Şimdi Ara

266$'a 4 çekirdekli işlemci almaya hazır mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan "ChipZilla" Intel, kapalı kapılar ardında kısa ve uzun vadeli ciddi planlar yapmakta. Bu planlardan çok önemli 2 tanesine ait detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı, gelin birlikte bakalım.

    266$'a 4 Çekirdekli İşlemci Alabilmek Mümkün Olacak Mı?

    Çift çekirdekli işlemci arenasında Core 2 Duo "Conroe" serisi işlemciler ile açık ara hükümdarlığını sürdüren Intel, 4 çekirdekli işlemci konusunda da piyasaya giren ilk ve şu an için en önemli oyuncu konumunda. Daha önce yaptığımız haberleri takip edenler bilirler, anakart üreticilerinin de onayladığı son bilgilere göre, işlemci devinin 22 Nisan ile birlikte oranları %40'ı bulan ciddi fiyat indirimlerine gideceği zaten biliniyordu. Fakat firma AMD'nin yılın 2. yarısı ile birlikte piyasaya sürmeye hazırlandığı ve an itibariyle çalışmaları devam eden yeni nesil mikroişlemci mimarisine dayanan işlemcilerine yönelik olarak çift koldan stratejik bir operasyona başlayacak. İlk olarak 1333MHz fsb'ye sahip olan yeni E6050 serisi Core 2 işlemcileri piyasaya sürecek olan Intel artan saat hızlarına paralel gelecek performans artışının yanı sıra 1333MHz'lik yeni dönemi başlatması ile birlikte özellikle 4 çekirdekli mevcut işlemcileri için belirlediği yeni fiyat politikasını da devreye sokacağı belirtiliyor.

    Intel'in yeni fiyat politikası gerçekten etkileyici. Tayvanlı anakart üreticilerinden gelen bilgilere göre, yılın 2. yarısı ile birlikte Intel'in 4 çekirdekli 2.66GHz saat hızına sahip olan Core 2 Quad 6600 işlemcisi 266$'lık fiyat etiketi ile satılmaya başlanacak ki bu durum henüz birçok kişinin kullanmaya başlayamadığı çift çekirdeki işlemcilerinin devrinin sona ermesine yönelik ilk önemli gelişme olacak gözüyle de değerlendiriliyor. Zira 22 Nisan'dan sonra Intel kısa aralıklar ile yaptığı bu önemli indirim ile Q6600'ün fiyatını %49.8 oranında düşürmüş olacak. Ayrıca Q6600 ile birlikte daha yüksek saat hızına sahip 4 çekirdekli Q6700 modeli de fiyat indiriminden nasibini alacak ve 530$'a satılmaya başlanacak. Aradaki fiyat farkını da düşündüğümüzde Core Quad 6600 yılın işlemcisi olmaya yönelik en önemli aday olacak gibi. 4 çekirdekli işlemciler ile birlike firma E6050 serisinde çıkacak 1333MHz fsb'ye sahip 4MB ön bellekli işlemcilerini de 163$'dan başlayan fiyatlar ile piyasaya sürecek ki bu fiyatlar gerçekten rakip AMD'nin işini daha da zorlaştırabilir. Bu arada belirtmekte fayda var bahsi geçen fiyatlar 1000'lik alımlarda verilen ünite fiyatlarıdır.

    Intel'den Düşük Güç Tüketimine Sahip Yeni Xeon İşlemciler

    Core mimarisi ile birlikte sunucu ve iş istasyonlarına yönelik çözümlerine de ciddi ağırlık vererek rakibi AMD'nin özellik sunucu tarafında ciddi başarı kazanan Opteron alternatifine karşı uzun süredir devam eden sessizliğini noktalayan Intel, Xeon işlemcilerini geliştirmeye de devam ediyor. Firmadan gelen son bilgilere göre, Pazartesi gününden itibaren düşük güç tüketimine sahip 2 yeni Xeon modeli pazara sunulacak. Intel'in de altını çizdiği üzere, işlemcilerin güç tüketiminde ciddi anlamda ilerleme sağlanmış. Zira 50 watt'lık güç tüketimine sahip Clovertown tabanlı 4 çekirdekli yeni Xeon işlemcileri L5310 ve 5320, bugün 65 watt'lık güç tüketimine sahip çift çekirdekli sıradan bir Conroe işlemci ile karşılatırdığımızda yapılan ilerleme daha da net anlaşılabiliyor. Firmanın daha önce piyasaya sürdüğü 80 ve 120 watt'lık diğer Xeon işlemcilere göre %35 ile %60 arasında daha az güç tüketen yeni işlemciler watt/peformans anlamında da firmanın hanesine artı değer olarak yazılabilecek gibi.

