Şimdi Ara

Samsung’un en iyi kamera sensörü gelecek yıl karşımızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un en iyi kamera sensörü gelecek yıl karşımızda


    Akıllı telefon dünyasında son dönemde ivme kazanan bileşenlerden birisi kamera. Artık çift kamera kombinasyonu yaygın hale gelirken optik yakınlaştırma özelliği de hız kazandı. İlgi gören özelliklerden bir diğeri yavaş çekim.


     


    Çok iddialı


     


    Kullanıcıların belirli bir anı daha yavaş göstermesini sağlayan yavaş çekim özelliği ilk günden bu yana çok gelişti. Artık saniyede 1000 kare çekim ile çok etkileyici yavaş çekim videolar kayıt edilebiliyor. Samsung da gelecek yıl bu trende katılacak.


     


    Saniyede 1000 kare yavaş çekim hali hazırda Xperia XZ1 ve Premium modellerinde karşımıza çıkmıştı. Sony’nin yeni sensörü üç katmanlı olarak tasarlanmış ve atanmış bir bellek modülü ile tüm yoğun işlemeler sensör içerisinde yapılıyor. Böylece işlemciye yük binmiyor. Sensör 720p çözünürlükte yavaş çekimi 960 kare/saniye hızında yapabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple A11 Bionic yonga seti üç yılda geliştirildi

    Samsung’un geliştirdiği yeni sensörü ise yine 960 kare/saniye hızında yavaş çekim video kaydı yapabilecek. Yalnız Samsung patent sıkıntılarından kaçınmak için iki katman kullanmış ve ekstra bir DRAM yerleştirmiş. Böylece yine işlemler sensör içerisinde yapılıyor.


     


    Samsung’un yeni kamera sensörünü Kasım ayında hacimli üretime sokacağı ifade ediliyor. Daha önce de hatırlanacağı üzere Galaxy S9 tanıtımının Ocak ayına çekildiği ve böylece Note serisi ile arasına biraz daha zaman bırakıldığı ifade edilmişti. Bu bakımdan iki bilgi de birbirini doğrular nitelikte. 


     







  • baktım hep Samsung ve Apple haberi, araya Sony serpiştireyim dedim


    *Hali hazırda Sony telefonlar 720p de 960fps yavaşlatılmış video kaydediyor.

    *Hali hazırda Sony telefonlar, saf android tercihi ve "ultra stamania mod" gibi artılarıyla pil yönetiminde daha başarılı.

    *Hali hazırıda Sony telefonlar, Samsung ve Aplle'ın yeni adım attığı su geçirmezlik iddiasında daha fazla yol kat etti

    *Hali hazırda Sony telefonlar, Samsung ve Apple ın yeni adım attığı sandviç tasarım konusunda daha fazla yol kat etti.

    *Hali hazırda Sony telefonlar, parmak izi sensörünü en iyi yere konumlandırmış durumda. Bu durum çerçevesiz ekranlı Sony'ler görücüye çıktığında daha net görülebilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 19 Eylül 2017; 16:41:21 >
  • face1tr kullanıcısına yanıt
    Son cümlende konuyu özetlemişsin. O yüzden sony istediği yerde değil. ilk sunduğun seni birinci yapmıyor. misal su geçirmezlik konusunda ilksin ama tıpa yaparak yalıtım ile başladın. diğer firmalar ile bir anca tıpasız modele geçip su geçirmezlikte öncülüğünü kaybettin. 960fps yaptın ama kendi fabrikasından çıkan sensörlerin diğer markalar da daha iyi fotoğraf kalitesi verdi. anca Z5 premium ile seviye atladın. en önemlisi senin dediğin gibi tasarım tasarım tasarım. iphone bile 4 seneli benzer tasarımı bıkkınlık getirmişken sony OmniBalance ile anca vedalaşıyor. bunlar sony geri götürmeye yeterde artar. Umarım sony kalitesi istediği seviyeye gelir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    baktım hep Samsung ve Apple haberleri, ikisinin ortasına Sony'yi konumlandırmak istedim :P

    hali hazırda Sony telefonlar 720p de 960fps yavaşlatılmış video kaydediyor.
    hali hazırda Sony telefonlar, "ultra stamania mod" ve saf android ile gibi artılar ile pil yönetiminde lider.
    hali hazırıda Sony telefonlar, Samsung ve Aplle'ın yeni adım attığı su geçirmezlik iddiasında daha fazla yol kat etti
    hali hazırda Sony telefonlar, Samsung ve Apple ın yeni adım attığı sandviç tasarım konusunda daha fazla yol kat etti.
    hali hazırda Sony telefonlar, parmak izi sensörünü en iyi yere konumlandırmış durumda. bu durum çerçevesiz ekranlı Sony'ler görücüye çıktığında daha net görülebilecek.


