Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Power Supply'niz Kaç Watt Olmalı ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Power Supply'niz Kaç Watt Olmalı ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
.::HANDSOME::.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Mart 2007; 2:19:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Eğer işlemciniz overclock'lu ise "Overclock my CPU" yazan yeri işaretleyin Ardından o an ki çekirdek hızını ve çekirdek voltajını yazın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::HANDSOME::. -- 13 Mart 2007; 2:20:30 >

BASS : ıııııııı[]ııııııııııııı Treble : ııııııııııııııııı[]ıııı Z5500 : ıııııııııııııııııııı[]ıı

komodor

13 Mart 2007; 11:29:31 

diyebilirimki bu konu benim için tamamen geçersiz aslında kaç watt da çok manalı değil ama verilen link de bir hesaplama yaptırdım. sonuçlara göre (316watt) elimdeki asus 350 watt güç kaynağın yeterli gelmeli değilmi. ama üzgünüm yeterli değil pc im çalışmıyor.sapıtıcam valla ayıp diye bir konu başlığım vardı orda yeteri kadar detay var.şimdi size şunu söyliyeyim yaşadığım bu tecrübe ve dün akşamki başka model +5volt (30 amper)akım veriyo. aynı marka asus power testimde ne çıktı biliyormusun +5 voltun verdiği akım (amper)yetersiz gelip ekran kartını (9800pro) besleyemiyor nasıl ki burda insanlara ekran kartı alırken salt ram miktarına bakmayın diyorsak psu lar içinde aynı durumun söz konusu olduğunu belirtmem gerekiyor bence her voltajın verdiği akım değeri beslemesini yaptığı üniteler için önemli bu göz ardı etmemek lazım.yoksa benim gibi 350watt asua power ım vardiye türkü söyler gezersiniz.neyseki codegen 300 watt power ım var da hemde +5 voltum 15 amper akım veriyo:) not:çalışmayan power 5volt da 13amper akım veriyo
yaaaa

Bir Mıh Kaybettik Naldan Olduk, Bir Nal Yitirdik Attan Olduk,Bir At yitirdik Yiğitten Olduk,Bir Yiğit Yitirdik Ordudan Olduk,Bir Ordu Yitirdik Yurttan Olduk
StrangerXT

13 Mart 2007; 11:36:47 

ekran kartıyla 5 volt ne alaka? ekran kartını +12 volt besler dostum.

yukarıda verilen link de zaten tamamen güvenilir birşey değil ama iyi bir referans olabiliyor. zaten orada sadece gereken watt miktarı yazıyor, ancak bazı güç kaynakları toplam watt değerine +3.3 ve +5 e yüklenerek çıkıyor , bazıları +12 kanallarına yüklenerek. yani aynı watt a sahip 2 psu farklı 12V amper değerlerine sahip olabiliyorlar.

asus psu codegenden çok daha iyidir, asus, aopen, fsp aynı yapıya sahip güç kaynakları, 1 tane sorunlu psu denk geldi diye tüm markayı suçlaman ne kadar doğru?

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
komodor

13 Mart 2007; 13:31:54 

alaka 4 pinli molex kablo var onda ayrıca besleme alıyor 9800pro ayrıca %100 grafik kartı sorunu olduğu ve daha önce yazdığım deneme yanılma yöntemi ile sonuca varılmıştır.burda yumurta tokuşturmaya gerek yok şu açık benim elimde asus bir power var ve bendeki yapıda işe yaramıyor tespitide yazdığım şekildedir.tabiki verilen linki bağlayıcı kabul etmiyorum . ben diyorumki bu besleme ünitelerinde sadece watt değeri toplam kabul olan değeri bence belirtmez 1000 watt powerim var eee sadece 1 voltaj ve bir akım değeri yok ki nerdeyse 6 adet voltaj değeri ve birde akımları var 1000 watt powerim var 12 voltum 10 watt eee ne anladık biz bundan . ayrıca bi tane power değil bu power 3 defa değişti hiç bir sonuç yok. her türlü fikre açığım benim bu fikrimi de değişticek bir çözüm varsa hemen uygulamaya hazırım
herkese teşekkür.ayrıca ben bir markayı karalamak gibi bir yolda değilim benim derdim pc mi uygun koşullarda kullanmak.yani elimdeki imkanı kullanamıyorum daha ne olsun bazı güç kaynakları toplam watt değerine +3.3 ve +5 e yüklenerek çıkıyor , bazıları +12 kanallarına yüklenerek. yani aynı watt a sahip 2 psu farklı 12V amper değerlerine sahip olabiliyorlar. yani burda yazdığın gibi olay aynı kapıya çıkıyor teşekkür

Bir Mıh Kaybettik Naldan Olduk, Bir Nal Yitirdik Attan Olduk,Bir At yitirdik Yiğitten Olduk,Bir Yiğit Yitirdik Ordudan Olduk,Bir Ordu Yitirdik Yurttan Olduk
Çağdaş

Sisteme Gözat

13 Mart 2007; 13:39:31 

valla sizi bilemem ama ben dual power kullanıyorum 300watt+400watt şuanlık işimi görüyorr

LADA - NİVA KULLANICISI
Sivaslıyım / Akpınarköyünden
/ 58 \
Usta soför çekilin yoldan :P
Özel direksiyon dersi verilir haftalık 30ytl
İlk yardım, trafik, motor eğitim cd'si 5 adet 10 ytl
killnOd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Mart 2007; 14:15:02 

dual power en guzeli iki tane 400 luk alirsin en ucuzundan mis gibi ama hem yer yok hemde onlari birbirine baglamak vs zor karisik ve riskli isler.

