Şimdi Ara

Çinli bitcoin borsalarından peş peşe açıklamalar: Bitcoin ticaretini sonlandırıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli bitcoin borsalarından peş peşe açıklamalar: Bitcoin ticaretini sonlandırıyorlar 

     
    Geçtiğimiz hafta, bu ayın başında ICO faaliyetlerini yasaklayan Çin'in ülkedeki bitcoin ticaretini de tamamen sonlandırmak istediği iddia edilmişti. Bu iddialar Çinli yetkililer ve ülkenin önde gelen bitcoin borsaları tarafından doğrulanmasa da dünyanın en köklü bitcoin borsası olan ve Çin'deki bitcoin ticaretinin büyük bir kısmını üstlenen BTCC, perşembe günü yaptığı açıklamayla 30 Eylül'den itibaren bitcoin ticareti operasyonunu sonlandıracağını duyurmuştu. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ülkedeki diğer kripto para borsaları da yakın zamanda bitcoin ticaretinin sona ereceğini açıkladı.


     

    Peş Peşe Açıklamalar 

    BTCC'nin açıklamasının ardından benzer bir karar ilk olarak ViaBTC'den geldi. Resmi sitesi üzerinden açıklama yapan borsa, 30 Eylül'den itibaren Çin'de faaliyet gösteren web sitesini kapatacağını duyururken bu tarihe kadar kripto para işlemlerinin tamamlanacağını ve madenci havuzu ile bulut servisinin bu karardan etkilenmeyeceğini açıkladı. ViaBTC kararın alınmasında Çin Merkez Bankası ve bazı devlet kurumların etkili olduğunu belirtti. ViaBTC'den kısa bir süre sonra yine aynı nedenlerle bitcoin ticaretine son vereceğini açıklayan Çinli bitcoin borsası Yunbi ise daha yakın bir tarihi işaret etti. Borsa önümüzdeki cuma gününden(20 Eylül) itibaren Çin'de bitcoin ticaretine izin vermeyecek.


     

    Bu açıklamaların ardından gözler BTCC ile birlikte Çin'in en büyük üç bitcoin borsasını oluşturan OkCoin ve Huobi'ye çevrildi. Daha önce pek çok kez açıklama yapan bu iki borsa, yetkililerden kendilerine bitcoin ticaretini sonlandırma yönünde bir emir gelmediğini belirtmişti ancak Yunbi'nin açıklamasından sadece bir saat sonra Huobi ve OkCoin de benzer bir duyuru yaptı. Neredeyse birebir aynı açıklamalar yapan Huobi ve OkCoin, 30 Eylül tarihine kadar bitcoin ticaretini sonlandırmayla ilgili gerekli bilgilerin açıklanacağını belirtirken 31 Ekim'e kadarın sürecin kademeli olarak işleyeceğini belirtti.


     

    Yuan ile Bitcoin Alma Devri Kapanıyor 

    Tabi BTCC, Huobi ve OkCoin'in açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla Çin merkezli ve dünya genelinde hizmet sunan borsalar yuan dışındaki para birimleriyle bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alım/satım faaliyetlerine devam edebilecek ancak yetkililerin ülkedeki para politikasını düzenlemek için aldığı düşünülen karar sonrasında yuan ile kripto para ticareti yapmak tamamen yasaklanıyor. Bu da ülkedeki küçük kripto para borsaları için faaliyetlerine son vermek anlamına geliyor.


     

    Tabi ülkedeki önemli kripto para borsaları Çin dışında, dünya genelinde hizmet sunmaya devam edecek olsa da dünya genelindeki bitcoin ticaret faaliyetlerinin yüzde 23 gibi önemli bir kısmının Çin'de gerçekleşmesi kripto para birimleri için önemli bir tehlike doğuruyor. Borsaların peş peşe bitcoin ticaretini sonlandırma kararı almasının ardından bitcoinin değer kaybederek uzun bir sürenin ardından ilk kez 3000$'ın altında bir değere düşmesi de bu durumun en büyük göstergesi.


     

    Tekrar Değer Kazandı 

    Bununla birlikte Çin'deki borsaların gerekli düzenlemeleri yapıp tekrardan faaliyetlerine başlayacaklarını düşünenler de var.  Henüz bu konular belirsizliği koruyor ve bitcoinin hem Çin hem de dünyadaki geleceğinden endişe duyuluyor. Bitcoinin değeri ise borsa kapanma kararları sonrasında düşüş gösterse de birkaç saat içinde tekrar yükseldi ve şu sıralar 3600-3700$ seviyelerinde.








  • Sonunda birilerine patlayacak bu iş...

  • bitcoinciler gelir yalan haber birileri bitcoin fiyatlarını düşürüp parsayı vuracak demeye başlarlar.

  • bilerek bitcoin fiyatını 3000e kadar düşürdüler ve binlerce topladılar alttan. o jp morgan o kadar bitcoine laf attı ama söylentilere göre en çok onlar almış. göreceksiniz çin borsalara belli şartlar koyup tekrardan açacak. bu sefer hızlı bir şekilde yükselecek.

    yıllardır bitcoin patladı patlayacak
  • Anlık olarak "4812" kişi bu habere bakıyor :D. Şaka gibi.

    Bitcoin bunları paranoyaklaştırmış. İstedikleri bahaneleri söyleye bilirler. Bitcoin'i kendi dijital paraları için bitirecekler.

