Şimdi Ara

İşte Elon Musk'ın çılgın 'uzaydan internet' projesi için seçtiği isim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte Elon Musk'ın çılgın 'uzaydan internet' projesi için seçtiği isim 
    Tekrar kullanılabilir roketleri ve fütüristik Mars planlarıyla gündemden bir türlü düşmek bilmeyen Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, Dünya yörüngesinden küresel ölçekte yüksek hızlı internet bağlantısı sağlama planlarına da hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı itibariyle internet uydularını yörüngeye yerleştirmeye başlamayı hedefleyen şirket, nihayet bu devasa projesi için bir marka ismi de bulmuşa benziyor. SpaceX, uzaydan internet projesini "Starlink" olarak isimlendirmek istiyor.

    Starlink ismi, SpaceX'in geçtiğimiz Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi'ne yaptığı bir başvuruda ortaya çıkmış. İlk kez bir Reddit kullanıcısı tarafından farkedilen bu başvuruda SpaceX'in, "kablosuz genişbant iletişim servisleri," ve "yüksek hızlı kablosuz internet bağlantısı," gibi servisleri kapsayan yeni uydu ağı için Starlink isminin marka haklarını almak istediği görülüyor.
     
    İşte Elon Musk'ın çılgın 'uzaydan internet' projesi için seçtiği isim
    Tabi ABD Patent ve Marka Ofisi'nin bu isim başvurusuna olumlu veya olumsuz nasıl bir yanıt verdiği konusunda şu an için net bir şey yok. Ancak SpaceX'in başvurusunun reddedilmesi şu aşamada elbette sürpriz olacaktır. Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemlerde Elon Musk'ın uzaydan küresel ölçekte yüksek hızlı internet sağlama projesini Starlink olarak anmaya başlayacağız.

    İlk prototip bu yıl uzaya fırlatılıyor


    SpaceX 2019'da projeyi resmi olarak başlatmadan önce elbette bazı testlerde bulunacak. Uzaydan internet bağlantısı sağlama fikrinin gerçekte uygulanabilirliğini tam olarak görmek isteyen şirket internet sağlayacak uzay araçlarının ilk örneğini bu yıl içerisinde uzaya fırlatmayı planlıyor. 2018'in ilk çeyreğinde ikinci bir prototip daha göndermeyi hedefleyen SpaceX, bu prototiplerden olumlu sonuçlar aldığı takdirde 2019 itibariyle de projeyi başlatmayı planlıyor.

    Ayrıca Bkz.Bir roket nasıl indirilmez? İşte SpaceX'in iniş denemeleriyle imtihanı
    SpaceX'in 4425 uydudan oluşan devasa uydu ağı Yeryüzü'nden yaklaşık 1100 ila 1300 kilometre yükseklikte, alçak Dünya yörüngesinde konumlanacak. Bağlantı kaynağının uzayda olması nedeniyle gecikme, yani ping değerinin yüksek olacağı düşünülse de şirket yetkilileri gecikme değerlerinin 25ms-35ms gibi oldukça düşük sayılabilecek bir düzeyde kalacağını ifade ediyor. SpaceX ayrıca uyduların zamanla teknolojinin gerisinde kalması gibi bir durumun olmayacağını ve uydu ağının müşterilerinin ihtiyaçlarına göre yenilenebileceğinin de sözünü veriyor.

    Tabi SpaceX toplamda 4425 uydu gibi devasa bir filodan bahsedince akıllara bir "uzay çöpü" sorunu da gelmiyor değil. 2016 yılı resmi rakamlarına göre şu anda yörüngede bulunan aktif uydu sayısı 1459, yani SpaceX'in uzaya yerleştirmek istediği sayının yaklaşık üçte biri. Uzaydaki çöplüğün artık iyiden iyiye önemli bir problem haline gelmeye başlaması nedeniyle SpaceX'in bu iddialı projesi şimdiden önemli eleştiriler almaya başladı. Bakalım projenin geleceği nasıl olacak.
      







  • biz de o internete abone olabilecekmiyiz? bıkktım şu ttnet e tonlarca tl para ödemekten.

  • sponsor by nsa :)

  • Gel de bunu uydulara inanmayanlara anlat...

    Edit: 31 Aralık 2016 verilerine göre uydu sayıları ve bulundukları yörünge türleri...

    İşte Elon Musk'ın çılgın 'uzaydan internet' projesi için seçtiği isim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 23 Eylül 2017; 19:17:14 >
  • SkyNet de guzel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir oyuncu olarak en merak ettiğim konu gecikme süreleri

  • Adam ağzını açsa "ağzını çılgınca açti" yazılacak tüm dünyada neredeyse. Yeni döneme bir Einstein falan aranıyor ama bu o adam değil. antipati oluştu ya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: themky

    Adam ağzını açsa "ağzını çılgınca açti" yazılacak tüm dünyada neredeyse. Yeni döneme bir Einstein falan aranıyor ama bu o adam değil. antipati oluştu ya.

    yok yok, daha degil!
  • Dünya düz olsaydı herşey çok güzel olucaktı :))))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    SkyNet de guzel olurdu

    Hem yapay zeka sonumuzu getirebilir de hem de kurmak istedigin sisteme SkyNet adini ver. Karizmasi oyle bir cizlir ki bir daha kimse adam yerine koymaz. Terminator'un yapimcilari ile telif dalasina da girmek cabasi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    biz de o internete abone olabilecekmiyiz? bıkktım şu ttnet e tonlarca tl para ödemekten.

    Merak etme, oyle bir dayarlar ki OTV'yi su an odedigin parayi mumla ararsin.
  • Keske uzayda interneti turk telekom verse neler cektigimizi hangi hizlari gordugumuzu tum evren gorur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ücretlendirme nasıl olacak acaba? Daha önce ücretsiz olacak diye okuduğumu hatırlıyorum ama ücretsiz olursa ortada Turkcell, ttnet vs gibi servis sağlayıcı kalmaz.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Türk.nete geçebilirsin,artık kota da yok!

  • Ücretsiz verip sadece reklam gelirlerinden kar edebilir mi acaba? Öyle olursa devlet bizden ötv alamaz ama starlinkin üzerimizden kazandığı para için starlinkten vergi alır. Ama bir ülkenin hatta dünyanın tüm iletişimini bir şirkete vermek ürkütücü geliyor. Şu anda bile tüm iletişimimiz watsapp facebook skype gibi ağlar üzerinden dev şirketlerin elinde.
  • şu ttnetten kurtarır bizi işallah 16 abonesiyim 3.5 veriyor saha dolabı 5 metre önümde :)

  • Yıllar önce yapılması düşünülen Motorolanın Iridium projesi değil mi bu ? Uydular başka bişi içindir kesin. Otonom araç kontrolü vs.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite_constellation



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 24 Eylül 2017; 16:21:49 >
  • Şahsen internet konusunu geçtim de yazın sıcaklarda gölge oluştursa bile yeter :D Neyse çok fazla uydu gönderilecek ama kontrolü sağlandığı sürece çöplüğe dönüşme durumu olmaz. Aklıma takan irili ufaklı meteorlar var, onlar zarar vermez mi? Yani devamlı manevra mı yaptırılacak bu durumda yoksa o zararı uzun süre tolere edebilecek bir materyal mi var kullanılacak?

  • Dünyanın dengeleri değişiyor normaldir bence uzaya data center kurmak lazim malum soğutma maliyetleri çok ucuz

  • Bunun alıcı kiti vs TR'de 2 Bin TL'den başlar garanti.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.