Şimdi Ara

CrossFire gidiyor mGPU geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CrossFire gidiyor mGPU geliyor


    Grafik kartı üreticilerinin yeni mimariler ile birlikte bir dönemin gözdesi çoklu ekran kartı kombinasyonlarından uzaklaştığını görüyoruz. Örneğin Nvidia yeni ekran kartlarında SLI imkanını 2 kart ile sınırlamıştı. AMD de Vega ekran kartlarında aynı yolu izliyor.


     


    En fazla 2


     


    Firmanın yeni yayınladığı Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.9.2 yazılımı pek çok önemli gelişmeyi bünyesinde barındırıyor. İlk olarak artık CrossFire tanımına elveda diyoruz zira onun yerine mGPU tanımı kullanılmaya başlanmış.


     


    Değişimin en büyük sebebi ise teknoloji farklılıkları. AMD ikonik CrossFire tanımının Direct X11 dönemine ait olduğunu ve bu yüzden Direct X12 ile birlikte yeni bir tanımlama kullanmaya karar verdiklerini ifade ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 500 ekran kartlarının yerini Vega 11 alabilir

    İkinci olarak mGPU teknolojisi sadece 2 adet Vega ekran kartına imkan tanıyacak. Böylece performansın tek ekran kartına oranla yüzde 80-90 artış göstereceği ifade ediliyor. Oyuncuların 3 veya 4 ekran kartı ile sınırları zorlamasının kısmen mümkünatı yok.


     


    Kısmen diyoruz çünkü 3 ve 4 yollu kombinasyonların sadece profesyonel uygulamalar ile işlem uygulamalarında geçerli olacağı ifade ediliyor. Bu da sonraki bir güncellemede sunulacak. Bazı uzmanlar eğer geliştirici DX12 Explicit modu kullanırsa 2 karttan fazlasının desteklenebileceğini belirtiyor. Bu da geliştiricinin tercihine kalmış bir durum. 


     







  • çoklu ekran kartı pişmanlıktır arkadaşlar. Destek verenler oyunlar kısıtlı. Örnek vermek gerekirse popüler oyunlardan biri olan bf1 de çoklu ekran kartı desteği bile yok. Gerçi son güncelleme ile almaya başladı ama randımanlı değil. 2 karta vereceğiniz paraya gidin daha güçlü ekran kartı alın. ha mgpu ha cf ha sli hiç bir farkı yok. Yıllardır problemli bir sistem.

  • Vakti zamanında okuduğum ütopik bir haberde DX12 ile birlikte çoklu ekran kartı desteği havuz biçiminde olacak ve takılan iki veya daha fazla ekran kartının marka model bakılmaksızın işlem gücünün birleştirilerek kullanılacağından bahsediliyordu. Nerede kaldı o sistem acaba?

  • Bunu sonunda sunmaları güzel oldu. Çift GPU kullanmak mükemmel değil ancak destek olmamasından daha iyi.

    Sene sonunda çıkacak driver ile beraber vega ların düzgün rekabet etmesini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free WiLL

    çoklu ekran kartı pişmanlıktır arkadaşlar. Destek verenler oyunlar kısıtlı. Örnek vermek gerekirse popüler oyunlardan biri olan bf1 de çoklu ekran kartı desteği bile yok. Gerçi son güncelleme ile almaya başladı ama randımanlı değil. 2 karta vereceğiniz paraya gidin daha güçlü ekran kartı alın. ha mgpu ha cf ha sli hiç bir farkı yok. Yıllardır problemli bir sistem.

    nası yok arkadasım tam tersi en düzgün calıstıran oyunlardan biri idi cıktıgında sadece yaptıkları bi patchde bozdular sli geri duzelttiler sonra. onun dısında dusuncelerin dogru ben yaptım pişmanım:D
  • Tek Gpular 4K'ya dayanamıyor Deus Ex gibi oyunlarda sürünmeye başlıyorlar. Gelecekte 1-2 yeni oyun çıkınca kartlar pert oluyor. Çift Gpu ve yeni teknolojiler yapılması şart

  • açıkcası şu an ana işlemci cpuların fazlasıyla boşta kaldığını düşünüyorum

    ileride GPU ve CPU tek bir mimari altında buluşması olası olabilir.

