Şimdi Ara

The Pirate Bay'in kullanıcıların CPU'ları üzerinden dijital para ürettiği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Pirate Bay'in kullanıcıların CPU'ları üzerinden dijital para ürettiği ortaya çıktı

    Popüler torrent indirme sitesi The Pirate Bay'in ziyaretçilerin CPU'larını -kullanıcıların bilgisi olmaksızın- kripto para madenciliği yapmak için kullandığı ortaya çıktı. Bazı ziyaretçiler, sitenin sayfalarını gezdikten sonra CPU kullanımlarında belirgin artış fark etmeye başladılar. Böylelikle web sitesinde bilgisayarların işlemci döngülerinde şiddetli artışa neden olan şüpheli JavaScript kodunun yer aldığı tespit edildi.

     

    Ayrıca Bkz.JPMorgan Chase CEO'su: Bitcoin dolandırıcılıktır, patlayacak!
    Durumu fark eden kullanıcılar, torrent sayfalarına gezerken birden bire CPU'ya aşırı yük bindiğini, sekmeyi kapattıklarında ise bu durumun düzeldiğini söylüyorlar. Yapılan incelemelerde problemin siteye gömülü bir kripto para madencisinden kaynaklandığı bildirildi. Söz konusu kod, site sahiplerine, kullanıcıların işlemci gücünü Monero isimli kripto para birimine dönüştürme imkanı sunuyor.

     

    The Pirate Bay madenciliği doğruladı


    The Pirate Bay, madencinin web sitesi genelinde etkinleştirilmediğini ve yalnızca arama sonuçları ve kategori listelerinde yer aldığını söylüyor. Kullanıcılar ilgili kodun çalışmasını tarayıcı ayarları, script engelleyici eklentiler veya reklam engelleyiciler aracılığıyla durdurma şansına sahipler.

     

    TorrentFreak isimli siteye bir açıklama yapan The Pirate Bay bu şekilde bir gelir elde etme arayışına girdiklerini doğruladı. Popüler torrent sitesi ileride reklamları kaldırabileceklerini ve madenciyi kalıcı bir alternatif gelir kaynağı olarak kullanabileceklerini söylüyor. Öte yandan site ziyaretçileri kendilerine bilgi verilmeden etkinleştirilen madenci kodu nedeniyle son derece sinirlenmiş durumdalar. Kullanıcılar en azından konuyla ilgili bilgilendirilmeleri gerektiğini düşünüyor.







  • Vay be aslında Google biraz daha hafifini koycak bitcoin sektörünü ele geçirir.

  • Siz gizli gizli refli link eklerken iyi ama başkaları yapınca kötü.

  • torrent indirriken çakallar ufak bir torrent dosyası yüklemeye çalışıyorlardı muhtemelen o dur

  • Aslında hoş bir fikir. Reklam göstermektense bitcoin kasıyorlar :D Çok hoş gerçekten :D

  • Bence yapsın ya mutualist bir ilişki olsun nolcak

  • Adamlar reklamları kaldırmak için bir şey düşünmüş onu deniyorlar. Sizin site mining yapmadan yoruyor PC'yi. Ar-ge takımınız muhtemel yapamaz ama bir söyleyin düşünürler belki.

  • Bizim Amazon olayına dönmüş. Kullanıcılardan habersiz oraya buraya ne olduğu belirsiz kodlar linkler ekleyip ziyaretçilerin üyelerin üzerinden habersiz para kazanma telaşındalar.
  • Şimdi test ettim. Birkaç search yapıp sitede gezindim ve CPU üzerinde herhangi bir anomali fark etmedim. Firefox üzerinden kullandığım ABP bahsedilen scripti engelliyor olabilir. Hatta TPB'de işlem görürken %0.1 ile %1' arasında olan sabit CPU kullanımı, Donanım Haber'e geçtiğimde %1.9'un altına düşmedi. Şu verdiğim cevap için klavyeden harflere bastığım müddetçe %3'ün üzerini görebiliyor. TBP'de bir bağlantıya tıkladığımda CPU işlem gücü %4-5 civarına fırlayıp %1'in altına düşerken, DH'da bir bağlantıya tıkladığımda bu oran %10-15'in üzerine çıkabilmekte ve işlem görmediğim takdirde %2-3 civarında sabitlenmekte. ABP'ye rağmen DH daha kastırmalı bir site demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 18 Eylül 2017; 16:30:42 >
  • The Pirate Bay'in kullanıcıların CPU'ları üzerinden dijital para ürettiği ortaya çıktı


    Durum bu

  • ALTERNATİF BAŞLIK



    Popüler donanım sitelerinden biri olan Donanımhaber.com'un, ziyaretçilerinin Amazon'dan alışveriş yaparken habersizce ref kodu ekleyerek gelir elde ettiği ortaya çıktı. Daha da kötüsü sitenin bunu gizli saklı yapması...

  • Helal olsun :D :D

  • Birçok site bundan görüp mining entegre etse. Önümüzdeki yıllarda internette gezmek için 8 çekirdek işlemci almamız gerekecek desene.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    Aslında hoş bir fikir. Reklam göstermektense bitcoin kasıyorlar :D Çok hoş gerçekten :D

    Bence de öyle. Millete reklam (para lazım) deyince fıttırıyorlar ama hizmet isteyince en iyisini istiyorlar.
  • donanımhaber the piratebay dan daha fazla kasıyor bitcoinde yok işin içinde ama çözemedik bi türlü
  • Hiçbir şey bedava değildir...

  • 6950x işlemci ile donanımhaber.com %3,7 arası kullanırken pirateby girdiğim an yalnızca logo ve arama butonu olan kısımda bile %45 seviyelerinde. google'de dolaşırken de içeriğe göre %4,6 seviyelerinde dolaştığını gördüm.

  • Webte gezinirken mutlaka uMatrix kullanın ya da Noscript.
    Bunlara ek olarak uBlock Origin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Eylül 2017; 0:46:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    Webte gezinirken mutlaka uMatrix kullanın ya da Noscript.
    Bunlara ek olarak uBlock Origin.

    Kaspersky + adguard tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Kaspersky diğer dediklerimi içeriyor onda sıkıntı yok. Fakat tarayıcıda, yukarıda dediklerim yüklenmiş olmalı. Özellikle uBlock Origin, istersen ufak bir araştırma yap, tüm reklam engelleyicilerden her yönden daha iyi.

    Ayrıca benim sevdiğim ufak bir özelliği var, sitelerde istediğin bir alanı yokediyor. Donanımhaber'de işime çok yaradı mesela, bazı yerleri komple sildim ve daha güzel, sade bir hale geldi site. DH sadece reklam göstermesiyle değil sayfa dizaynlarında da çok problemli, gereksiz yazılar, bölmeler vs.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.