Şimdi Ara

Kripto para piyasasında yüzde 20 düşüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağustos ayının başından beri, bitcoinin hızlı bir şekilde değer kazanmasına paralel olarak, kripto para piyasasında ciddi bir hareketlenme yaşanmış ve cumartesi günü işlem gören toplam kripto para değeri 180 milyar dolara ulaşmıştı. Bu esnada bitcoinin değeri ise 4700$'ı aşmış ve piyasa değeri 80 milyar doları(78.4 milyar dolar değerle) zorlar hale gelmişti. Yatırımcılar ve kripto paralarla ilgilenen diğer kişiler için her şey yolunda giderken son 48 saat içinde piyasadaki olumlu hava tamamen tersine döndü ve yüzde 20 civarında bir düşüş yaşandı. 


     
    Kripto para piyasasında yüzde 20 düşüş 

    Neredeyse bütün kripto para birimlerinde çift haneli değer düşüşleri gözlemlenirken piyasa değeri itibariyle en önemli iki birim olan bitcoin'de yüzde 16.5, ethereum'da ise yüzde 23.5'lik bir düşüş yaşandı. Bu yaşananlara birlikte kripto para piyasanın da toplam hacmi 142 milyar dolara kadar geriledi. Şu an bu şiddetli düşüş ilk anlardakine kıyasla yavaşlamış olsa da yaşananlar kripto para piyasasının tüm zaman çizelgesine bakıldığında kolayca görünecek kadar ciddi bir problem oluşturuyor. Peki bu ciddi düşüşün arkasındaki sebepler neler? 


     

    Çin'deki Yasaklama Düşüşe Neden Olabilir 

    Uzmanlar henüz bu düşüş ile ilgili kesin bir neden belirlemiş ya da fikir birliğine varabilmiş değil ancak uzmanlar iki görüş etrafında toplanmış durumda. Bu görüşlerden ilki, yaşanan değer düşüşünü Çin Merkez Bankası'nın ICO faaliyetini yasaklanmasına bağlıyor. Kripto para birimlerini kullanarak fon toplamayı sağlayan ICO, özellikle Çin'de yaygın olarak kullanılan bir yöntemdi. Çin Merkez Bankası'nın "yasa dışı bağış toplama" olarak değerlendirdiği ICO faaliyetinden bulunanlar için çok ciddi cezalar gündemde ve bu durumun kripto paranın kullanım alanını daralttığı düşünülüyor. 


     

    Bir diğer görüş ise aslında yaşanan bu düşüşün geçici olduğunu ve bitcoin üzerinden incelendiğinde daha önce de benzer düşüşlerin yaşandığını dile getiriyor. Bitcoinin 5000$ sınıra dayandığı esnada başlayan düşüş, doğal bir soğuma olarak değerlendiriliyor. Geçmişte de bitcoinin tarihi değerlere ulaşmadan önce bir miktar değer kaybettiğini söyleyen uzmanlar, bitcoinin oldukça yaklaştığı tarihi zirve(5000$ değeri) düşünüldüğünde bu düşüşün normal olduğunu belirtiyor. 


     

    Tabi şu an için hangi görüşün haklı olduğunu belirlemek zor ancak önümüzdeki günlerde hem bitcoinin hem de kripto para hacminin değerindeki değişime göre düşüşün uzun vadeli olup olmadığına bağlı olarak daha kesin nedenler ortaya konabilir.







  • Balonun B'si bam diye patlayacak yakında

  • He yavrum he patlayacak.

  • Bu düşüşten sonra ethereum almak lazım ama nerden nasıl alınır?

  • bolondu patlıcak diyen doğrumu sölüyo ne :)

  • Buda ayni mega isine donecek bosa ugras.

  • Hani parklarda insanlar çimenlerin üzerinde yürüyerek kendi yollarını oluşturur ya. Aynı ona benzetiyorum kripto paraları. Önünü alamayacaklar ve eninde sonunda da ona uygun yol yapacaklar bence..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahner

    Bu düşüşten sonra ethereum almak lazım ama nerden nasıl alınır?

    btcturk, koinim, paribu gibi sitelerden TL yatırılıp Bitcoin alınır. Ardından alınan Bitcoin ise Poloniex, Bittrex gibi coin borsası sitelerindeki açacağınız hesaba gönderilir. Oradan da Bitcoin'i satıp Ethereum, Ripple, Litecoin gibi paraları alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mianfei

    Balonun B'si bam diye patlayacak yakında

    5 yıldır patlıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dijital paranın geleceginin iyi olacagını söyleyenler bu paralara yatırım yapanlar, madenciler. şunu unutmayın bu para biriminin arkasında bir merkez bankası yok, bir ülke yok. bitcoini yaratan insan bile bilinmiyor. genelde yasa dışı işlerde ve para aklamalarda takip edilemediği için kullanılıyor. kısa, orta vade de kazandırır. uzun vade de batırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 5 Eylül 2017; 17:49:9 >
  • kÂr satışları başlamış ! arada bir bu tarz hareketlenmeler gayet doğal !
    zaten vakti zamanı gelince devletler sanal para sistemini tüm vatandaşlara kendi yerel sistemdeki cüzdan hesabı formatında verecek ! yani bitcoin'in bu işlerden uzaklaştırılıp elini eteğini çekmesi sağlanacaktır !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadrag

    Hani parklarda insanlar çimenlerin üzerinde yürüyerek kendi yollarını oluşturur ya. Aynı ona benzetiyorum kripto paraları. Önünü alamayacaklar ve eninde sonunda da ona uygun yol yapacaklar bence..

    Rusya bu işte Çin'i geçmek için çalışmaları başladı. Merkez bankasının teşvik olayı vardı, bir de yasa tasarısı durumu vardı.
  • Düşüş olduğu için alımlarda bir yandan olmaya başladı o nedenle düşüş yavaşlayıp yükselişe geçebilir.

  • Yoktan para üretme işine bitcoini bilmemde diger at coin lerde güzel sömürcekler . blgisayarımı açık tutuyomuşum kazanıymuşum felan fian bilmiyorum sonu hayırolur inşallah

  • Tipik Türk aklı. Adamlar ev alıyor, araba alıyor. Bizimkiler elinde çekirdeği, patlar ya bu, balon aga, balooooon seni duymuyorum. Yaşamaya devam beyler :) Sonra niye geriyiz.

  • bir dönem gelecek etraf 2el ekrankartı kaynıcak

  • gelecek dijital parada bitcoin bunu önceden görmüş yani batmaz

  • Bence uzun vadeli riskli yatırım düşük olan diğer elektronik paralardan almaktır. Şuan 1 bitcoin'e 4.500$ vermek yerine, market işlem sayısı yüksek olan Ripple gibi elektronik para alınabilir. 400$ yatırsanız $0.222126 fiyattan 1.800 adet almış olursunuz. Bitcoin fiyatlarına yaklaşırsa 8.100.000$ gibi fiyatları görür yada tam tersi olup 400$ kaybedersiniz.

    https://coinmarketcap.com/
  • snomask kullanıcısına yanıt
    ripple bir asset ve asla bitcoin seviyesine ulaşamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjido -- 6 Eylül 2017; 20:51:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay1122

    ripple bir aset ve asla bitcoin seviyesine ulaşamaz.

    Dostum benim ki bir olasılık. Olur veya olmaz. Fakat sizin yorumunuz kesin ve kati olmuş. Neden olmayacağını bir açıklasaydınız bizde öğrenmiş olurduk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.