Şimdi Ara

AMD'den oyuncuları kızdıran paylaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanım dünyasında son dönemin en tartışmalı konularından biri de artan ekran kartı fiyatları. Ağırlıklı olarak AMD ekran kartları için süregelen ancak son günlerde Nvidia ekran kartları için de patlak veren bu akımın çeşitli nedenleri var. Başta bellek fiyatlarındaki yukarı eğilim olmak üzere genel olarak yarıiletken pazarındaki üretim maliyetleri ve pek tabi ki Ethereum gibi kripto para madencilerinin yoğun ilgisini örnek gösterebiliriz.
     
    AMD'den oyuncuları kızdıran paylaşım 
     
    AMD yöneticimi ekran kartı fiyatlarını oyunculardan ve grafik profesyonellerinden yana koruyabilmek adına bazı paket kampanyalar hazırlasa da, oyun dünyası bizim çekirdek işimiz madencilik odaklı stratejiyle ilerlemiyoruz dese de piyasadaki enflasyon henüz kontrol altına alınmış değil. Üzücü olansa AMD'nin resmi Twitter hesaplarından biri olan, mavi tikli yani doğrulanmış AMDGaming hesabının yaptığı paylaşım tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.
     
    İş ortaklarından XFX'in özel tasarım Radeon RX 570 modelini Best Buy'da kampanya ile 279 dolara satıldığını paylaştı. Takipçilerden gelen yoğun tepki de tam olarak burada buluşuyor çünkü Radeon RX 570'in, AMD tarafından belirlenen resmi fiyatı 4GB bellekli model için 169 dolar, 8GB bellekli model içinse 199 dolardı. Paylaşıma konu olan XFX kartın 4GB bellekli olduğunu düşündüğümüzde, tam 109$ pahalıya satılan bir fırsat paylaştı AMD. Hatta XFX'in paylaşıma konu olan kartının orjinal çıkış fiyatı da 179 dolardı, yani daha doğru bir mukayese ile tam 100 dolarlık bir fiyat farkını yansıtan kampanya paylaşımı duruyor önümüzde.
     
    AMD'den oyuncuları kızdıran paylaşım 
     
    AMD tarafı mevcut piyasa koşullarının yarattığı enflasyon artışı tüm sektörde fiyatları arttırdı, biz iş ortaklarımıza destek olmaya devam ediyoruz da diyebilir ancak böylesi bir cevap kızgın kullanıcılar tarafından muhtemelen makul karşılanmayacaktır. Bu arada ekran kartları için yakın zamanda bir fiyat normalleşmesi beklenmiyor. Yeni nesil AMD ekran kartlarında örneğin HBM2 bellekler, üretim verimliliğinin düşük olmasının dışında, Google'ın veri merkezlerinde kullanmak üzere geliştirdiği yapay zeka ve makina öğrenme odaklı TPU kartlarında da kullanılıyor. Tensör işlemcisi olarak tanımladığımız yeni işlem biriminin kullanıldığı sistemlerde HBM2 belleklere yer veriliyor. AMD tarafı şu aşamada Micron üretimi HBM2 bellekler kullanırken, en hızlı HBM2 belleklerse Samsung'dan geliyor.
     







  • 1050ti 4gb 800tl bizim ülkede...



    Fiyatlar komik ; ps4 pro veya xbox one x satışlari hiz kazanicaktir.

    Pc tarafinda oyuncular için ise nvidia kartlar daha alinabilir durumda üst segmentte ve oyuncu laptoplari daha ilgi cekici durmaya basladi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Eylül 2017; 16:0:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 179 dur o diye düşünüp ve umup gittim baktım, 20 dolar indirim olduğunu ve normal fiyatı 299 olarak gösterdiklerini görüp hüzünlendim. Bir üst versiyon ise yine 4GB olmak üzere 309 dolar diyor. Şaka mı yapıyorlar, dalga mı geçiyorlar bilemedim ama işlemcideki başarısını ekran kartları ile şahlandıramadı güzelim firma!

  • Zaten artık oyun oynayasım kalmamıştı şimdi hiç kalmadı 2-3 seneye artık 1050ti seviyesi ekran kartları 1500-2000tl den satılır zaten oyun lüks işiyken iyice lüks işi oldu:D cokta önemli değil önce biz kendi ekonomimize bakalım yakında dötümüze don alacak paramız kalmayacak:D

  • ATİ keşke satılmasaydı demekten alamıyor kendini insan :S

  • XFX, bir AMD partneri olarak sıkıntılı bir durumdaymış. Kendilerine uymasa da partnerlerine sahip çıkmak istemiş olabilirler.
  • Ryzenboylar klavyeleri başında çaresiz kalacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + Nvidiacııığğmmmm

    - Efendim Canım

    +Duydun mu? AMD Akıyor muş

    - Akıyormuymuş, Nereye Akıyormuş...

