Şimdi Ara

AMD'nin ekran kartlarından sorumlu başkan yardımcısı uzun süreli tatile çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD için 2017 kadar hareketli bir başka zaman olmamıştı sanırım. Ryzen ile işlemci dünyasına rekabet getiren şirket, ekran kartı tarafındaysa Vega ile belki hayal edilen performansı sunamadı ama yeniden üst segment yarışına dahil oldu. Şunu hiç unutmamalıyız ki, hem işlemci hem de ekran kartı arenasında mücadele eden ve rakiplerinden daha az kaynak ile ürün geliştirmeye çalışan bir firmadan bahsediyoruz dolayısıyla, tutkulu yönetici ve çalışanlar bu şirketin olmazsa olmazı, belki de en kritik noktası.
     
    15 yıla doğru giden mesleki kariyerimde, pek çok firmanın etkinliğine katılma şansı yakaladım. Şunu açık bir yüreklilikle söyleyebilirim ki tüm bu firmalar arasında kurumsal kimliğe takılmadan çalışanlarıyla dostane sohbetler kurabildiğiniz, üst yönetimine kolayca erişebildiğiniz belki de en duygusal firma AMD. Böylesi kişisel bir gözlemi paylaşmamın temel sebebi ise AMD'nin kendi içinde de duygusal bir şirket olması ve yönetimdeki liderler ve onlarla birlikte çalışan ekiplerin önce arkadaşlığa önem veren bir profil çizmesi. Hatırlayanlar olacaktır, AMD için yıllarca pazarlama ve yönetim eksikiği olan ileri mühendislik firması dendi, haksız bir yorum sayılmazdı çünkü çılgın mühendislere ev sahipliği yapan ama geriye kalan iş yönetimi ve şirket vizyonu yanlış ellerde  ilerledi.
     
    AMD'nin şu anki yönetim kadrosu ise son 10 yılın en iyisi. Dr. Lisa Su önderliğindeki şirket, ekran kartı tarafındaki çalışmaları rahatlatabilmek ve daha fazla esneklik sunabilmek adına yarı bağımsız bir şirket olarak Radeon Teknoloji Grubu'nu kurarak başına da Raja Koduri'yi getirdi. Grafik dünyasının sayılı isimlerinden biri olan, sektör efsanesi Raja yeni göreviyle birlikte güçlü bir ekip kurarak ekran kartı çalışmalarına hız verdi. ATi kökenli olan Raja, AMD'ye ara verdiği dönemde Apple'da A serisi mobil işlemcilerden MacBook Air'ların geliştirlmesilmesine kadar önemli ürünlerde kritik roller üstlenmişti.
     
    AMD'nin ekran kartlarından sorumlu başkan yardımcısı uzun süreli tatile çıkıyor 
     
    Radeon Teknoloji Grubu ve çalışanları bizzat Raja tarafından oluşturulan bir ekibin parçası. Son birkaç yıldır Vega mimarisi üzerine yoğun mesai geçiren ekip, özellikle kripto para madenciliğindeki patlamayla birlikte teknik olarak belki Nvidia'yı geride bırakamadılar ama ticari olarak başarı elde ettiler. Vega lansmanından sonra Hindistan'a giden birkaç haftalığına ortadan kaybolan Radeon şefi Raja Koduri, bir kez daha kaybolmaya hazırlanıyor.
     
    Vega sürecinde yoğun çalıştığını ve ailesine yeteri kadar zaman ayıramadığını söyleyen Raja, yılın son çeyreğini izinde geçirecek. Aralık ayına kadar şirkette olmayacağı için, Raja'nın görevlerini de şirket CEO, Dr. Lisa Su üstlenecek. Böyle bir tabloda insanın aklına, Raja'nın ayrılma ihtimali geliyor ama bu şu aşamada spekülasyondan ibaret olur çünkü kendisi Aralık ayında döneceğini açıklamış durumda. Ve şirketi yakından tanıyan biri olarak AMD yönetiminde Raja'nın ne derece krediye sahip olduğunu bildiğimden birden işten çıkarma durumu sürpriz karar olabilir. Diğer taraftan Raja'nın kendisi de görevini bırakmak ve yerini alacak kişinin bulunması için AMD'ye zaman kazandırmak istemiş de olabilir.
     
    AMD'nin ekran kartlarından sorumlu başkan yardımcısı uzun süreli tatile çıkıyor 
     
    İlginç olansa daha önce paylaştığım özel bilgiler. Şirkete yakın kaynaklardan elde ettiğim bazı iddialara göre, Navi kod adlı bir sonraki nesil GPU mimarisine, AMD'nin Ryzen işlemci ekibi de katkı sağlıyor. Farklı bir tasarım metodolojisine sahip olacağı konuşulan Navi, üretim geometrisindeki kazanımı, yenilikçi bir mimari ile zirveye taşıyabilir. Böylesi bir durumda farklı ekipleri, iki tarafı da çok iyi bilen bir başka ismin yönetmesi arzulanmış olabili ki Dr. Lisa Su'nun üstün yönetim kabiliyetlerine ek olarak aynı zamanda bir çip uzmanı, işlemci tasarımcısı olması da çalışmalara katalizör etkisi yapan bir durum.
     
