Şimdi Ara

Teröristlerin korkulu rüyası SİHA hakkında her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Donanımhaber.com'dan herkese merhaba ben Samet Yurtsever,
     
    Bu videomuzda son zamanlarda sıkça gündeme gelen SİHA yani silahlı insansız hava aracı nedir? Ne amaçla kullanılır?
     
    Türkiye tarafından geliştirilen SİHA var mı gibi soruların cevaplarını sizlerle paylaşacağız. Silahlı İnsansız hava araçları, özellikle asimetrik harpte ordulara büyük bir güç çarpanı olarak ön plana çıkıyor. 30 saate kadar çıkabilen havada kalma süreleriyle keşif gözetleme yapan SİHA'lar, tespit ettikleri hedefleri kanatlarında bulunan mühimmatlar ile başka bir ordu unsurunu çağırmaya gerek kalmaksızın etkisiz hale getirebiliyorlar. Bu özellikleri sayesinde hem operasyonun başarı ihtimali artıyor. Hem de personel tehlikeye atılmadan harekat icra edilmiş oluyor. 
     
     
    Türkiye'de yerli insansız hava aracı geliştirme çalışmalarına yakın zamanda başladı ve çok büyük bir yol katetti. Dünyanın yeni yeni tanışmaya başladığı bu teknolojiyi tam zamanında yakalayan ülkemiz yurt dışına askeri amaçlı kullanılan insansız hava aracı dahi ihraç etti. 
     
    Teröristlerin korkulu rüyası SİHA hakkında her şey 
     
    Keşif gözetleme amaçlı geliştirilen yerli insansız hava araçlarından MALE sınıfı ANKA, taktik sınıf Bayraktar TB2 ve Karayel daha sonra silahlandırılarak çok daha önemli bir görev icra etmeye başladılar. Son zamanlarda haberlerde sıkça duyduğumuz SİHA'lar, keşif gözetleme yaparken tespit ettiği terör unsurlarına kanatlarında bulunan ROKETSAN yapımı MAM-L mühimmatını atarak hedefleri imha ediyor. Bu harekat sırasında hiçbir askeri personelin tehlikeye girmemesi harekatın başarısını artıyor. 
     
    Teröristlerin korkulu rüyası SİHA hakkında her şey 
     
    Peki sıradan insansız hava aracı ile ne farkı var?
     
    Üzerinde silah bulunmayan hava araçları, gerçekleştirdikleri keşifleri diğer unsurlara bildirerek onların harekat etmesini sağlıyor. Örneğin bir grup terörist dağlık bir arazide tespit edildiyse ya hava bombardımanı isteniyor ya da birlikler bölgeye indirilerek sıcak çatışmaya giriliyor. Halbuki tespit eden ihanın üzerinde silah bulunduğu takdirde hiçbir unsuru tehlike atmaksızın anında teröristler etkisiz hale getirilebiliyor.
     
    Yüksek irtifalarda seyir icra eden İHAlar teröristler tarafından farkedilemiyor. Yerli olarak geliştirilen silahlı insansız hava araçlarımız ANKA, Bayraktar ve KARAYEL askerimizi korumaya devam ederken, bazı kesimler ise kullanılmasına karşı çıkıyor Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada yerli insansız hava araçlarının bugüne kadar dolaylı ve doğrudan yaklaşık 3 bin teröristi etkisiz hale getirdiği belirtmişti.
     
    Yerli silahlı ve silahsız insansız hava araçları terörle mücadele başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm harekatlarında aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Aynı zamanda bu İHA'ların yurt dışına ihracatıyla alakalı da çalışmalar sürüyor.
     







  • Vergi haberlerinin arkasından iyi gider.

  • Siha hakkında her şey demişsiniz. 3dklık video. Böyle bir platformu 3dklık videoya sığdırmanın imkanı yok. Başlıklarınız herzamanki gibi çok iddialı konuya giriyoruz fıs.

