayacaklar



    Not:Ayrı GPU tarafından işlenmiş veri bir nevi video oluyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rising_Sun kullanıcısına yanıt
    720p için 2.4 mbit demiştin bu değer hem teorikte düzgün çalışmıyor 720 p 60 FPS için 16 mbit anca yetecek ayrıca videonun kalitesi arttıkça bu değer de artacak video boyutları için bu linkten bilgi edinebilirsiniz

    http://www.digitalrebellion.com/webapps/video_calc.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecikmeler oyun zevkini fena baltalar adam gibi kendi ekran ölçeklerine göre oynamak lazım ve çözünürlük değişiyor fullhd için 1080p kalitede anlık en az youtube bit kalitesin de olmalı ve donma olmamalı 30dk bir belki iki olmalı ki çok kaliteli olmasa da oyun düzgün oynana bilsin iş bullut denince sv ve nete bakıyor bence daha zor olmaz 25mps çıkmadık ca olmayacaktır 16mps 720p idare ya eder ya etmez

  • PC'ciler mod isterler, oyunun dosyalarını karıştırmak isterler, PC'lerinin güç olduğunu hissetmek isterler. Bence olmaz bu iş.

  • youtube bile canlı yayın gecikmesini 1 saniyeye indiriemezken !

    konu oyun olunca bu bir hikaye !

    aynı taksimde en kötü pilavı yapan plavcıyı denemek isteyen sırada 1 milyon kişi var işinden başka bir şey değil bu ! uzun lafın kısası

    sıra bazlı frp den öteye geçemeyen bir teknoloji !!!

  • keşke anlatmak kadar kolay olsa uygulamak. Şuan ki altyapı ile zor gözükse de 1ms gecikme olan tamamen fiber abonelerde çalışabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BumberShoot

    720p için 2.4 mbit demiştin bu değer hem teorikte düzgün çalışmıyor 720 p 60 FPS için 16 mbit anca yetecek ayrıca videonun kalitesi arttıkça bu değer de artacak video boyutları için bu linkten bilgi edinebilirsiniz

    http://www.digitalrebellion.com/webapps/video_calc.html

    Aslında eksik söylemiştim, ekleyeyim derken unutmuşum..Benim verdiğim değer 24-30 Fps film değerleri..Tabiki oyunlarda bundan çok daha yüksek fps gerektiği için (720p'de, 144 Hz'de bu bant genişliğinin (2.4 mbit) 5 katı bile gerekebilir, her fps bant genişliği demek) benim verdiğim bant genişliği yetersiz olacaktır..Bir de bunun kullanılacak codec cinsi var, hangisinin kullanıldığı bile bant genişliğini oldukça etkiler..




  • Batmadi Sony alip konsolun onunu kapatmasin diye kendi batirdi korktular cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAŞMETLİi kullanıcısına yanıt
    Dizüstü bilgisayara alternatif oluyor aslında bakarsak,hatta daha fazla taşınabilir,çünkü taşıyacak bir şey yok,

    Adam dünya turuna çıkıyor örneğin,kaldığı otelde olan bilgisayardan oyun oynayabilecek,internet kafeye gidecek oyunlarına anında devam edecek.
  • Mantık güzel ama henüz yaygınlaşması için uygun bir ortam yok. Bu teknoloji için kotasız ve çok hızlı bir internet lazım. Gecikme olayı da var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.