Şimdi Ara

AMD Radeon RX Vega 64'den dikkat çekici Ethereum performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon RX Vega 64'den dikkat çekici Ethereum performansı 
     
    AMD'nin Radeon RXC Vega ekran kartı ailesi çıktığı günden beri kıtlık sorunu yaşıyor. Farklı iddialar söz konusu olsa da yaygın bir görüş kartların üretim zorluğu ve düşük verimliliğe, diğer bir görüş ise kripto para madencilerinin yoğun ilgisini işaret ediyor.
     
    Watt başına performans başarımında Nvidia'nın gerisinden gelen ekran kartları, daha önce iddia edilen Ethereum başarımından uzak olsa da kademeli gelişim rakipsiz bir tablo ortaya çıkardı. Bir Reddit üyesinin Radeon RX Vega 64 ile elde ettiği değerler dikkat çekici.
     
    AMD Radeon RX Vega 64'den dikkat çekici Ethereum performansı 
     
    Prizden yapılan ölçüme göre Radeon RX Vega 64 ile 130 Watt güç tüketim seviyesinde 43.5MH/sn gibi bir Ethereum performansına ulaşılırken, grafik tarafına yansımayan verimlilik beklentisini, madencilik tarafında ise tutturacak gibi görünüyor. Bu arada haberimize konu başarıya ulaşan Reddit kullanıcısının bir değil, iki adet Radeon RX Vega 64'e sahip olduğunu da not düşelim, kart başına 43.5MH/sn epey konuşulacak gibi görünüyor. 
     
    Kıyaslama yapmam gerekirse eğer, Radeon RX 480 ile 160 Watt güç tüketim seviyesinde 25MH/sn performans elde etmek mümkün. Reddit kullanıcısı bu performansa ulaşmak için kartın temel bazı ayarlarında değişikliğe gitmiş. GPU hızını 1000MHz'e çeken kullanıcı, güç hedefini -%24 yaparken, 945MHz olan bellek hızını ise 1100MHz'e yükseltmiş.
     
    AMD Radeon RX Vega 64'den dikkat çekici Ethereum performansı 
     
    Benzer performans değerlerine Vega 56 ile de ulaşabileceği konuşulurken, sensörden ölçüm tablosu Radeon RX Vega 64 için 105-110 Watt gösterse de buna sadece GPU ve bellek dahil. Baskılı devre kartı ve fanla birlikte prizden topyekün ölçüm 130 Watt.
     
    Bu arada Radeon Teknoloji Grubu'nun lideri Raja Koduri yaptığı açıklamada,  Vega mimarisindeki Infinity fabric iç bağlantı teknolojisinin aslen sunucu optimize olduğunu, oyun odaklı versiyonun ise yakın gelecekte hazır olacağını belirtmiş.
     
     







  • İyi o zaman. Vega nın çıkmasını boşuna beklemeyelim. Nasılsa çıkınca alamayacağız. Alabilirsekte 100-200$ fazla fiyatına almak zorunda kalacağız.
  • Bi bitmedi şu madencilik
  • Uzun zamandır birşey yazmıyordum. Cebimizde paramızla ekran kartı alamaz olduk. Bu etherium madenciliği yapanlar kendilerine şirket kurup amd firmasından direk sipariş geçsinler. Bir insan 100 tane ekran kartı alma hakkına nasıl sahip olur? Daha geçenlerde cooler master am4 braketini sayılı getirdikleri için fatura ibrazı ile braketi alabildik. Sırf karaborsa olmaması için. AMD ekran kartı piyasasının ve Nvidia ekran kartlarınında akabinde fiyatının artmasının tek suçlusu AMD'dir. Karaborsa olayı 1 kişi 1 ekran kartı alabilir şeklinde düzenlenebilirdi. Böylelikle o 320 ekran kartı alan adam 320 kişi bulması gerekirdi. Birazda bizi düşünün be kardeşim. İş için alcaz bu kartı alamıyoruz yazıklar olsun. Freesync monitörde çöp oldu sayenizde. Helal olsun size.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: majesthion

    İyi o zaman. Vega nın çıkmasını boşuna beklemeyelim. Nasılsa çıkınca alamayacağız. Alabilirsekte 100-200$ fazla fiyatına almak zorunda kalacağız.

    Bu tarz haberler geldiği sürece beklmeyin bu kartları.
  • Bu GPU 2xRX 480 gücünde, en az 56-60 mh/s basması lazım.
  • Advanced Mining Devices
  • Zaten bulunamayan kartlar şuan hepten karaborsa olacak. İşin acı tarafı bu madencilik olayı köşe başında ki bakkala kadar herkesin ağzında. Hayatında ki en teknolojik alet cebinde ki 3-5 yıllık android telefon ve evinde ki lcd televizyon olan 45 yaşında ki eniştem geçenlerde ''bitcoin denen bir şey varmış bu bilgisayar parçalarıyla yapılıyormuş o parçaları nereden alabiliriz'' dedi.

    Gerçekten yazık yani. Dünyada ne dönerse dönsün hiç bir olayın Türkiye'de duyulmasını, yayılmasını istemiyorum abi cidden istemiyorum. Bırak elalemin gavuru yapsın bizim ülkemizin fırsatçı, üç kağıtcı insanı böyle şeylere bulaşmasın.

    Konuya gelecek olursak bu saatten sonra vega mega beklemeyin uygun fiyata 1070, 1080 hatta 1060 denk getiren bile kapsın. Anlaşılan vegalar da madencilere hizmet edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Bu GPU 2xRX 480 gücünde, en az 56-60 mh/s basması lazım.

    Gpu hızını 1000 mhz'ye çekmiş belki ondan olmuş olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD havada karada oyun, mining'de rakiplerini tokatladı. Intel öldü, nvidia'nın elinde sadece ti kaldı o da herkese hitap etmiyor. Vega kapış kapış gidiyor...

  • Hani raja mining e karşı önlem almıştı.

    Hani hbm2 kötü kazıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam. AMD işlemcide iyi iş çıkardı ama o güç tüketimiyle Nvidia yı değil tokatlamak yanına yaklaşamıyor. Keşke rekabet edebilse ama şimdilik Nvidia nın yüksek fiyatlarına kaldı oyuncular malesef. Vega 56 biraz daha iyi ama Voltaj düşürme ile. Ona laf yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Uzun zamandır birşey yazmıyordum. Cebimizde paramızla ekran kartı alamaz olduk. Bu etherium madenciliği yapanlar kendilerine şirket kurup amd firmasından direk sipariş geçsinler. Bir insan 100 tane ekran kartı alma hakkına nasıl sahip olur? Daha geçenlerde cooler master am4 braketini sayılı getirdikleri için fatura ibrazı ile braketi alabildik. Sırf karaborsa olmaması için. AMD ekran kartı piyasasının ve Nvidia ekran kartlarınında akabinde fiyatının artmasının tek suçlusu AMD'dir. Karaborsa olayı 1 kişi 1 ekran kartı alabilir şeklinde düzenlenebilirdi. Böylelikle o 320 ekran kartı alan adam 320 kişi bulması gerekirdi. Birazda bizi düşünün be kardeşim. İş için alcaz bu kartı alamıyoruz yazıklar olsun. Freesync monitörde çöp oldu sayenizde. Helal olsun size.

    Mining işi bahane bence. Bu işi pro yapanlar farklı cihazlar ile yapıyor. Ekran kartlarının fiyatını çıkarmak için bahane ediliyor. Şimdilerde hdd ler içinde söylenti var. Koskoca amd nvidia son kullanıcı madencilere kart yetişdiremiyecek öylemi. Koca bir yalan .

    İzlediğim haber sitelerindeki yorumların hepsi bu yönde. Özellikle levent pekcanın söylemleri bana daha mantıklı geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    AMD havada karada oyun, mining'de rakiplerini tokatladı. Intel öldü, nvidia'nın elinde sadece ti kaldı o da herkese hitap etmiyor. Vega kapış kapış gidiyor...

    Nvidia'cıların dilinde şimdi elektrik mevzusu var. Bir zamanlar Intel fanboylarının dilinden düşmezdi şimdi o konuda kimse sesini çıkaramıyor, bu seviyede elektrik çekme mevzusu çok da abartılacak bir mevzu değil ama o konuda da Amd daha iyi şeyler yapacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    AMD havada karada oyun, mining'de rakiplerini tokatladı. Intel öldü, nvidia'nın elinde sadece ti kaldı o da herkese hitap etmiyor. Vega kapış kapış gidiyor...

    Tabi oğlum manyak mısın sen... Amd ezdi geçti. Baksana şu kullanım oranlarına:

    http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

    Pazar payı zaten uçmuş durumda:

    https://www.jonpeddie.com/images/uploads/news/AIB-PR1.PNG

    Intel bitti zaten, yakında iflasını açıklar. Nvidia da 2018'de iflas edecek belli ki. Hem navi geliyor. Belki son anda intelle nvidia birleşir de 2-3 yıl daha sürünürler amd karşısında. Ama ne yapsalar fayda yok, netice belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 4 Eylül 2017; 15:30:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gitsinler furyx alsınlar yeni kartlara gerekyon baksanıza yeni kartları biz alalım :S

  • Anlatımda "Radeon RX 480 ile 160 Watt güç tüketim seviyesinde 25Mh/s performans elde etmek mümkün" denilmiş ama bu değer kartın kutudan çıktığı gibi verdiği standart hızı. Bios Mod + O.C ile 30-31Mh/s kart başına rahat alınabiliyor. Aynı değerler Radeon RX 580 8GB modeli ile de alınıyor sadece kart başına RX 580 'ler RX 480 'lerden 10-15W daha fazla güç tüketiyor. Bu değer için gpu frekansını %10 kısmak ve bellekleri de 2150Mhz 'e O.C yeterli. Bu durumda 2 adet RX 580 8GB ile 60-61Mh/s kazım hızına ulaşabilir. Fiyatı düşünüldüğünde Radeon RX Vega 64 yerine 2 adet RX 580 alıp daha fazla performans almak daha mantıklı olacaktır.
  • nVidia meydani boş buldugunda en iyi tek gpulu kartin fiyatını 400$dan 1000$a cekince bir şey demiyordu nVidia severler. fiyatlar 1000$ bumladan ben AMDyi suçlayamam. Adamin derdi satmak. PCden gelsin Mayinciliktan gelsij farketmez. nVidia ve Intel kadar kimse gaminge zarar vermedi. onlarin yuzunden PC oyunlari yok olmak uzere.

  • Başlicam etherumunuza ya işimiz gucumuz var kart bulamıyoruz madenciler yuzunden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madenciliğin cılkı çıktı. AMD nVidia özel kartlar çıkarsa da millet oyununa dönse.

    2.elde bu kartlardan da uzak durmak gerek özellikle de garantisi bitmiş yada bitmeye yakın ekran kartları alıcının elinde birer canlı bomba olacaktır. Yada madencilik yapmadığına dair yemin isteyin satıcıdan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.