    + Nereye olacak lan salak Lağıma akıyormuş(Mining)

    - hi hi hi Evet, Lağama Akıyormuş ... Eşoğul eşek seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 7 Eylül 2017; 20:24:32 >
  • Bir kez daha iyi ki 1070'i almışım diyorum. Hak etmediği değeri biçiyorlar kartlara.
  • Advanced mining devices.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Essek essek oldukca semer vuran çok olur.

    http://www.tomshardware.com/news/amd-rx-580-rx-570-gpu-polaris,34168.html

    ALMAYİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Eylül 2017; 10:22:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sonunda milletin tepesini attırıp herkesi konsola geçirecekler bu gidişle...Şeytan diyo sat pc yi ps4 al ama fps oynamak işkence işte ondada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol oyuncusuyum kafam rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adoring

    Zaten artık oyun oynayasım kalmamıştı şimdi hiç kalmadı 2-3 seneye artık 1050ti seviyesi ekran kartları 1500-2000tl den satılır zaten oyun lüks işiyken iyice lüks işi oldu:D cokta önemli değil önce biz kendi ekonomimize bakalım yakında dötümüze don alacak paramız kalmayacak:D

    Milletin telefona harcadğı parayı düşünürsen hiç de pahalı değil ayrıca ikinci el alırsın kartı olur biter zaten eski kartlar bile iş görüyor artık dx12 güncellemesi aldı malum eski kartlar bile...Ben telefon yerine bilgisyara harcıyorum bir de şu var zaten altyapı sağlam olmalı siz de öncelikle ömürlük parçalar alacaksınız ben öyle yapıyorum. Misal Kasa bir kere ikinci el ama kaliteli bir tane al her anakartın sığacağı içerisinde ektra fanlarla donatılmış bir şey al görünümü salla önemli olan icraati. Güç kaynağı o kadar dert değil ancak sorunlu olan versiyonlardan kaçınmakta yarar var. en azından 600-750 watt arası bir şey olmalı mümkünse 80+ İşlemci soğutucu ben noctua nhd-14 kullanıyorum şuan da ryzen mimarisine geçtik mesela faturasını gösterip sitesinden ryzena geçecem bana soketleri yollarmısınız ücretsiz olarak geleceğini biliyorum garantisi geçse bile bu yüzden noctua dan şaşmıyorum performansı da yıllardır tartışılmazdır. Hard disk green serisi WD'ler özellikle güncel sürümleri gayet yeterli yanına da bir adet samsung ssd koyun mümkünse pro ya da evo serisi tamamdır. Ram de elimdeki model 16 GB ddr3 tüm modellerde tam performans veriyor quad ram dual hatta tripple olarak da kullanılıyor ddr4 fasa fiso gayet yeterli bu. 3930 K kullanıyorum o da ikinci el, anakart da piyasadaki en ucuz anakart belki de x79'ların içindeki ama yine de oc potansiyeline bakarak seçtim...Yani sistem de değişecek tek parça ekran kartı diğerleri her oyuna fazlasıyla yetiyor. ekran kartım da iyi gtx 1060 kullanıyorum ancak gtx 680 de günümüz oyunlarına yeterli bence her oyunu oynatır. Kısaca her yıl bir şeyi yenilemeniz gerekmiyor yılda tek parça yenilersiniz o da genel olarak ekran kartı olur ben sistemimimi 10 yıllık dizerim bu şekilde her seferinde sil baştan parçalar almanıza gerek kalmaz...2011 sistem özetle bu parçalar ama 2020 ye kadar götürür ekran kartı sadece yeni sayılır o da referans tasarım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 7 Eylül 2017; 18:17:7 >




  • 5 yıla kalmaz ! özel firmaların çıkardığı sanal paraların kullanımı devletlerce yasaklanacak ! şu an bir çok devlet sanal para olayını pilot proje anlamıyla izlemlemek anlamıyla geçici olarak izin veriyor ! vakti saati zamanı gelince ! bir çok ülke kendi merkez bankasının çıkaracağı ortak standartlarda her ülke kendi vatandaşına sanal cüzdan dağıtacak isteseniz de istemeseniz de bunu kullanmak zorunda kalacaksınız zaten !

  • AMD de demekki gerekli koşullar oluştuğu zaman bir Intel'e dönüşebiliyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    1050ti 4gb 800tl bizim ülkede...



    Fiyatlar komik ; ps4 pro veya xbox one x satışlari hiz kazanicaktir.

    Pc tarafinda oyuncular için ise nvidia kartlar daha alinabilir durumda üst segmentte ve oyuncu laptoplari daha ilgi cekici durmaya basladi.

    şu madencilik muhabbetine piyasanın içine ettiler
    artık makul fiyata sistem (sıfır olarak ) toplanamaz oldu dayıyorlar fiyatı 2. el kartlar çok alınası değil madencilikten düşme kartlar dolu alıp elinde patlama olayı var birde
    millet konsola dönecek gibi bu fiyatlarla ps4 pro 1900 tl rx 580 1800-2000 tl gibi çok mantıksız fiyatta
    yıl olmuş 2017 performans olarak sıçrama yok ellerindeki gpuları ısıtıp sunuyorlar millette koşa koşa alıyor madenciler piyasayı sömürüyor
    rx vega gpuları 14nm hbm2 fury serisinin revize edilmiş halidir aynı saat hızında benzer performans veriyor ama 14 nm diye daha az güç tüketiyor
    1.5 yıl önce tekmeyi bastım pc ye sırf bu saçmalardan bir oyun oynayacaz millete işkence ediyorlar




  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı kısmı her zaman böyleydi, değişen birşey yok ATİden beri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda nekadar gereksiz lağım faresi olduğunu görmüş olduk bu haber sayesinde bu durumdan ryzencılara ne nvidia ekran kartida kullanabilirler arti amd kartlarini kötüleyen bir durum yok ortada miningciler yuzunden fiyat artiyor siz amd ye saldiriyorsunuz ham güç olarak amd daha iyi bunu miningciler anliyor ama oyun ureticileri anlamiyor demekki neymis kardesim yemeyenin malini yerler ve bizim forum fanboylari haberi anlamadan amdye yuklenmeye devam ediyor.

  • bu madencilik firmaların iyi işine geldi oyuncu umurlarında sanki adamlar satışa bakar kim alırsa alsın kazanan onlar olacak.konsola geçen pc oyuncuları ise hiçbir zaman istediğini bulamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.