Şimdi Ara

Çin'in Twitter'ına gerçek isim zorunluluğu getiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'in Twitter'ına gerçek isim zorunluluğu getiriliyor
     
    Bu yılın başından itibaren VPN kullanımını sınırlayan kararlar alan Çin hükümeti, geçtiğimiz haftalarda yaptığı duyuru ile artık internetteki kullanıcılar sahte isimlerle yorum yapamayacağını açıklamıştı. Bu karar sonrasında ülkedeki en büyük sosyal medya platformlarından olan ve Twitter kullanımının yasak olduğu ülkede ''Çin'in Twitter'ı'' olarak adlandırılan Weibo kullanıcıları artık hesaplarında, kimliklerinde yer alan gerçek adlarını kullanmak zorunda. Kullanıcıların mevcut hesap isimlerini gerçek isimleriyle değiştirmeleri için 1 hafta süre verildi. 
     

    Kullanıcılar Farklı Mecralara Yönelebilir 

    Aslında 2011 yılından beri gerçek isim şartına benzer kurallar Weibo'da yer alıyordu ancak şirket hiçbir zaman bunu bir zorunluluk haline getirmemiş ve kullanıcıların gerçek isimleri ile Weibo hesaplarında yer alan isimlerini karşılaştırma yoluna gitmemişti. Şimdi ise hükümet tarafından alınan karar uyarınca şirket, gerçek isim şartını sıkı bir şekilde denetlemek zorunda kalabilir. Bu durumda 340 milyon kullanıcıya sahip Weibo'da bazı kullanıcılar gizliliklerini korumak adına platformu kullanmaktan vazgeçebilir. 
     
    Çin'de giderek artan internet sansürü karşısında Weibo, kullanıcıların rahat bir şekilde iletişim kurdukları ve düşüncelerini dile getirebildikleri bir kanal olarak dikkat çekiyordu ancak alınan bu karar kullanıcıların farklı mecralar aramasına neden olabilir ve Weibo hızlı bir düşüş yaşayabilir. Eğer Weibo, kimlikteki ismini kullandığını ispat etmeyen kullanıcıları platformdan uzaklaştırmak zorunda kalırsa kısa bir süre içinde milyonlarca kullanıcısını kaybedebilir. 



  • Bordo klavyeliler bunu beğenmedi

  • Reistende böyle bir hamle bekliyorum

  • Stalk yapanlar rahatsız

  • Çin karışır.

  • Ne saçma birşey la. Rumuzsuz bir internet kendi doğasına aykırı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de öyle bir şey olsa günde en az 10 bin gözaltı haberi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.