Şimdi Ara

Nuada akıllı eldivenler ile hiç olmadığı kadar güçlüsünüz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nuada akıllı eldivenler ile hiç olmadığı kadar güçlüsünüz


    Son yıllarda robotik teknolojilerin gelişmesi ile temel vücut organlarını kullanamayan kişiler için de yeni kapılar açılmaya başladı. Örneğin exoskeleton adı verilen robot iskelet ile engelli insanların yürüyebilmesi mümkün hale geldi. Örnekler giderek artıyor.


     


    Gücüne güç katıyor


     


    Portekizli Nuada isimli bir girişim ellerinize güç verecek bir akıllı eldiven duyurdu. Aynı adı taşıyan akıllı eldiven, özellikle elinde güç kaybı yaşayan insanların normal insanlardan daha güçlü olmasını bile sağlayabiliyor.


     


    Projeyi geliştiren ekipten Filipe Quinaz, 2013 yılında bileğini kırdığı için elini tam olarak kullanamadığını ve bu süreçte kendisine destek sağlayacak bir ekipman planlamaya başladığını belirtiyor. İki yıllık bir çalışmanın ardından Nuada eldivenleri ortaya çıkmış.


     


    Ayrıca Bkz.Tez: Google’dan gelişmekte olan ülkelere ses tabanlı ödeme sistemi

    Akıllı eldivenler güç kaybı yaşayan insanlara destek olmanın yanı sıra daha zor işlerde normal insanların da yardımına koşuyor. Eldiven insan elinin hareketlerini aynı şekilde tekrar edebiliyor.Ayrıca sensörler sayesinde kullanıcının uyguladığı güç ve yaptığı hareketler de analiz edilebiliyor.


     


    Üniversite yıllarında başlayan Nuada projesi yakın zamanda Microsoft Imagine kupasını da kazanmış. Bu gelişmeden sonra önemli yatırımlar alarak girişim haline gelmiş. Ekip kısa sürede akıllı eldivenlerini ticari hayata aktarmayı planlıyor. 


     



  • Haber başlıkları son zamanlarda hiç olmadığı kadar abartı ve yalan bilgiler içeriyor.

  • abazalar için birebir :D

  • Tuttuğunu koparır bu :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.