    Intel'in 22 Şubatta açıkladığı kısa dönem planları arasında yer alan bu işlemciler pazartesi gününden itibaren satışa çıkacaklar. 1066MHz fsb'ye ve 8MB belleğe sahip olan yeni işlemcilerden L5320 modeli 1.86GHz saat hızına L5310 modeli ise 1.60GHz'lik saat hızına sahip. Bensley sunucu platformu ile de uyumlu olan yeni Xeon işlemciler ile birlikte Intel 4 çekirdekli işlemci sayısını da 11'e yükseltmiş olacak. Ayrıca firmanın yıl sonuna doğru 3GHz'lik saat hızına sahip olan 4 çekirdekli işlemciler birlikte sunucu tarafında işlemcilerin veriyolu hızını da 1600MHz'e çıkarmayı hedefliyor.




  • Hazırız
  • artık 4 çekirdege gecerim
  • Mükemmel bşi bu O zaman ben Nisanı bekliyimde 4 çekirdek aliiimm :D
  • ''266$'a 4 Çekirdekli İşlemci''

    Valla süper olur

    Haber için teşekkürler.
  • Bilgiler için teşekkürler ... Ancak bir sorum olacak ülkemizde de 22 nisan fiyat düşüş tarihimi yoksa biz bir kaç ay bekleyecek miyiz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: qwerty11

    Bilgiler için teşekkürler ... Ancak bir sorum olacak ülkemizde de 22 nisan fiyat düşüş tarihimi yoksa biz bir kaç ay bekleyecek miyiz?



    Yurt dışı fiyat tarihi 22 Nisan olacak ama Intel'in gelişmeleri global anlamda çabuk yayılıyor.
  • Fx57 sağol dostum.Fakat bu çekirdek işinin sonu yok.Daha çift çekirdeğin yararını tam olarak görememişken 4 çekirdek biraz luks olur ama henuz çift çekirdeğe geçmemiş olanlar için iyi bir fırsat bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 10 Mart 2007; 22:42:26 >
  • quote:

    Bu arada belirtmekte fayda var bahsi geçen fiyatlar 1000'lik alımlarda verilen ünite fiyatlarıdır.


    yanlış anlamadıysam bu toptan alımlar için. bizim elimize kaça gelir acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m@trix

    quote:

    Bu arada belirtmekte fayda var bahsi geçen fiyatlar 1000'lik alımlarda verilen ünite fiyatlarıdır.


    yanlış anlamadıysam bu toptan alımlar için. bizim elimize kaça gelir acaba


    Son kullanıcının eline genellikle toptan fiyatlardan biraz daha yüksek bir fiyat ile geçiyor ama bu fark alınabilirliği etkileyebilecek düzeyde olmuyor genellikle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Bu arada belirtmekte fayda var bahsi geçen fiyatlar 1000'lik alımlarda verilen ünite fiyatlarıdır.

    1000 tane alırsam bu fiyattan düşünebilirim...
  • 01 01 08 de 8 cekirdekli alıcam 2008 e yakısır bi iş olucak 2 yarı 4 le devam
  • Nisan ayını indirim ayı ilan ediyoruz ;P adsl indirimide bu aya denk geliyor sanıyorsam ... Bu indirimler gelecek olan Amd işlemcilerinde fiyatlarını rahat rahat oynattırmayacak o bakımdanda seviniyorum . Programlardan da aynı yarışı bekliyoruz artık çok çekirdekli işlemcileri destekleseler en kısa zamanda harika olacak ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Maqq

    Mükemmel bşi bu O zaman ben Nisanı bekliyimde 4 çekirdek aliiimm :D

    4 cekirdeklı yılın ıkıncı yarısı.... Daha beklıyeceksın bu durumda
  • Türkiyede fiyatı 300 dolar olur onun ama yinede alınır
  • teşekuler fx57 bu güncel haberler için sen bitanesin
    yaw amd tarafında hiç mi gelişme olmuyor hep intel hep intel
  • FX57 isimli arkadasa forumun 4000 inci donanımhaber konusunu actıgı icin tebrik ediyoruz nice 4000 lere
  • Biri inteli durdursun, bu ne şiddet ne celal kardeşim, AMD ne yaptıda bu adamlar bu kadar kızdı böyle, nerdeyse her 15 günde bir ya bi fiyat indirimi ya yeni bi veriyolu hızı, ya yeni bi işlemci türeviyle karşımıza çıkıyor. Destur diyoruz, saygıyla eğiliyoruz. Nede olsa yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız.
  • nice 4000 mesajlara fx57
    quote:

    Orjinalden alıntı: Basarrrr

    FX57 isimli arkadasa forumun 4000 inci donanımhaber konusunu actıgı icin tebrik ediyoruz nice 4000 lere
  • Zaten Dh anasayfasında belirtilmişti, "İndirimler için yılın ikinci yarısını bekleyin" Walla ben bekliyorum, en kısa zamanda yeni bir bilgisayar almak istiyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.