    Bakalım çok fazla iddia gündeme gelebilir ama şunu biliyorum ki Raja Koduri hem ekibini hem de şirketi AMD'yi çok seviyorum. Şimdilik kesin olan tek bir gerçek var; Radeon Teknoloji Grubu'nu yıl sonuna kadar Raja yönetmeyecek.



  • Ulan rx 570 üretin bari. Rx560 500tl, rx 570 1400tl.

  • üst segment yarışına dahil oldu yazan yerden sonra okumayı bıraktım.
  • Klasik 1836832. AMD'nin tüm takımı işlemciden ekran kartına/ekran kartından işlemcilere kaydırmasına hoş geldiniz.

    Ama bu kez zen oturdu, mimariyi sadece 7nm ye atmaları yeterli olur. Bir kısmın radeon kısmına kayması mantıklı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidiş gelişler hiç hayra alamet görünmüyor. Çok büyük umutlarla gelip o umutların karşılığını 4 yıldır verebilmiş değil. O yüzden gitmesi çok garip olmaz. Ama bu kadar deneyimli bir isim bulmak da zor. Belki tekrar Eric Demers'ı falan bulup getirirler.
  • Dr. Lisa Su ender başarılı lider kadınlardan.
    Raja Kaduri Adamdaki krediye bak. Meclisten fazla tatil yapacak. Döndüğünde yepyeni bir mimari ile bir Ryzen etkisi yapmak için dönecektir.

  • Bence kafayı dinleyip daha on numara fikirlerle gelecektir. Ryzen ile intel aparkat yemiş boksör gibi yere serildi. Çekmecelrindeki tüm projeleri bir bir piyasaya sürmek zorunda kaldı. Madencilikte nvidia ya amd döner tekme atmıştır. oyun sektörü zaten bir madencilik sektörü gibi yoğun satışların olduğu bir sektör olamaz. Amd çaktırmadan kartını madencilliğie oynamış ve kazanmıştır. Bu gün bir oyuncu bilgisayarında bir veya iki adet ekran kartı olurkan. madencilik sektöründe bilgisayar başına en 4-10 ekran kartından söz edilmektedir. Bu gün oyuncular cihaz bulamıyorlar ancak, oyun oynamak ta para kazandırmıyor.

  • Şu adamı gördükçe sinirlerim bozuluyor, keşke hiç Vega çıkmasaydı en azından insanlarda bir umut kalsaydı.

    Ekran kartlarıyla yapılan madencilik geçici birşey, AMD'nin madenciler ile elde ettiği büyüme tam olarak sahte bir büyüme. Ekran kartlarıyla yapılan madencilik birgün sona erdiğinde AMD'nin oyun pazarında hiçbir pazar payı kalmayacak. Sonra neden steam stats'da AMD ekran kartı %15, neden oyunlar AMD'ye optimizasyonlu çıkmıyor diye ağlarsınız.
  • 1070 rakibi üst seviye olamaz ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Madenciliğin ne olduğunu ve nereye gideceğini bilmeden, tamamen bomboş yapılmış bir yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox one aldım kafam rahat

  • Ayşe tatile çıksın.

    Bu ne ya, adam vega'nın ve AMD'nin 5 yılının içine etti, şimdi de 3 ay tatile mi çıkıyor. İyi valla bana da böyle bir iş bulun. Yani ryzen nere vega nere.
  • Vega fiyaskosundan sonra hemen bunu kovmalılardı zaten.
    Vega çıkmadan bile bir sürü sıkıntı varken çıktıktan sonra millet napıyorsunuz diye soruyor bunun başındaki ekibe amd'ye bu adam tatildeyim kayboldum ne oldu ne diyorsunuz diye yazıyordu twitter'da. Ortalık kaynarken 1 ay tatil yapıp tekrar tatile çıkıyorsa bir daha dönmez bence. Kovmanın nazikçesi olmuş.
    Olmuyor işte yıllardır amd ekran kartı tarafında saçmalıyor.
    Lafta asıl pazarımız oyun dünyası deselerde gerçekte yıllardır oyuncular amd kartları tercih etmiyor. Bir yerden düzeltiyorlar bir yerden bozuyorlar. Birşeylerin yani radeon grubunun bir yerinde sıkıntı olduğu ortada. Bunu düzeltmekte aynı ekip ile çalışarak olmayacak gibi. Amd ya yeni bir lider ile radeon başına bir değişikliğe gidecek yada Raja ile devam edip yönünü tamamen oyunculardan madencilere çeviricek. 3. bir seçenek yok gibi yada dükkanı kapatacaklar. Miningciler varken bu şuan için olmaz gibi. Ama yarın sanal paralara bir yasak gelse çin'den bu tarz haberlerde geliyor arada bir böyle bir durum olursa da asıl zaten o zaman anında cortlarlar.
    Bu gerçekleşirse de zaten yıllardır öncelikle oyuncular için kart üretmemenin cezasını çekerler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.