Şimdi Ara

Toshiba bellek bölümü için kararını verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba bellek bölümü için kararını verdi


    Devasa batık borçları nedeniyle uzun süredir bellek bölümünü elinden çıkarmaya çalışan Toshiba nihayet kararını verdi. Yapılan tekliflerde fiyat 22 milyar doların da üzerine çıkmıştı ancak firma bunları reddetti ve bellek bölümünü 18 milyar dolara sattı.


     


    Biraz zorlama var


     


    Gelen bilgilere göre Toshiba’nın kabul ettiği konsorsiyum Japon Yenilik Ağı fonu, Western Digital ve diğer bir kaç fondan oluşuyor. Western Digital bu konsorsiyum da en büyük ortak. Satış toplam 18 milyar dolara mal olacak. İşin ilginç tarafı bellek bölümünün satışının önündeki engel de Western Digital’di.


     


    Aslında Toshiba’nın kararını vermesinde bir kaç zaruri durum etkili oldu gibi görünüyor. İlk olarak uzun süreli ortağı olan Western Digital’in satış sürecinde söz sahibi olabilmek için Toshiba’yı dava etmesi satışın önünü tıkamıştı. Teklifler 22 milyar dolara kadar çıkmasına rağmen Toshiba son kararı veremiyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung yeni mali çeyrek rekoruna koşuyor

    Nükleer enerji sektöründe batan iştiraki Westinghouse toplamda 8 milyar dolar zarar bırakınca Toshiba’nın çok hızlı karar vermesi gerekti zira Mart 2018 tarihinde sona erecek 2017 mali yılında da zarar açıklarsa Tokyo Borsası’ndan çıkarılması gündemdeydi. Bu bakımdan Western Digital aslında bir bakıma Toshiba’yı zorla ikna etti diyebiliriz. Zira Toshiba kabul etmeseydi süreç çok uzayacaktı. Diğer taraftan bellek bölümü ortaklık dışına da çıkmamış oldu.


     


    Toshiba’nın NAND bellek bölümü sektörde ikinciydi ve başarılı biz çizgi izliyordu. Bu bakımdan da değeri çok yüksek rakamlara ulaşmıştı. Western Digital satış sonrasında artık dünyanın ikinci büyük NAND bellek üreticisi olacak. 


     







  • Şimdi SSD ve harici disklerin yazılımını da ortak paydaya getirirlerse ne mutlu. İşin tuhafı WD de zaten üretiyordu SSD, bu durumda OCZ ve Toshiba'dan gelen serileri o tarafa isimlendirme olarak aktaracaklar mı :/ (Vertex-Vector-Arc gibi serileri)

  • $8b zarar varsa neden tüm iş kollarını satıyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.