Şimdi Ara

ASELSAN'ın uzaktan kumandalı silah sistemi Nefer'e talipler var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASELSAN'ın uzaktan kumandalı silah sistemi Nefer'e talipler var

    Yerli savunma sanayi sektörünün önemli şirketlerinden ASELSAN’ın uzaktan kumandalı silah sistemlerinden Nefer’e yurt dışından talep var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan 25/30 mm silah sistemi Nefer, palet ve tekerlekli araçlara entegre edilebiliyor.
     
    Nefer’in yeterlilik testleri tamamlandı ve seri üretime hazır hale getirildi. Taleplere hazır hale gelen Nefer, yurt dışında büyük ilgi gördü. Körfez ülkeleri ve Asya’dan talipler var. İki farklı müşteriye sözleşme öncesi atışlı testler yapılması planlanıyor.

     

    Batı veya Doğu menşeli 25/30 mm otomatik topların ve anti tank füzelerinin takılabildiği, üzerinde bağımsız elektro optik ve 7,62 mm eş eksenli silahın yer aldığı Nefer silah sistemi, hafifliği, düşük silueti ve diğer yetenekleriyle pazarda bir ilk olma özelliğine sahip.

     







  • Birileri onlar silah satıyor! Paraları kanlı o yüzden ekonomileri iyi diyenlere gelsin :D

  • Maşallah, inşallah daha da iyilerini üretir ve caydırıcı güç olarak kullanabiliriz

  • 3xcellency kullanıcısına yanıt
    Kendini savunmak ayrı bir şey İnsanların arasında fitne çıkararak bölgenin petrol&aklı&insan gücünü üzerine almak ayrı bir iş ! Ve sonra kan gölü yapıp her şeye duyarsız kalmak ayrı bir iş.
    -- Sen ve senin gibilerin kafalarını kullanamaması çok ayrı bir ŞEY zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeeMoo

    Kendini savunmak ayrı bir şey İnsanların arasında fitne çıkararak bölgenin petrol&aklı&insan gücünü üzerine almak ayrı bir iş ! Ve sonra kan gölü yapıp her şeye duyarsız kalmak ayrı bir iş.
    -- Sen ve senin gibilerin kafalarını kullanamaması çok ayrı bir ŞEY zaten.

    Kafasını kullanana bak hele sen! Zaten Türkiye de silahı satarken ne amaçla kullanacağını soracak hadi onu da geçtim kontrolünü de yapacak he :D güldürdün
  • İsimlendirmeleri kimler yapıyorsa nokta atışı isim veriyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aselsan anca hayali ihracat yapar
    dünya iki kutupta
    ya amerikan ya rusyadan silah alacaksın.

    türkiye'nin silahını kim alır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenup

    aselsan anca hayali ihracat yapar
    dünya iki kutupta
    ya amerikan ya rusyadan silah alacaksın.

    türkiye'nin silahını kim alır

    Ne oneriyorsun uretmeyelim mi bizde mi disardan almaya devam edelim? Bu soyledigini herkes biliyor ancak dillendirmenin emin ol bize hicbir faydasi yok aksine zararimiza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aselsan firmasının hiç bişeyine inanmam çünkü ordan burdan parça al sonra onları birleştirip sat kendine özgü bi ürünü yok. Türkiyede sadece Roketsan var gerçekden geliştirip üreten. Ama Aselsan da tankımız için koruma sistemi üzerinde çalışıyordu onuda tebrik etmek lazım.

  • justaprogrammer J kullanıcısına yanıt
    Dünya'da birebir aynı teknolojiyi kullanan silah sistemleri bile var, kimse bunu sorun etmiyor çünkü tek sorun o silahın olmaması bi şekilde yapılması ülkeyi güçlendirir. Herkeste neyin ne olduğunu biliyor, söylediğin sistem şu sanırım
    http://www.aselsan.com.tr/en-us/capabilities/weapon-systems/remote-weapon-platforms/sarp-stabilized-advanced-remote-weapon-platfor
    Buda deniz kuvvetleri için tasarlanmış modeli
    http://www.aselsan.com.tr/en-us/capabilities/weapon-systems/remote-weapon-platforms/30-mm-smash-remote-controlled-stabilized-naval-gun-system

    (RCWS) bir silah kategorisi aynı silahı hatta daha iyilerini israilden önce geliştiren 4 devlet daha var, aynı zaman içersinde geliştiren israil ile birlikte ise almanya var belki o ucuz ve daha düşük kalite satış almanya üzerinden gerçekleşmiştir.

    Ayrıca Türkiye'de otokar, isralin silah sistemi kullanıyor.https://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Remote_Controlled_Weapon_Station
    İsrail ise otokar akrep kullanıyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Otokar_Akrep
    Ne yazık ki o zaman böyle bir teknoloji üretemiyorduk, ama artık kendimiz yapıp pazarlamasını yapabiliyoruz. Bir ayrıca daha, aselsana düşmanlığınızı anlıyorum sanıyorsunuz ki akp yönetiminde bir şirket ama aselsan tamamen bağımsız bir VAKIF çatısı altında bunuda bilin her geliştirdiği şeylerede karşı çıkıp durmayın.