  • Piknikçilerin savunucusu (!) Chpli vekil Sezgin tanrıkulu bunu beğenmedi. Dava falan açabilir donanımhaber e. Dikkat...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla alakası pek yok ama 2 si 1 artık yok mu? :(

  • İzlemeyenler için detaylı hikayesihttps://youtu.be/Cz72U1sHTWs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SİHA nedir? Terörle mücadelede tek çaredir! Uçak, Tank, Asker göndermene gerek kalmadan hem bölgeyi takip hem de olası hedef görüldüğünde zaman kaybetmeden temizliği yapabilen nokta atışı bir çözümdür. İHA uzun uçuş süreleri ile şehir Merkezlerinde kontrol, takip için ideal, SİHA da kırsal arazide hem kontrol hem de anında müdahale için idealdir. Hürkuş projesinde de uçağı SİHA olarak kullanmaya başladığımızda çok daha etkili olacaklardır.
  • gerek kalmadı adamlar ülkeyi bölcekler bakın ülke kurmak için bile refarandum bile yapıldı. geçmiş olsun..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Vergi haberlerinin arkasından iyi gider.

    Aynen eski hükümetler gibi karı kızla yemiyoruz, bunlara harcama yapıyor diye betimlemişler.
  • Nasil olsa butun pilotlar Feto cu diye atildi. F16 kullanacak pilot kalmadi. Bari satalim sunlari da gelen para ile SIHA yapalim. Daha cok isimize yarar. Hangarda curumesinler bosuna.

  • 6. nesil jetler insansız olacak deniyor. Şimdiden tecrübe toplamamız güzel

  • Adamlar ırakta devlet kuruyorlar, aylar öncesınden bayraklarını atatürk havalimanına ve ankaraya astık daha ne olsun. Yabancı gazetecıler adamların kamplarına elini kolunu sallayarak gidip röportaj yapıyorlar ama biz o kampları bombalamıyoruz. Terorle mucade yapılmıyor hepsı göz boyama, doğu da o kadar hendek kazdılar bomba depoladılar kımse ses çıkarmadı.

  • Adamlar araca inanılmaz uyumlu isim koymuşlar. SiHa.
    Anlamı da Sİ... Haaa! olsa gerek.

  • Cehepe' nin korkulu rüyası ve hdp' nin kabusu olur :)) Onlara cehennem zebanisi gibi gelecektir bu asker savaşçılar !

  • siha ve s400'lerin önemini anlatan bu videoyu izleyin sonra tabiki hdp ve chp bu gelişmelere köstek olacak dersiniz. hdp nin ne olduğu belli zaten ama chp de kasetle gelinen nokta içler acısı tanrı kulu mu yoksa ab ve ab kulu mu dersiniz, Türkiye ile iran arasında savaş çıksa iranın yanında yer alarım diyen mi dersiniz, şimdi almanya ile aramız bozuldu almanlara yalakalık yapan büssürü konu açıldı forumda almanya ile savaşsak bu forumda almanın yanında savaşacak onlarca ezik çıkar. karım kızım hansa feda olsun derler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Vergi haberlerinin arkasından iyi gider.

    Bu haberlerde sigara içmek gibi cevap yazıyorsunuz, sigarayı üzülürsün yakarsın, sevinirsin yakarsın, kızarsın yakarsın. bu haberlere de seçim öncesi, vergi sonrası, gündem değiştirme cart curt. adam akıllı bir yorum yapın da değişiklik olsun
  • Öyle ama, vergi zamlarından sonra ne hikmetse yerli İHA'lar, Hürkuş'lar falan... :)

  • Boyle haberler girip chp lileri cildirtmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan ordusu Afganistan'da günlerce sihalarla terörist öldürdü. Bazıları "onlar sivil halktı, masum müslümanlardı" filan dedi. Amerika "onların eli kanlı teröristler olduğunu" söyledi.

    Anlayana...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nellex

    Teröristlerin korkulu rüyası bla bla...



    Adam zaten ölmek ve öldürmek için orada onlarda şimdi ne korkmuştur.



    Başlığı akıl süzgecinden geçirerek yazınız.

    Ölmek için orada olsaydı beline bomba bağlayıp şehre inerdi, afedersin *** korkusundan dağda sıçan gibi delik aramazdı.
    Sırf yazmış olmak için yazıyorsun. SİHA ların operasyonlarda ne kadar etkili olduğunu bilmiyorsun anlaşılan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.