  • en güzeli tek kart 4k 60fps rahatlıkla alsın kart başka bişey iştenileceni sanmıyorum

  • Cf sli bulasilmamasi gereken sistemler yeni oyun cikar sen guncelleme beklersin driver beklersin ayrica veganin suan ki guc tuketimleri zaten fazla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kartla kasacağına eldekini sat 2.ye vereceğin parayıda üstüne koy tek kart al

    CF SLI çok gereksiz işler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free WiLL

    çoklu ekran kartı pişmanlıktır arkadaşlar. Destek verenler oyunlar kısıtlı. Örnek vermek gerekirse popüler oyunlardan biri olan bf1 de çoklu ekran kartı desteği bile yok. Gerçi son güncelleme ile almaya başladı ama randımanlı değil. 2 karta vereceğiniz paraya gidin daha güçlü ekran kartı alın. ha mgpu ha cf ha sli hiç bir farkı yok. Yıllardır problemli bir sistem.

    Haha hocam tekrardan merhaba

    Vallahi doğru diyorsunuz, ciddi problem yaşamadım ancak şunu demem gerekiyor ki skylake i7 işlemci var, BF4 te 2. gpu %70 kullanımı artıramadım bir türlü, işin garibi i5 varken böyle bir sorun yoktu, format attım yok. Fps de doğal olarak düşüyor 81 fps tek kartın verdiği sahnede, hadi CF nin getirdiği %10 luk bir kaybı düşersen 140 civarı fps almam gerekiyorken 120 fps alabiliyorum RX 560 CF den, zaten BF1 allahlık olmuş, çift gpu da dx 12 takılmalardan oynanmıyor dx 11 tek karttan daha az fps veriyor sövsem mi saysam mı bilemiyorum. Bir tek GTA V te yağ gibi akıyor.




  • merhaba yok ben baya bir oyunda sorunsuz oynadım ama asıl oynamak istediklerimde ciddi sıkıntı yaşadım. Bunlardan biri hellblade idi. afr yi açınca grafikler birbirine giriyordu ama fps coşuyordu. Aynı sorun bf1 de de yaşadım. Bir de şöyle bir durum var. Misal Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands 40-50 fps gösteriyor en yüksek ayarlar da ama oyun 15 fps gibi çalışıyordu. çerçeve denetimi açsam da kapasam da aynı sorun vardı. Bunun gibi bir çok oyunda yaşadığım en büyük sorunda buydu. Diğer bir sorun ise cf ayarları. Uyumlu modu tutturana kadar uğraş babam uğraş. Kısaca kesinlikle son kullanıcı ve deneyimsiz kullanıcılara hitap etmeyen bir teknoloji. O yüzden derim ki 2 adet rx560 yerine aynı fiyata 6gb lik 1060 alın. Kafanız ağrımaz




  • Çoklu ekran kartı pişmanlıktır diye öyle bir yazılmış ki üstüne bf1 de sli yokmuş filan saçmalık ve yalan. Zaten oyun ilk çıktığında dx12 de sli desteği yoktu dx11 de vardı ve gayet güzel çalışıyordu, daha sonra dx12 dede sli desteği geldi ancak şu anda zaman zaman stutter yapıyor yakın zamanda inanıyorum ki daha da güzelleşecek. Dx11 de ise yağ gibi muhteşem bir performans veriyor. Hellblade gibi oyunlarda sli desteği olmayabiliyor ancak bazı triplerle açılıyor ve bu şekilde sli desteği geldiği için bazı sorunlara yol açabilir. Amma velakin birçok oyun (AAA oyunlar)(%95) zaten halihazırda sli desteği veriyorlar ve gayet te güzel çalışıyor. Ha ufak ufak ekran kartları artık zaten sli olmuyor en az 1070 ile yola çıkmanız gerekiyor zaten ekran kartı güçlü birde sli çalışınca tadından yenmiyor.
    Sli bir tutkudur donanımı sevmektir ağrısız başım olsun diyenlere pek de hitap etmez zaten ancak burda yazılanlar gibi de kesinlikle DEĞİL! Yokm pişmanlıkmışta yok cartmışta bunlar saçmalık, yağ gibi bf1 yağ ötesi star wars battlefront, GTAV, ve niceleri muhteşem çalışıyor.
    Ama yine de daha çok geliştirilmeye ihtiyacı var ve 2 ekran kartı yerine daha güçlü bir ekran kartı elbette daha sancısız olacaktır ama 2 tane 1070 in gücünü özellikle bf1 gibi oyunlarda 1080ti bile eline su dökemez, inanmayan buyrun gelsin arkadaşımın evinde size güzel bir show yapsın. Saygılar.





  • Vega nın güç tüketimi fazla evet doğrudur ama ASUS GeForce GTX 1080 STRIX OC 11 Gbps 180 Watt iken MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11 GB 375 watt yani kısacası 1080 Tİ ekran kartları daha fazla güç tüketiyor ve herkes düz versiyon 1080 ekran kartının güç tüketimini benimsemiş Tİ versiyonunun çektiği gücü bilenler çok az
    Saygılarımla

  • Asil dx12i oyunlar nerede neden yayginlasmadi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.