Şimdi Ara

Rambus sektörün ilk çalışan DDR5 DIMM modülünü geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rambus sektörün ilk çalışan DDR5 DIMM modülünü geliştirdi


    Günümüzde DDR4 bellek standardı gerek mobil gerekse de masaüstü tarafta yaygın bir şekilde kullanılıyor ve önümüzdeki yıllarda da ana akım standart olmaya devam edecek. Bununla birlikte daha yüksek bant genişliği ve yoğunluğa olan talep hızla artıyor. DDR5 standardı için şimdiden hazırlıklar başladı.


     


    Bellek konusunda uzman Rambus firması sektörün ilk çalışan DDR5 DIMM modülünü geliştirdiğini duyurdu. Yeni modül DDR5 standardının gerektirdiği tüm şartları karşılayacak kapasitede. DDR5 standardı resmi olarak kullanıma sunulduğunda yeni modül de piyasaya hazır hale gelecek.


     


    Gelecek yıl tamamlanıyor


     


    Bellek standartlarını belirleyen JEDEC organizasyonu, yeni standardın devrimsel olacağını ve gelecek yıl başlarında tamamlanacağını ifade ediyor. Standardın tamamlanması ile birlikte JEDEC farklı konferanslar ve atölyeler düzenleyerek geniş kitlelere anlatma yoluna gidecek. İlk ürünlerin piyasaya çıkması ise 2019 sonlarını bulacak.


     


    Ayrıca Bkz.10nm sürecindeki Cannonlake mimarisi 2018 sonuna kaldı

    3D bellek teknolojisini kullanacak olan DDR5 standardı böylece bant genişliği ve kapasite açısından DDR4 standardını ikiye katlayacak. Ayrıca enerji tasarrufu açısından da önemli ilerlemeler kaydedecek. Yeni standardın 6.4Gbps veri oranlarını destekleyerek maksimum 51.2Gbps seviyesine çıkması bekleniyor.


     


    Sunucu ve istemci tarafında daha kullanıcı dostu bir arayüz belirleyecek olan standart, çok geniş bir uygulama yelpazesi içerisinde verimliliğini arttırmış olacak. Ayrıca mevcut melez DIMM standardı olan NVDIMM-N de geliştiriliyor ve daha yüksek kapasitelere sahip NVDIMM-P standardına geçiş olacak. 


     







  • Senenin ilk büyük haberi budur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rambus fi tarihinde SdRam lerin yerine RDRAM PC800 standardında o zaman için devrimsel bir ram türü piyasaya sürmüşlerdi. Gerek yüksek fiyat gerekse ardından çıkan DDR serisi ram hegemonyasına yenilip piyasadan silinmişti. Rambus yıllar sonra doğru yolu bulmuş.

  • Ryzen2 eğer DDR5 desteklerse efsane olur. Ama sanıyorum bellek desteği chipsete bağlı dolayısıyla yeni chipsetleri beklemek gerekecek. Eğer AM4 işlemcilerle geriye dönük uyumlu DDR5 destekleyen AM4+ soketi çıkarsa AMD yine piyasayı sallar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 24 Eylül 2017; 13:31:11 >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Ryzen 3 bile 2019'da çıkıcak bu ramler 2020'de anca piyasada olacak,o zamana kadar ram ile isimlendiğinden Am5 soket çıkacaktır zaten.

    Oyunların grafiklerine etki eder mi acaba, gerçi ekran kartlarının rami mayrı ama sistem hızlanacağından belki yeni teknolojiler getirilir.
  • Oha! RAMBUS yaşıyor muydu be.

  • Ekrem artık sana kızmayacağım.
    Bari rakamları adam gibi anlaşılır yaz. "Gbps" yazarsan oradaki "b" harfini insanlar "bit" olarak okurlar. Pin başına "6.4Gbps" doğru ama bu modülde
    64x6.4 Gbps = 409.6Gbps (GigaBits/Second) yapar. veya
    8x6.4 GBps = 51.2 GBps (GigaBytes/Second) yapar.
    Sıkıldık artık senin yazdığın haberleri başka kaynaklardan kontrol etmekte. Biseferde doğru yaz şunları.

  • yaw ev kullanıcısının standartları belli !

    amd apusu ortada o işlemci yongasına
    4 veya 8 gb rami eklesinler tek parça ile olay tamam olsun

    bu kadar basit :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.