    En büyük dezavantajı o kalın çerçeveleri zaten. Yoksa albenisi olan telefonlar açıkçası.




  • Parmak izi sensörü işini hallederlerse şubat ayında S9 alabilirim. Elimdeki HTC M8 dördüncü yılına gelmiş olacak.
  • sensör full hd 960 fps kayıt yapabiliyor fakat telefonlarda 720p tercih etmisler
    https://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/201702/17-013E/index.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=dFdU-JjypWs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 19 Eylül 2017; 14:26:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    baktım hep Samsung ve Apple haberleri, ikisinin ortasına Sony'yi konumlandırmak istedim :P

    hali hazırda Sony telefonlar 720p de 960fps yavaşlatılmış video kaydediyor.
    hali hazırda Sony telefonlar, "ultra stamania mod" ve saf android ile gibi artılar ile pil yönetiminde lider.
    hali hazırıda Sony telefonlar, Samsung ve Aplle'ın yeni adım attığı su geçirmezlik iddiasında daha fazla yol kat etti
    hali hazırda Sony telefonlar, Samsung ve Apple ın yeni adım attığı sandviç tasarım konusunda daha fazla yol kat etti.
    hali hazırda Sony telefonlar, parmak izi sensörünü en iyi yere konumlandırmış durumda. bu durum çerçevesiz ekranlı Sony'ler görücüye çıktığında daha net görülebilecek.


    Bitmedi gitti şu saçma sapan Sony fetişiniz arkadaş ya.

    Sony dediğiniz üretici ilk Xperia Z telefonundan beridir aynı tasarımı kullanan, tipi gram değişmeyen bir telefon. 960 fps kayıt dediğiniz şey her ne kadar kağıt üzerinde güzel dursa da çekilen videolara baktığınız zaman leş gibi bir görüntü kalitesi olan, daha yüksek kare çekme avantajından başka bir şeyi olmayan, karanlık, kumlanmış görüntülerden bahsediyoruz. (gidip de Sony'nin çektiği özel ışıklandırma koşullarında hazırlanmış videolardan değil, gerçek kullanıcıların normal hayatta çektiği videolardan bahsediyorum.)

    Bunun dışında, kameraları üzerinde manual ayarlar yapılmadığı sürece hala daha otomatik modda bir çok amiral gemisinin arkasında kalıyor, teknoloji marketlerde incelediğim zaman 5.5 inçlik XZ Premium telefonu 6 inçlik telefonlar kadar kaba görünüyor, köşeli tasarımı kullanırken insanın elini rahatsız ediyor ve 3600 lira verip aldığınız telefonun yazılımı 900 liralık GM 5 Plus ile aynı içeriğe sahip. Ne bir görsel iyileştirme var ne de ekstra sayılabilecek özellik. Stamina mod dediğiniz şey Samsung S5'den beri olan bir şey ve Sony pil yönetiminde lider falan değil kendinizi kandırmayın. Hala daha ips ekran kullanan telefon nereye batarya lideri oluyor anlamış değilim. Gidip pil karşılaştırma testlerine bakın XZ Premium dediğiniz telefon GSM Arena batarya testlerinde 72 saat dayanabilirken Note 8 89 saat dayanmış bir telefon.

    Sony telefonların tek iyi yaptığı şey parmak izi sensörünün yeri olabilir, ona kimse itiraz edemez. Ama kalkıp da XZ veya XZ Premium gibi bir telefonu gidip Note 8, Iphone 8 gibi telefonlarla karşılaştırmayın. XZ Premium ancak S7'nin rakibi falan olabilir (Edge demiyorum bak S7 Sadece)

    S7 Edge tasarımından sonra yeni tasarım anlayışını beğenmesem de, yeni yaptığı bazı hamlelerde saçmaladığını düşünsem de Samsung android dünyasında boşuna lider olmadı. Arka planda kalmış her markaya "değerini kimse anlamıyor" muamelesi yapmayın. Belki gerçekten değersiz olduğu için arka planda kalmıştır diye düşünmek lazım bazen.




  • Sony, IBM, Microsoft, Intel, Ericsson. Dünya teknolojisini birileri icat edecek, yaratacak, birileri kopyalayıp satacak, patentlerle diğerlerini yaşatacak.
    Çerçeve konusunda ki inat olmasa z2 ile yakalanan ivme Sony'i şuan ilk üçe sokardı. Ama Nokia ceosu gibi kafa var mobil tarafta. Zorla batmak için uğraşıyor.

  • face1tr kullanıcısına yanıt
    hocam şu çerçeveiz ekranlı sonyleri görsek zaten koşa koşa almaya gideriz zaten ama bunların göstereceği yok gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.