    Bir kaç tane daha aselsan haberi




  • Kullandığı Ceptelefonu Bilgisayarın bile parçalarını yazılımını farklı farklı firmalar yaparken.Çakma Kopya %100 yerli değil diye eleştiri yapacak kadar cahil kişiler var !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 24 Eylül 2017; 15:36:31 >
  • Yapsalar suç insan hakları derler,
    yapmasalar bizi dışarıya muhtaç ediyorsunuz derler..

    Aselsan güzel çalışmalar yapıyor bunların satışlarıyla ihracata katkı sağlamak lazım. TSK'a pek tabiki daha güçlüsü daha yönetilebiliri yapılmalı, ancak ihraç ürünü yapıp satılmasıda gerekiyor.
  • yıl kadar önce Japonya savaş suçlusu ve yıkımdan yeni yeni kurtulmuşken hafif sanayi ve elektroniğe yöneldi. Batı Almanya ise ABD desteğiyle ağır sanayi ve otomobil, ABD zaten kendisi ağır sanayi ve askeri teknolojiler konusunda en iyi durumdaydı.
    Düşünsenize o dönem bizim akıllılar kadar akıllı Japon muhalifler çıkıp " millet ne yapsın sizin ufak oyuncaklarınızı, dünyada 2 tane ülke var ordan alırlar " dese ve Japonlar bu işi bıraksaydı.
    Şuan dünyanın en büyük 3. ekonomisi Japonya. Ağır sanayide belki Almanya değiller ama elektronik ve hafif sanayi ile dünyanın en büyük 3. ekonomisi olmayı başardılar.

    Millet Mars'a gidiyor o halde Ay'a gitmek için çalışmak aptallıktır. Aynen bunu savunuyor bazı arkadaşlar. Yürümeye başlamadan Usain Bolt olmamızı bekliyorlar.

    Ve Türkiye'den ...tir olup gitmek başlığındaki arkadaşlar. Bunları yapanlar da bu ülkenin aydın, okumuş ve Atatürkçü gençleri. ATATÜRK Türkiye'sini bırakıp kaçma peşinde değil, onu korumak ve yüceltmek peşindeler. Aselsan, Roketsan mühendisleri diyince aklınıza akp mitingi falan geldiği için bir siz akıllısınız.





  • justaprogrammer J kullanıcısına yanıt
    Niye millete akpli nefer diyorsun? Link yolla da bakalım israilden mi almışlar. Samson dediğin firmanin ürünlerini Otokar kullanıyordu (Devlet yerli ürüne önem verdiğinden Sarp sistemini kullanıyor yerli firmalar)

    Not: Bir şeyi de beğenin ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmeyenler toplanmış yine. bi *** olmaz bizim halktan.
  • Güzel haber,devamlarını bekliyoruz.

  • Esas olan dısa bagımlı kalmadan ozellikle yazılımı milli olan sistemlere sahip olmak..
    bir yerden baslamak .silah sistemlerinin onarım ,geliştirme ve muhimmat gibi goz ardı edilmemesi gereken durumlarıda unutmamak gerekli..
    Daha iyisimi var? olsun sana ait olmayan faydası olmayan sana hizmet etmeyen sistem uretici istemezse zaten konserve kutusudur..Diğer sistemlerden daha geri olsa da milli bir sistem senin emrindedir..kaldıkı geliştirilen sistemler hiç de diğerlerinden az gelişmiş sistemler değiller..
    Bide hala içimizde batı sevicelerinin olması ve medet ummaları enteresan. ya bunlar milli değiller yada kafada bir problemleri var..amblajlarının içinde kuflenmiş ve ikiyüzlü yapıları , yaptıkları soykırımları ve devam eden somurgecilik anlayısları ortaydenken...ASELSAN'ın uzaktan kumandalı silah sistemi Nefer'e talipler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 25 Eylül 2017; 11:10:16 >




  • Zabıtaya haracini vermeden bu kaldırımda satış yapamazsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü teknoloji pozitif bilimin bir sonucudur,evrim teorisine karşı çıkmayı yaşam amacı bilmiş kişilerin gelip böyle bir konuda bile muhalefete laf söylüyorlar ,bu ülkeyi yıllarca yöneten sanki CHP idi,aksine en okumuş eğitimli kesim oy veriyor,bu silahın yapımında çalışan çoğu kişi eminim ki odtü gibi devrimci fabrikası gibi okullardan mezun olan aydın kişilerdir,bu dünyanın her yerinde böyle,sanayi devriminin Avrupa olması elbette şans değil,

    Bu ülkenin satacak petrolü yok hiçbişryi yok turizm ve bitti,yaratıcılığını kullanmazsa köleleşir,heryeri imam hatip açarsanız,yaşlanınca sizin emekli maaşınızı ödeyebilecek zeki çocuklar kalmaz çünkü potizitif bilimin meyvesini almak için pozitif bilime inanmış olmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmi gizlenen esesli bir kardeşimiz yaptı. Adınıda bizim nefer grubundan esinlenmiş. Taraftar gruplarımızda paylaşılmıştı daha önce♥️⚫️🔴görünce yazayım dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaybeeyupi1965 -- 26 Eylül 2017; 17:45:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.