Şimdi Ara

Xiaomi Mi 7 kablosuz şarj desteğine sahip olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi 7 kablosuz şarj desteğine sahip olabilir
     
    Son olarak Apple'ın da telefonlarında kablosuz şarj desteği vermesinin ardından Xiaomi tarafından da kablosuz şarj desteği konusunda sesler yükselmeye başladı. Xiaomi, dün Qi kablosuz şarj platformunu teşvik etmeye yönelik teknoloji firmaları grubunun Kablosuz Güç Konsorsiyumuna katıldı.
     
    Apple Kablosuz Güç Konsorsiyumuna Şubat ayında katılmıştı. Xiaomi bu konuda resmi bir açıklama yapmadı ancak şirket, WPC web sitesinde üye olarak yer aldı. Sonuç olarak, Xiaomi'nin kablosuz şarj destekli ilk telefonu için Mi 7'yi beklememiz gerekebilir.
     
     
    Qi sistemi ile bir cihaz, prize takılı bir ped üzerine yerleştirilir. Indüksiyon şarjının kullanılması ile ( telefonun içindeki bobinler ve ped kullanılır) elektrik üreten bir manyetik alan yaratılır.  Böylelikle telefon kablosuz olarak şarj edilir.
     







  • Bu teknolojinin tek artı tarafı telefon şarj girişinin daha az yıpranması. Yoksa başka bir özelliği yok. Mesela telefonu şarj taktım hem şarj olsun hem kurcalayayım yok. Bu çok büyük bir dezavantaj mesela.

  • Bence bir parçanın üzerine koyup şarj desteği yerine Wifi gibi 1M,2M,3Metre uzun mesafelerden şarj edilebilir bir çalışma yapılmalı. aksi taktirde diğerleri gereksiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brshr

    Bu teknolojinin tek artı tarafı telefon şarj girişinin daha az yıpranması. Yoksa başka bir özelliği yok. Mesela telefonu şarj taktım hem şarj olsun hem kurcalayayım yok. Bu çok büyük bir dezavantaj mesela.

    Ayrıca kablosuz şarj esnasında kablolu şarja göre daha fazla enerji tüketimi oluyor kayıplardan dolayı. Bir de telefonda kablosuz şarj olması için arka kapağın metal olmaması gerekiyor. Telefonda metal kasa isteyenler kablosuz şarjdan mahrum kalmak zorunda yani. Ama arabada falan büyük kolaylık sağlıyor kablosuz şarj. Hemen koyuyorsun telefonu şarj oluyor. Kablo karışıklığı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta kolaylık. Ayrıca ofiste masa başında telefonu sık sık elinize alıp bırakıyorsanız gayet yerinde.

  • Fotoğraftaki telefon ilgi çekici

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RichesMen

    Bence bir parçanın üzerine koyup şarj desteği yerine Wifi gibi 1M,2M,3Metre uzun mesafelerden şarj edilebilir bir çalışma yapılmalı. aksi taktirde diğerleri gereksiz.

    Apple'ın bu yönde çalışmaları var.
  • Iyi guzel diyorsunuz da. Al geri koy al geri koy o batarya folofos olmaz mi? Sarj yarida kesilmesin diye kabloyu bile çıkarmıyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir telefon açıklandığı fiyattan satılmıyor artık. Çok şerefsiz firma oldu. Ayrıca fiyatlarını her sene kademeli olarak yükseltiyor. Yeni taktiklerinden biride. Donanımı yeni modelde düşürüp daha yüksek fiyattan satmak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brshr

    Bu teknolojinin tek artı tarafı telefon şarj girişinin daha az yıpranması. Yoksa başka bir özelliği yok. Mesela telefonu şarj taktım hem şarj olsun hem kurcalayayım yok. Bu çok büyük bir dezavantaj mesela.

    Zaten normalde de telefonu şarjdayken kullanmamalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pi

    Iyi guzel diyorsunuz da. Al geri koy al geri koy o batarya folofos olmaz mi? Sarj yarida kesilmesin diye kabloyu bile çıkarmıyorum ben

    Yeni bataryaların kısa süreli ve sık şarj edilmesi daha sağlıklı aslında.
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim artik hocam. Cevremden gordugum de dedigimi kanitlar nitelikte. Benle beraber telefon kullanan arkadaslara bakiyorum mesela. Adam zirt pirt sarj ediyor telefonu. Ben hep duzenli sarj ederim. Benimkinin sarji daha cok ve duzenli gidiyor. Onun ise yeni bir bataryaya ihtiyacı olmus oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.