Şimdi Ara

Çin'den sonra Güney Kore de ICO'ları yasaklıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'den sonra Güney Kore de ICO'ları yasaklıyor 

     
    Kripto para birimlerine dayalı yatırım ve finansman sağlama yöntemi olan ICO, yeni girişimler için geniş yatırımcı kitlelerine ulaşmak adına son derece önemli. Bununla birlikte ICO faaliyetlerinin para aklama, dolandırıcılık ve diğer yasa dışı işler için de kullanıldığına yönelik ciddi bir şüphe var. Bu şüphe sonucunda ABD, Singapur, Hong Kong ve Birleşik Krallık'taki düzenleyiciler ICO faaliyetleri ile ilgili olarak yatırımcıları sık sık uyarmış ve hatta ICO'ların yasaklanabileceğini dile getirmişti. Çin Merkez Bankası ise bu ayın başında yaptığı açıklama ile ICO'ları yasa dışı kamu finansmanı olarak tanımlamış ve ICO faaliyetlerini yasaklama kararı almıştı.


     

    Dolandırıcılık Endişeleri 

    Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu da bugün aldığı karar ile ülkedeki ICO faaliyetlerinin yasaklandığını duyurdu. Komisyon kararın gerekçesi olarak, Çin Merkez Bankası'nın kararına benzer şekilde, dolandırıcılık endişelerini işaret ederken kripto para ticaretinin sıkı bir şekilde kontrol edileceğini de ekledi. Komisyon tarafından yapılan bu açıklama, yetkililerin açıkça olmasa da kripto para ticaretini finansal işlemlerin bir parçası olarak zımmen kabul ettiği şeklinde yorumlanabilirdi. Bu yorumların önüne geçmek isteyen komisyon ise alınan kararın kripto para ticaretini resmi olarak kabul etme anlamına gelmediğini, sadece ek düzenlemelere ihtiyaç olup olmadığını gözlemlemek adına piyasanın takip edileceğini belirtti.


     

    Kolayca yatırımcı toplama ve ihtiyaç duyulan finansmanı kısa sürede oluşturma gibi avantajlarıyla son zamanlarda oldukça popüler olan ICO'lar aracılığıyla 2017'de 1.8 milyar doların üstünde para toplanıldı. Alınan son kararlar ise yakın zamanda ICO'lara yönelik detaylı düzenlemelerin gelebileceğini gösteriyor.








  • Bombalar ardı ardına patlıyor :D Dualarımızın kabul olması loading :D

  • Anlaşılan Japonya ile Rusya'ya fırsat çıktı.

  • ICO yasaklanıyor sadece. Haberleri çarpıtmayın. ICO'lar yasaklanıyor ki çıkacak olan paralar artık devlet kontrolünde olan veya devlete başvuru yapılarak açılan para birimleri olacaktır. Yani sanal paralar geleceğin parası olacağını ülkeler anladılar artık. Sadece kontrolünü istedikleri şekilde kurmak istiyorlar. Yoksa ICO kurup milletin parasını çeken ve sonrasında patlayan balonların derdinde değil devletler. Bitcoin yoluna sağlam adımlarla gidecek. Ben bir yatırımcı olarak ICO'ların gelişi güzel açılmasının önüne geçilmesine seviniyorum. Bigfish ler karı topluyor olan küçük ve hevesli yatırımcılara oluyordu bu her önüne gelenin ICO açması nedeniyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Asıl dolandırıcılar yasaklayanlardır arkadaşlar.

    Eninde sonunda sanal paraya geçilecek.

    Mesele yasaklanması değil zaten. Herkes kendi kontrolünün olduğu sanal paraları istiyor. Yoksa niye durduk yere "dolandırıcılık şüphesi var" desinler ki? Bence çok doğru bir karar.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Ico, sermayenin çıkarlarına balta vurmasa bu işin üstüne bu kadar gidilmezdi. Goldman Sachs ın ekonomi tetikçilerinin eş zamanlı ıco açıklamaları mizahtır, komiktir. Orta sınıfın sisteme müdahalesi canlarını sıkıyor olmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.