Şimdi Ara

Twitter gönderileri yakında 280 karakter olacak (Siz de deneyebilirsiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter gönderileri yakında 280 karakter olacak (Siz de deneyebilirsiniz)


    Bir süredir şehir efsanesi haline gelen ve bir türlü şirket tarafından doğrulanmayan 140 karakterlik sınırın kaldırılması iddiası gerçek oluyor. Firma yakında ikonik karakter sınırlamasından vazgeçecek.


     


    Radikal değişiklik


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre 280 karakter sınırı çok kısıtlı bir grup ile deneme sürecine başladı. Test grubunda dil yapısı nedeniyle 140 karakterde istediği şeyleri anlatamayan kullanıcılar yer alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Super Mario Run güncellemesi yeni karakter ve yüzde 50 indirim getiriyor

    Karakter sınırının arttırılmasındaki en önemli sebep dünya dillerinin aynı karakter sayısıyla aynı şeyleri anlatamaması. Örneğin Japonca veya Güney Kore dillerinde çok az karakter ile kullanıcılar dertlerini anlatabiliyor. Yapılan araştırmalar Twitter’da ortalama 15 karakterin yeterli olduğunu göstermiş. İngilizce’de ise ortalama bunun iki katı ve 34 karakter civarında. İngilizce konuşanların yüzde 9’u Twitter’da 140 karakterin tamamını kullanıyor.


     


    Firma özellikle İngilizce dilinde karakter sınırının büyük sıkıntı oluşturduğunu ifade ediyor. 280 karakter sınırı ise orijinalin tam iki katı ve böylece yine bir ikonik sınır oluşturulacağı düşünülüyor. Özellikle düşüncelerini sıralı gönderiler ile anlatmaya çalışanlar için yeni sınır çok faydalı olacak.


     


    Bu noktada Twitter’ın asıl olarak bir türlü yüksek büyüme rakamlarına ulaşamayan kullanıcı sayısına yönelik bir hamle yaptığını söylemek yanlış olmaz. Şimdilik deneme sürecinin ne kadar devam edeceği açıklanmadı.

    Alternatif 

     
    Bununla birlikte test kullanıcısı olmadan hali hazırda 280 karaktere çıkmanın bir yolu bulunuyor. Chrome tarayıcınıza Tampermonkey eklentisini kurduktan sonra GitHub üzerindeki bu dosyayı eklenti üzerinde çalıştırmanız gerekiyor. Sonrasında yine Chrome üzerinden Twitter adresine gidiyor ve tweet atmaya başlıyorsunuz. Eğer sayfa değiştirirseniz eklenti çöküyor. Bunun için sayfayı yenilemek yeterli. 
     

     







  • Twitter gönderileri yakında 280 karakter olacak (Siz de deneyebilirsiniz)


    test başarılı

  • Bir ara sınırı da kaldıracakları da ama yalan oldu herhalde.

  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    :D :D

  • SMS'de bile 160 karakter sınırı olduğu göz önüne alınırsa doğru bir karar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.