Şimdi Ara

FBI, iPhone şifresini kıran şirketi gizli tutacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2015 yılının aralık ayında ABD'nin San Bernardino şehrinde bir terör saldırısı meydana gelmiş ve saldırganın iPhone 5C model telefonu saldırıya ait en önemli delillerden biri haline gelmişti. FBI telefona erişmenin çok önemli olduğunu ileri sürerek Apple'dan yardım talebinde bulunsa da Apple bu talebi geri çevirmiş ve iPhone'un şifresini açma konusunda FBI'a destek sunmamıştı. Sonrasında üçüncü taraf bir şirketten yardım alan FBI, yüklü bir ödeme karşılığında şifreyi kırdırmıştı. FBI'ın; şirketin kimliğini ve ödeme miktarını net olarak açıklamaması ise şeffaflık yasalarına aykırılık olarak değerlendirilmişti. 


     
    FBI, iPhone şifresini kıran şirketi gizli tutacak 

    Bu aykırılığın giderilmesi için olayı yargıya taşıyan ABD'nin üç önemli medya kuruluşu USA Today, Associated Press ve Vice Media, FBI'ın kaynaklarını nasıl ve kimlere harcadığını topluma açıklaması gerektiğini dile getirmişti. Bununla birlikte üçüncü taraf şirketin, şifre kırma sürecinde iPhone'lardaki bir eksiklikten faydalanması halinde bu eksikliğin halk için tehlike oluşturabileceğini vurgulayan medya kuruluşlarının talepleri reddedildi. 


     

    Ulusal Güvenlik Sırrı 

    Davayı karara bağlayan ABD Bölge Yargıcı Tanya Chutkan, FBI'ın; üçüncü şirketin kimliğini veya yapılan ödeme miktarını açıklamak zorunda olmadığına karar verdi. iPhone'un kilidini kıran firmanın kimliğinin ve bu firmaya ödenen miktarın ulusal güvenlik sırları olarak sınıflandırılacağını açıklayan Chutkan, bu bilgilerin şeffaflık yasalarından da muaf tutulduğunu kaydetti. Bu kararla birlikte FBI'a yöneltilen talepler reddedilirken FBI'ın açıklama yapma yükümlülüğü de ortadan kalkmış oldu.


     

    Tabi şirket ve miktar hakkında FBI'dan net bir açıklama gelmese de olayın ardından dönemin FBI Direktörü James Comey'in açıklamaları ödenen miktarın 1.3 milyon dolar civarında olduğunu göstermişti. Geçtiğimiz mayıs ayında FBI'ı denetleyen komite ise ödenen miktarın 900.000 dolar olduğunu açıklamıştı. Bununla birlikte miktar hakkında tahminler olsa da iPhone kilidini kıran şirketin kim olduğu halen merak konusu.  FBI'ın iPhone kilidini açmasını için İsrail merkezli siber güvenlik şirketi Cellebrite ile anlaştığı iddia ediliyordu ancak FBI'ı denetleyen komite bu yönde bir bulguya rastlamadıklarını açıklamıştı.


     

    Apple tarafı içinse ödenen miktardan ziyade iPhone şifresinin nasıl kırıldığını büyük önem taşıyor. FBI bu konuda ayrıntı vermedi ancak kurumun daha önce yaptığı açıklamalara göre iPhone 5C'nin şifresini kırmak için kullanılan yöntem iPhone 5S ve sonraki modellerde işe yaramıyor. 








  • Şirket öyle tutulmak isteyecek mi?
    Düşünsene. Çok zor olanı başarıyorsun ama övgüleri toplayamıyorsun, çünkü gizli!

  • Bunu bilmemiz gerekliydi çok önemli olay. Şimdi yapmamiz gereken bu olay üzerine uzun uzun tartışmak hatta gerekiyorsa kavga etmektir.

  • " Apple zaten bize şifreyi verdi bu bir danışıklı kavgadır/"firmaya yönlendirme"çalışmasıdır hem devlet hem firma için kazan kazan çalışmasıdır" diyemeyeceklerine göre tabiki şifreyi kıran (!) sözde firmayı gizli tutacaklar

  • Apple verdim demez ama merdiven altından verir.



    Apple ürünü alanlarda, " Bak şifre vermiyor FBI kırmak için para vermiş yeaa" diye sevinir.

  • "iPhone 5C'nin şifresini kırmak için kullanılan yöntem iPhone 5S ve sonraki modellerde işe yaramıyor."

    Anladınız mı yani yeni iphone almaya devam!!

  • Şifre kırdırmak için o kadar para biriktirdik. şimdi de firmanın adını vermicekler:S

    Muhtemelen yukarıda da dedikleri gibi danışıklı dövüş.

  • Boş laflar, Apple gizliden destek vermiştir. sonrada 3. şahıs diye lanse ettirmiştir.

  • Burada önemli olan 5C, 5S olması değil. 5C telefonun yazılım sürümü. 5C'nin sürümü iOS 8 mi, ya da 9 mu?

    Madem o kadar güvenli iOS, nasıl jailbreak yapıyor abudik gubidik yazılımcılar? Algı yönetimi tamamen.

    Reklam kokan hareketler bunlar.

    Geçenlerde whatsapp'ın ne kadar güvenli olduğu ile ilgili bir haber vardı. Whatsapp yetkilileri istihbarat servisleri ile şifreleme bilgisini paylaşıyorlar.
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    5 s ve sonrasinda 64 bite gecildi onunla alakali olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone reklamlarına hoşgeldiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle...

  • Yahu bakın, FBI zaten Apple'ın, Apple de zaten FBI'ın, NSA'de bu ikisinin ve bu üçü de ABD'nin zaten. Yani bu hepsi zaten ABD'nin yahu! Siz ne zamandır böyle zottirik adamlar oldunuz lan? Olm inanıyor musunuz siz bu mahkeme kararları haberlerine. La ibişler siz böyle sanın diye servis ettikleri, aslında hiç bir hükmü olmayan, göstermelik haberler bunlar. Arkadaşım, canımın içi bak, hani bir laf vardı hatırla; Reklamın iyisi kötüsü olmaz! PR ula PR... Ayrıca Apple kullanıcılarını uyutmak için anladın... Android de IOS da NSA'ya bilgi vermek zorunda. Hele Apple..! Hey yavrum hey... Hadi bak bir de şöyle düşün; Ya Apple'ın bilgi sızdıran arka kapıları ifşaa edilmişse ve NSA'in adına FBI da o arka kapıları ifşaa eden şirkete sus payı vermişse ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizbay1 -- 3 Ekim 2017; 5:01:27 >
  • Çok basit, brute force ile kırılmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.