Şimdi Ara

Oyun konsolu başında uzun süre vakit geçiren gencin toplardamarı tıkandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun konsolu başında uzun süre vakit geçiren gencin toplardamarı tıkandı

    Antalya’da bir genç, oyun konsolu başında uzun süre kaldığı için rahatsızlandı ve hastane kaldırıldı. Gencin sol bacağında ağrı ve şişlik oluştu. Bacağında derin ven trombozu (toplar damarlar içinde pıhtı oluşması) belirlendi. Kanın bacağında göllenip pıhtılaştığı belirlenen Sinan Can, anjiyografik yöntemle pıhtı eritici tedavi uygulanarak sağlığına kavuştu.
     

    Sinan Can Demir isimli oyunsever, gün içerisinde en az 5-6 saat oyun konsolu başında olduğu belirterek şunları söyledi “Evde sürekli oyun oynadım. O yüzden olduğunu düşünüyoruz. Günde en az 5-6 saat oyun konsolu başındaydım, savaş oyunları oynuyordum. Bağımlılık oluyor, oynadıkça bırakası gelmiyor insanın, zamanın geçtiğini anlamıyor" dedi.

     

    Demir, konsol başından kalktığında topallama başladığını ve yürüyemediğini farketti. Sonrasında hastaneye geldiğinde toplardamarı tıkandığı fark edildi. Ameliyat uygulandı. Sinan Can Demir, bundan sonra spora yöneleceğini ve oyun oynamayı azaltacağını ifade ediyor.

     

    Oyun konsolu başında uzun süre vakit geçiren gencin toplardamarı tıkandı

     

    Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Birkan Akbulut, Hiç kalkmadan 1-2 saat oturmanın bile risk faktörü olabildiğine dikkat çekiyor. “Yarım saatte bir kalkmak ve bacakları hareket ettirmekte fayda var. Ama bu hastamız 5-6 saat konsol başında oyun oynamış. Neticede de böyle bir damar tıkanıklığı yaşadı ne yazık ki ama şimdi sağlığı iyi. Normal hayatına dönecek. Şimdi daha hareketli, aktif bir yaşantı sürmesini umuyoruz" diye konuştu.

     

    "Gençlerin Hareket Etmesi ve Spor Yapması Gerekiyor"

    Damar tıkanıklığının artık sadece orta yaşlı ya da yaşlılarda değil gençlerde de meydana gelebildiğini söyleyen Dr. Akbulut, Onun için hareketli yaşam önemli. Çocuklara eskisi gibi, bizim çocukluğumuzda olduğu gibi oyun oynamaları, hareketli olmaları ve spor yapmalarını öneriyoruz. Derin ven trombozu sıkça karşılaşılan bir durum ama hastamızda oyun konsolu başında uzun süre vakit geçirmesi sonucu meydana gelmesi bizim açımızdan ilginçti" dedi.

     
    Evet oyun oynamak güzel bir şey ama uzun süre hareketsiz kalmanın sonucunda bu tarz hastalıklar meydana gelebiliyor. Gün içerisinde hareket etmeye ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye özen göstermeliyiz.
     
     







  • Oyunun fazlası zarar azı karar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6 saat oyun oynasa, 2 saat falanda Enes batur izlese normal yani. Akıl sağlığını kaybetmemiş olması sevindirici. Ailesini de tebrik ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 6 Eylül 2017; 19:7:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla çoğu zaman 4-5 saat hiç kalkmadan oyun oynarım daha birşey olmadı, atın ölümü arpadan olsun sorun değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynadıysa evet o yüzdendir, oturduğu için değil otururken oyun oynadığı içindir. 5-6 oturarak işte çalışsa, başka bir şey yapsa tıkanmazdı. Mesela benim bir arkadaşım vardı, konsolu açtı, koltuğa oturdu, öldü. Hep oyunlar yüzünden, konsol yüzünden işte. Allah belasını versin bu oyunların.

  • Basur olmayayım yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dombili yediği pizzalardan yağlı cipslerden tıkamıştır damarları. Hemen suçu oyun oynamaya atmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atın ölümü arpadan olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger çalışmaya başlamasam sürekli üniversite yıllarında kalsaydım herhalde aynı devam ederdim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 yasında adamım 2 dk önce bilgisayar vs diye fırca yedim. bu bilgisayarlar hala atari muamelessi gördükce bu fırcaları da yemeye devam

    edit: asp.net programlama ve mekatronik öğrencisiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1905_47 -- 6 Eylül 2017; 19:42:42 >
  • Öldürse problem değil, sakat bırakmasında.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alakası var sanki başka bişey yapsa yada boş otursa olmayacaktı. Hemen oyunlara yada pc ye bağlıyorlar. Yeri geliyor ben daha fazla kalıyorum pc başında yıllardan beridir birşey olmuyor. Sorun hareketsizlikten tamamen.

  • Doğru oturma pozisyonunda oturulduğu zaman hiç bir şey olmaz. Habere göre o zaman çağrı merkezinde çalışanları çoktan ölmüş varsayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay_53

    Doğru oturma pozisyonunda oturulduğu zaman hiç bir şey olmaz. Habere göre o zaman çağrı merkezinde çalışanları çoktan ölmüş varsayalım.

    Çoğunda varis oluyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu son 1 yıldır özellikle oyunlar üstüne abartılı çok absürt haberler yapılıyor ya da bir nevi karalama kampanyası özellikle DHA Ve Yeni Şafak başı çekiyor,diğerleri de oradan kopyala yapıştır yapıp malzeme çıkarıyorlar.Herşeyin fazlası zarardır bunda bi yanlış yok ama esas olan haberlerde vs görülen olaylarda hep küçük veletler oluyor oynadıkları oyunlar ise +18 bazı ülkeler de ise+21 bu oyunu 5-8 saat arası oynayan çocukta suç yok bu yaş sınırını alan oyunu oynatan bilinçsiz ailede suç yok ama uyarıyı yapan oyunda suç var devamında birşeyler derdim ya neyse.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende oyun oynarken yerimde duramıyorum sürekli pozisyon değiştirip duruyorum ondan ölmedik heralde.
  • Oyun değil hareketsizlik bu durumun sebebi. Doğru pozisyonda oturulsa bile sandalye-koltuk yeri geliyor bacağın kan akışını yavaşlatıyor, bacağı uyuşturuyor vs. Hiç unutmam bir keresinde Uncharted 2 oynayacağım diye bilmem kaç saat aynı pozisyonda farkında olmadan uzanmışım. Ayağa kalkmak istediğimde kalkamamıştım bile. O yüzden arada sırada kalkıp hareket etmek önemli.

  • 10 saat aralıksız cs go war thunder oynuyorum hiçbişi olmuyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum vücuda da bağlıdır. Ancak ne olursa olsun saatlerce aralıksız oyun oynamak doğru değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmamak lazım hiç bir şeyi, maalesef çevrede çok görüyorum vaktinin büyük bir kısmını oyunlarla harcayan genç arkadaşları üzülüyorum gerçekten birçoğu anti sosyal ve hayat hakkında geri planda yetişiyor

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.