Şimdi Ara

iOS 11 GM sızıntısı devam ediyor, yeni iPhone isimleri de belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın tarihinde belki de en önemlisi olacak yeni iPhone etkinliği için çok kısa bir süre kala artık çok ayrıntılı bilgiler sızmaya başladı. Yeni telefon özellikleri, isimlendirmeler, kutu görselleri artık gizli bir şey bırakmamış durumda.


     


    Büyük sızıntılar


     


    Bir süredir iOS 11 GM sürümünün sızdırıldığı ve bu sızıntılardan pek çok önemli iPhone 8 özelliğinin ortaya saçıldığı haberleri geliyor. Beklendiği gibi GM sürümü yeni modellerin isimlendirmesini de içeriyordu ve bu da ortaya çıkmış durumda.




    Sürüm kodlarından elde edilen bilgilere göre iPhone 8 olarak bildiğimiz onuncu yıla özel iPhone modeli iPhone X şeklinde adlandırılıyor. Yani on rakamı temsil edilmiş oluyor. Aslında iPhone X ismi çok önceden gündeme gelmişti ancak GM sızıntısına kadar pek çok kaynak iPhone 8 olacağına kesin gözüyle bakıyordu.


     


    Yeni bilgilere göre iPhone X modelinin OLED ekranı 1125x2436 piksel çözünürlüğe sahip olacak. AMOLED ekranın beyazları sarı gibi göstermesinin önüne geçebilmek için de True Tone Display teknolojisi kullanılıyor. Çerçevesiz ekran sayesinde 5.8 inçlik model iPhone 7 ile aynı boyutlara sahip.


     


    Touch ID yerine gelişmiş yüz tarama özelliği Face ID geliyor ancak halen parmak izi sensörünün ekrana entegre edileceğini düşünenler var. Hatta bu nedenle üretim biraz gecikti ve iPhone X modeli Ekim ayının ikinci yarısında piyasada olabilecek. Diğer taraftan sanal Home tuşu ekranın el atında bir çizgi şeklinde ulaşılabilir olacağı belirtiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone 8 üretimi sıkıntıda, Apple hisseleri düşüşte

    Diğer taraftan ilk iPhone modelini hariç tutarsak Apple’ın artık geleneksel hale getirdiği S takısı da kalkmış durumda. iPhone 7S olarak bildiğimiz yeni seri kodlarda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak geçiyor. Onuncu yıl münasebetiyle standart iPhone serisinin de değişikliğe uğradığı anlaşılıyor.


     


    iPhone için rakam değişikliği aslında önemli tasarım yeniliklerinin olduğu anlamına geliyor. Bugüne kadar yeni nesil iPhone modellerinde ciddi bir değişiklik beklenmiyordu ancak metal çerçeve ve cam kaplama kombinasyonu nedeniyle 8 isimlendirmesine geçilmiş olabilir. 12 Eylül akşamı hep birlikte yeni iPhone’ların nasıl ses getireceğine şahit olacağız. 


     







  • Eger oyle olacaksa bu x cidden cok pahali olacak ve 8 serisi diye bir sey daha cikariyorlarsa onunda satması için x ile 8 aynı ic donanimi kullanacak ayni performansi verecek aralarinda face id ve tasarim farki olcak gibi



    Apple degisik bir sey deneyecek gibi bakalim ama x deli satar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala ekranın üst kısmında çıkıntı olmasına sıcak bakmıyorum. O kısım bence düz şerit halinde olmalıydı. Tasarımda ki uyumu bozmuş. Ayrıca tasarım bana daha kaba geldi özellikle önden bakınca ama tabi nihai tasarımı görüp ona göre değerlendirme yapmak daha mantıklı olacaktır belki Apple ters köşe yapar.

  • Eğer Apple da RGB değil de PenTile dizilime sahip OLED panel kullanırsa efektif çözünürlük 750*1624 piksele düşer. Umarım böyle bir hata yapmazlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bırakın sızıntıyı. Bu 'az bekleyin, başka telefon almayın, yaptık sayılır' demek.

  • Teknolojinin sınırı yok ki!

  • İphone filan artık geride kaldı , kendisi güzel bir maziydi. İlgi çekmeyen bir marka haline geldi son 2 yıldır , çünkü kısıtlama konusunun b..okunu çıkardılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay fon, ay pon, i dislike phone , i like phone

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125TL ye aldığım s3 üm var onunla telefon ediyorum, mesaj atıyorum, internete ve sosyal medyaya giriyorum, oyun oynuyorum, resim çekiyorum selfi yapıyorum, müzik dinliyorum, maillerime bakıyorum olsun iphone 8 in yaptıklarını yapamasam da! bana yetiyor işte

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinemaker

    125TL ye aldığım s3 üm var onunla telefon ediyorum, mesaj atıyorum, internete ve sosyal medyaya giriyorum, oyun oynuyorum, resim çekiyorum selfi yapıyorum, müzik dinliyorum, maillerime bakıyorum olsun iphone 8 in yaptıklarını yapamasam da! bana yetiyor işte

    Tamam bende 100₺ ye s3 alıcam sonuçta iPhone yaptığı her şeyi yapıyor.



    Arabayı satıp 3000₺ ye Murat 131 alcam sonuçta ferrari ile aynı işi görüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakansah kullanıcısına yanıt
    ferrari ile aynı işi görüyorsa al kardeşim ben öyle yaptım param olmadığı için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Eğer Apple da RGB değil de PenTile dizilime sahip OLED panel kullanırsa efektif çözünürlük 750*1624 piksele düşer. Umarım böyle bir hata yapmazlar.

    Samsung ne verirse onu kullanacaklar.

    Note 8' inkinden daha iyi bir ekranı da Apple'a vermeyecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.