Şimdi Ara

HP yazıcılarda üçüncü taraf kartuşlara yine yasak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP yazıcılarda üçüncü taraf kartuşlara yine yasak


    Yazıcı dünyasında genelde karşılaştığımız senaryo ucuz yazıcılar ve pahalı kartuşlar eşleşmesi oluyor. Firmalar yazıcıdan ziyade kartuşlardan para kazanma eğiliminde. Bu nedenle kullanıcı tarafında yeniden dolum veya üçüncü parti kartuş gibi alternatif çözümler revaçta. Bu da elbette üreticilerin pek hoşuna gitmiyor.


     


    İkinci hamle


     


    Geçen yıl HP, inkjet yazıcılarında üçüncü taraf kartuşların kullanımını engelleyen bir güncelleme yayınlamıştı. Bununla birlikte kullanıcılardan yoğun eleştiri gelince DRM iptal edilmiş ve yeniden kullanıma açılmıştı. Bugün aynı engelleme yeniden gündeme geldi.


     


    HP’nin inkjet yazıcılara verdiği son güncelleme ile Dynamic Security adında yeni bir özellik getirmiş durumda. Özellik üçüncü taraf veya yeniden dolum bir kartuş takıldığında arızalı hatası veriyor ve kartuşun orijinali ile değiştirilmesini istiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni Pixel serisi 4 Ekim tarihinde görücüye çıkıyor

    Dynamic Security temelinde kartuşlara entegre edilmiş bir güvenlik devresi yatıyor. Sistem bu güvenlik devresini algılayamazsa bu kez arızalı hatası veriyor ve kartuşu kabul etmiyor. Devre sadece ilk kez alınan orijinal kartuşlarda bulunuyor. Üçüncü taraf kartuşlarda bu devre yok. Yeniden doldurulan kartuşlarda da yonga devre dışı kalıyor. 


     


    Alman perakendeci 123inkt bu nedenle yüzlerce kullanıcı şikayeti geldiğini ifade ediyor. Dynamic Security nedeniyle OfficeJet ve OfficeJet Pro serilerinden toplamda 34 yazıcı modelinin üçüncü taraf kartuşları kabul etmemesi söz konusu.


     


    Uzmanlar HP’nin son güncellemesinin kurulmamasını istiyor. Bununla birlikte özellikle Avrupa Birliği’nde bu tür davranışlar haksız rekabet oluşturduğu için HP bir alternatif bırakmış durumda. Resmi sitesinde yazıcı modelleri için güvenlik devrelerini kapatan bir yazılım eklemiş durumda.  

     

     







  • Madem böyle bir yazılımın var niye eziyet ediyorsun HP?

  • En güzeli tanklı sistem. Ofiste l210 var doldur doldur bas :) Ayrıca HPlerdeki gibi ne bir tıkanıklık oldu ne de başka bir sorun.

  • Epson L355 sahibiyim.
    1 takım orjinal mürekkep 120TL
    Aynı paraya 5-6 takım eşdeğerinde mürekkep alabiliyorum.

    Tüketici mümkün olan en ekonomik çözüme doğru akmak zorunda.

  • Yillar once hp nin yazicisini kullanmistim. Okul doneminde ihtiyacti maalesef ki. Omrumde boyle sorunlu bi seyle karsilasmamistim. Orjinal kartus istiyor. Sadece aceleden bi kere doldurtmustum. Kabul etmedi. Ardindan aldigim orjinal kartusu bile gormemisti. Daha da kullanamadim. Simdi haberi gorunce anilarim canlandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazıcılardan ortaya çıkan israfı hiçbir cihaz yaratmıyordur herhalde. Evde F2480 var öyle yatıyor bu saçmalık yüzünden.

    Ampul Komplosu adlı belgeselde bu olayı da anlatıyordu, tavsiye ederim.

  • Epson hariç diğer markalar tanklı yazıcıları çıkarmamak için epey bi direndiler zaten. Çünkü hiç işlerine gelmiyordu. Ama mecbur kaldılar. Epson piyasayı kaptı ve aldı başını gitti. Onlar da daha fazla dayanamadılar ve istemeyerek de olsa tanklı yazıcı piyasasına girmek zorunda kaldılar.
    Tanklı yazıcı almayı düşünenler özellikle baskı kafasına dikkat etsinler. HP ve Canon ile Epson baskı kafası farkını gözden kaçırmasınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Epson hariç diğer markalar tanklı yazıcıları çıkarmamak için epey bi direndiler zaten. Çünkü hiç işlerine gelmiyordu. Ama mecbur kaldılar. Epson piyasayı kaptı ve aldı başını gitti. Onlar da daha fazla dayanamadılar ve istemeyerek de olsa tanklı yazıcı piyasasına girmek zorunda kaldılar.
    Tanklı yazıcı almayı düşünenler özellikle baskı kafasına dikkat etsinler. HP ve Canon ile Epson baskı kafası farkını gözden kaçırmasınlar.

    Dostum, yazıcılardan pek anlamadığım için soruyorum. Tam olarak kastın nedir? Ben de bir kaç ay sonra yazıcı almayı düşünüyorum da şimdiden araştırmaya başladım. baskı kafası markadan markaya farklılık mı gösteriyor veya avantajları dejavantajları mı var?
  • turker03 kullanıcısına yanıt
    Evet,aynen öyle. Markadan markaya değişir. Benim kastettiğim özellikle baskı kafasının dayanıklılığıdır. Epson baskı kafaları bu yönüyle öne çıkar. Bu da daha uzun süre kullanılabilirlik demektir. Bunun dışında kafa teknolojisi ve damlacık boyutu gibi özellikler de önemlidir.
    Ben Epson kullanıyorum ve tecrübeleri açtığım konuda paylaştım. Özellikle ilk sayfalarını okumanı öneririm.
    https://forum.donanimhaber.com/epson-orijinal-tankli-yazici-kullananlar-kulubu--126686416



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 16 Eylül 2017; 15:21:5 >
  • Hp orjinal kartuş fiyatları neredeyse yazıcı fiyatına.

  • Internet ve forumlar bunun icin var.
    Aldigim yaziciyi forumlari arastirarak aldim. Orijinal kartus ile 10.000 sayfa bastim, halen devam ediyorum. (canon MF4010)

    Tesekkürler tecrübelerini paylasan arkadaslara....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.