DiabloXT

Sisteme Gözat

13 Mart 2007; 19:24:23 

FSP 350W var,fıstık gibi çalışıyor.Ayrıca bu linktekiler çok fazla çıkıyor...

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

fenomenhaa

15 Mart 2007; 13:03:05 

Pci exp. vgalar tamamen +12v kanalını kullanırken agp vgalar 3.3 ve +12v railini kullanır.Vganın +5v ile alakası yoktur.Yaşadığınız problem +12vun yetersiz gelmesinden kaynaklanmaktadır.Muhtemelen 15A veya 18A kullanmakta olduğunuz psu.Bir çok kere yazdım kaç W olduğundan ziyada her bir railin kaç A olduğu önemlidir..15A +12v raili veren 1000w lık bir psu prtaikte 300w 20A veren bir psudan daha kötü sonuç verecektir..Zaten calculatorda bu durumda özellikle açıklanmış.Günümüzde güç gereksinimi nerdeyse tamemen +12v railine bağlıdır bu yüzden +12v raili güçlü olan psu güçlüdür..

{GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
F@ruk

15 Mart 2007; 13:13:44 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

FSP 350W var,fıstık gibi çalışıyor.Ayrıca bu linktekiler çok fazla çıkıyor...

Bendede aynı PSU'dan var taş gibi alet

Xbox360 Arcade PaL
Samsung 2253BW
Z-DGİ

16 Mart 2007; 12:43:33 

350W benimkide ama birgün gidecek bana elveda diyecek içime doğuyor

Batuist

22 Mart 2007; 0:39:48 

Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Bende de FSP 350W psu var.. sistemimde p4 3GHZ işlemci 4 adet HDD 4x512MB DDR Ram gf6600 ekran kartı var sizce elimdeki psu bunlar için yeterlimidir??.. outervision sitesinden hesaplattım ama güven olmuyo sizce daha yüksek bir watta sahip psu almam gerekir mi?? ne yapmamı tavsiye edesiniz?? cevaplarınızı bekliyorum...

komodor

22 Mart 2007; 17:33:57 

Pci exp. vgalar tamamen +12v kanalını kullanırken agp vgalar 3.3 ve +12v railini kullanır.Vganın +5v ile alakası yoktur.Yaşadığınız problem +12vun yetersiz gelmesinden kaynaklanmaktadır.Muhtemelen 15A veya 18A kullanmakta olduğunuz psu.Bir çok kere yazdım kaç W olduğundan ziyada her bir railin kaç A olduğu önemlidir..15A +12v raili veren 1000w lık bir psu prtaikte 300w 20A veren bir psudan daha kötü sonuç verecektir..Zaten calculatorda bu durumda özellikle açıklanmış.Günümüzde güç gereksinimi nerdeyse tamemen +12v railine bağlıdır bu yüzden +12v raili güçlü olan psu güçlüdür..
TEŞEKKÜR EDERİM FENOMEN. Şimdi madem uzmanız belki benim işimi çözersin diye umuyorum.benim pc:p4 3,0-9800proagp/1 gb ddr ram 256*4 dual/intel d865perl board/3 ad hdd 2 ide-1sata /2 optik sürücü.çalışmayan power ım (pc açıyor ekrana görüntü alamıyorum) asus atx-350f1-h model power.
akım değerleri:+3.3v15/+5v 13A/ 12v1 18A/+12v2 18A/-12v 0.8A/+5vsb 2A/ şimdi biz bu power ı nasıl kullanırız bu pc de çalışmıyor valla codegen 300 watt la kullnıom pc yi aklına gelen bir çözüm varmı 3defa değiştirdi boğaziçi bilgisayar power ı valla yardım ederseniz sevinirim
kolaygelsin

selfpower

13 Haziran 2008; 2:47:02 

ASUS 350W psunun power on(yeşil) ve gnd(şase) uçlarını kısa devre yapıp bir dene...

Amd Athlon x2 4000+ 2.1@2.9\\Biostar TA690g\\Hıs ati hd3850 256mb\\1gb ddr2 800mhz elixir]\\ Hitachi 320gb sata2+samsung 80gb sata2\\Asus 350w psu | | Uymam gereken imza kurallarını okumak icin tıkla.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Power Supply'niz Kaç Watt Olmalı ? Sayfa: [1]
Buraya git: