Şimdi Ara

Radyo dünyası değişmek üzere, Görsel Radyo geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hali hazırda güzel ekranlı, az çok internete hep bağlı ve işletim sistemli cep telefonları ile yapılabilecek en akıllı şeylerden birisi belkide bildiğimiz radyo deneyimini tamamen değiştirecek. Nokia artık GSM şebekesini bir internet şebekesi olarak kullanmak için elinden geleni yapmakta. Bu çaba sayesinde normal FM yayını ile sesini duymaya devam ettiğimiz radyoların sadece görsel hizmetini cep telefonları ekranlarında görebileceğiz.

    Burda önemli olan sesin internet üzerinden değilde en yaygın olan FM bandından yapılıyor olması. Yenilik ise yayın ile senkronize hareket eden ve size içerik hizmeti sunan görsel bilgi ekranının cep telefonu sayesinde internet üzerinden erişilebilir olması. Bu sayede o andaki yayında olan şarkı veya program hakkında ayrıntılı bilgi alabilme, canlı anketlere katılabilme, bir sonraki şarkı istediğinde bulunabilme hatta tartışmaya yazılı olarak katılabilme mümkün olacak.

    Şimdilik GPRS teknolojisi ile görsel resimler, bilgiler geleceğinden saatte 100-200 Kb ile güzel bir radyo hizmeti sunulabileceği bahsediliyor. Tabii bu durumda GPRS şebekesinden çekilen veri paralı olduğundan yayının data kısmını sağlayan Operatör firmalar radyo yayınlarının bu kısmına bir indirim yada aylık sabit bir ücret ön görebilirler. Tahminimce cep telefonlarında başlayacak bu moda en kısa sürede araba teyblerine ordan ev radyolarına kadar girebilecek. Çünkü çalan şarkının albümünün resmini gören, şarkı ve şarkıcı hakkında anında daha fazla bilgiye erişebileceğiniz bir sistemi kim istemez.

       

    Radyolar için ise yeni kazanç imkanlarının doğacak olması kalitelerini ve tv karşısında kaybettikleri yeri biraz geri almada başarılı olacak. Mesela görsel ekranda reklam olurken artık belkide ses reklamlar alınmayabilecek bu sayede dakikalar süren ses reklamlarından kurtulabileceğiz. Üyelik hizmetleri, melodi şatışları gibi ekstra kazançlar ise hiç beklenmedik yeni pazarlar. Bu hizmet şimdiden Finlandiya'da Kiss FM, Nokia ve TeliaSonera Operatörü ile başladı bile. Kutudan çıktığında destekli telefonlar şimdilik sadece Nokia 3230, 7710. Ancak yazılım sayesinde büyük ihtimalle radyolu tüm Symbian işletim sistemli cep telefonlarına destek gelebilir.


    Sayfanın Linki : http://www.visualradio.com








  • bu 7710 rengi süpermiş telefon gözüme girmeye başladı
  • bunlar biras büyük deil mi yaw bwnje şu 1 milyonluk radyolar daha kullanışlı
  • boyutuda cebine girer mi bir düşün bakalım 128 x 69.5 x 19 mm ölçüyü bir kağıda çiz ve kes bak.... radyo görsel olursa oha derim radyo dinlerken niye ekrana bakacağımki her yeni veya her teknoloji iyi demek değildir...
  • hey yavrum yorumlara bak be.daha aletin ne olduğunu anlamamış bazıları.daha ufak radyolar var diyor öbürüde cebe sığmaz diyor.burda vurgulanmak istenen yeni bir teknoloji.yoksa resimlerdeki telefonlar forumda tanıtıldı ve konuşuldu.bkz. "Yenilik ise yayın ile senkronize hareket eden ve size içerik hizmeti sunan görsel bilgi ekranının cep telefonu sayesinde internet üzerinden erişilebilir olması. Bu sayede o andaki yayında olan şarkı veya program hakkında ayrıntılı bilgi alabilme, canlı anketlere katılabilme, bir sonraki şarkı istediğinde bulunabilme hatta tartışmaya yazılı olarak katılabilme mümkün olacak"
  • eninde sonunda cep telefonlarımız da sürekli internete baglı olup bilgi toplayacaklar, radyo dinleyeceğiz, goruntulu haberler alacagız ve bunlar cok makul fiyatlarla sunulacak.
  • Çok hoş....
  • de biz görebilecekmiyiz tanak daha dorusu bizim ülkeye nezaman gelir
  • Cep bilgisayarları, Gizmondo gibi oyun cihazları, telefonlar, ve media oynatıcılar yavaş yavaş birleşip tek bir alet olacaklar. Bir alet herşeyi ypaıyor olacak. Süper olacak.
  • ben söyleyim en fazla 5 sene sonra teknoloji dehşet ilerlemiş olacak. bugün hayal edemediklerimiz 5 sene sonra olacak. bundan 5 sene öncesi için bu güne bu laf söylenmezdi ama 5 sene sonrası için bu söylenir.
  • 5 sene sonralara dikkat ama en alttaki 1 karakter kaymış valla tesadüf. !
  • görsel radyoyu gereksiz buluyorum televizyon tekolojisi var zaten rayo sadece kulağa hitap etmeli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    boyutuda cebine girer mi bir düşün bakalım 128 x 69.5 x 19 mm ölçüyü bir kağıda çiz ve kes bak.... radyo görsel olursa oha derim radyo dinlerken niye ekrana bakacağımki her yeni veya her teknoloji iyi demek değildir...

    sonuna kadar destekliyorum +1000
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koala_serdar

    görsel radyoyu gereksiz buluyorum televizyon tekolojisi var zaten rayo sadece kulağa hitap etmeli


    görsel radyo televizyon mu demek yani?
    yazılanları tam olarak oku istersen kardeş
  • Yaw bu nokia baska yaw adamalr yapıyor bizim icin ugrasıyolar salla diger markaları bakın ilerde daha neler cıkaracaklar
    hayal dediklerimiz yarın elimizde olacak..
  • teletext gibi bisey
  • Bu olay hoşuma gitti. Eğer symbian li telefonlara sonradan ekleniyorsa bence olması gereken birşey.
  • guzel ozellikler
  • Mantıklı değil ama güzel bi özellik. Kimse radyo dinlerken telefonuna bakmıyo.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: berk1355

    Mantıklı değil ama güzel bi özellik. Kimse radyo dinlerken telefonuna bakmıyo.

    doğru be eeeeeeeeeeeeeeeee
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.