  • Dün dipten girip yukarda satanlar 4 bin lira mi kazandı ben mi yanlış anladım. 😱

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist

    bilerek bitcoin fiyatını 3000e kadar düşürdüler ve binlerce topladılar alttan. o jp morgan o kadar bitcoine laf attı ama söylentilere göre en çok onlar almış. göreceksiniz çin borsalara belli şartlar koyup tekrardan açacak. bu sefer hızlı bir şekilde yükselecek.

    yıllardır bitcoin patladı patlayacak

    Zaten Rusya fırsat kolluyor, Çin kapatırsa millet Rusya'ya taşır.
  • Bitcoin in en önemli özelliği devletlerden bağımsız olması değil mi Çin nasıl yasaklıyor?

  • mehmetgirgin M kullanıcısına yanıt
    Çin sadece kendi ülkesinde alım satım yapılan borsaların kapatılmasını istiyor. Büyük ihtimalle belli şartları sağladıklarında tekrardan açılacaklar. Bitcoin hala sorunsuz olarak işlevine devam ediyor. Bitcoini yasaklamış olsaydılar bile bu bitcoine zarar veremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patlamadı gitti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

    Bitcoin in en önemli özelliği devletlerden bağımsız olması değil mi Çin nasıl yasaklıyor?

    Biz de yasakladık, haberi çıkmadı mı? Bunların yasaklanması lazım, karşılıksız para basıldığı sürece isterse altın borsası olsun, yürümez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin yasakladı mı kapanır, sıkıysa kapatmasın direk idam. Bitcoin biter mi zor. Jp morgan laf atar ama alttan farklı şirketiyle toplar.

  • patlıcak patlıcak...

  • biz bunu aylar öncesinde yazmıştık :)

    ve daha sonra ne olacağını da yazayım bare

    tüm devletler kendi sanal kripto para birimini çıkartacak

    amerikan doları bu sanal kripto para anlamıyla
    şu an balonu sönen markalardan birine oldukça ciddi bir kağıt parayı
    sanallaştıracak bu şekilde var olan sistemi üzerinden
    amerikan egomanyası çalışmaya devam edecek !

    çünkü amerikan sistemine hizmet edecek
    transferi hızlı ve iz bırakmadan çalışan
    fazla bir alternatif sistemi yok !!
    zaten 3. dünya savaşı bu yüzden çıkarsa çıkar !
    birde bunu din adıyla din maskesiyle yapacaklar !!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Eylül 2017; 9:8:32 >




  • JP Morgan CEO su da patlayacak dedi Bitcoin düşünce de toplamaya başladılar.

    Çinli bitcoin borsalarından peş peşe açıklamalar: Bitcoin ticaretini sonlandırıyorlar

    Çinli bitcoin borsalarından peş peşe açıklamalar: Bitcoin ticaretini sonlandırıyorlar


    Kontrol edemedikleri şeyleri yasaklama çabasındalar fakat şöyle bir durum da var Visa ve Master Card üzerinden elinizdeki Bitcoinleri paraya dönüştürme ve alışveriş de kullanma devam ettikçe Bitcoin patlayacak demek... Yakın gelecek de daha da fazla hayatımıza girecek olan Blockchain teknolojisi istesek de istemesek de hayatımızı çok daha farklı bir noktaya taşıyacak ayrıca para birimlerinin altın karşılığının olduğu gerçeği(?) aslında tam anlamı ile gerçek değil çünkü günümüz İtibari Parası (İtibari para, hükümet kararına dayalı çıkartılan, altın, gümüş vs. karşılığı olmayan, altında imzası olan yere ve düzenlediği kağıdın taklit edilemeyeceğine güven üzerine kurulmuş, mal ve hizmet alışverişi için kullanılan banka kağıdı veya kâğıt para demektir.) altın karşılığı olmayan sanal bir paradır. Dolayısı ile ister Bitcoin borsaları kapansın ister kapanmasın bir şekilde resmi ve/veya gayri resmi olarak yaşamaya devam edecek.

    Aşağıdaki link de Prof. Dr. İlyas Şıklar'ın Anadolu Ünv. yayınlarındaki yazısını okursanız aslında Para'nın transferi, değeri, alışveriş de kullanılması, taşınması v.s. gibi bir çok geçirdiği ve eklenen aracın doğal yapısı ile Bitcoin de olması geleceğin para birimi olmaya neden aday olduğunun ispatıdır.
    Link :https://books.google.com.tr/books?id=0-p6VcWNuS4C&lpg=PA11&ots=Ma3-6tFf_n&dq=itibari+para&pg=PA11&hl=tr#v=onepage&q=itibari%20para&f=false




  • La olum patlayacak iste bir gün uzatmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

    Bitcoin in en önemli özelliği devletlerden bağımsız olması değil mi Çin nasıl yasaklıyor?

    Biz de yasakladık, haberi çıkmadı mı? Bunların yasaklanması lazım, karşılıksız para basıldığı sürece isterse altın borsası olsun, yürümez.

    ortada karşılıksız bir para yok.Ayrca bitcoinin üretilebileceği bir sınır var.Daha fazla çıkmıyor yani o sınara ulaştıktan sonra :)
  • Dünyada en çok bitcoin madenciliği yapan ülke Çin ve bu yöntemle ülkeye tonla döviz giriyor. Borsa yoluyla da komisyon alarak milyonlar kazanıyorlar. Çin neden kendi ayağına sıksın ki hepten yasaklayarak? Düzenledikten sonra tekrar serbest bırakacak
  • Ne paraymış be! Adı var,filmlerde bile karşımıza çıkıyor,dünyada çok değerli ama gerçek hayatta altın/para gibi kullanılmıyor.
    Şunu da söyleyeyim: Bu paraları hem yasaklayacaksınız hem de çıkartana ağır cezalar vereceksiniz.(Elbet birileri çıkartıyor,kendi kendine çıkmıyor ya)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.