Şimdi Ara

Seagate'in 5 Gb'lık Cep Diski çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oldukça ufak olmasının yanı sıra her bilgisayara takılabilmesi ile cep disklerinda devrim yaratması beklenen Seagate Pocket Drive hem ucuz hem de yüksek depolama alanı sunması bir çok kişinin tercihi olabilir. USB 2.0 ara yüzlü, Flash tabanlı depolama ürünlerinin göreceli kapasiteleri ve yüksek maliyetleri nedeniyle hiçde iyi bir seçim değiller. Seagate'in çözümünün maliyeti 512 Mb USB 2.0 hafıza çubuğu ile aşağı yukarı aynı fiyat ama kapasite doğal olarak 10 kat fazla.

     

    Diğer yandan ufak bazda veri taşıyorsanız doğal olarak USB Stick'ler çok daha ufak modelleri mevcut ve taşıdığınızı bile fark etmemeniz mümkün. Hızlarıda halen 4,5 Mb/sn seviyesinde gezinen 3600 devir/dakikalık diskten daha fazla. Flash tabanlı iyi bir USB memory ile 7 Mb/sn hızını aşmanız mümkün. Seagate'in ilk denemesi olan bu ürünün en büyük özelliği çalışması için gerekli olan enerjiyide USB 2.0 konnektöründen alması. Boyutlarıda 1 inch (2,54 cm) olması ile en yakın disk modeli olan 1,8" 'in nerdeyse yarısı kadar ufak.

    Şirket kendi markası altında 1" disk satışını yapmasının nedenide tahminen özel yapım kasası ile darbe dayanıklığını garanti altında alması. Diğer yandan zaten rekabetin yüksek olduğu kesimde fiyatları ucuz tutabilmek. İki satış modeli olacak birisi 5 Gb diğeri 2,5 Gb fiyatlarıda sırasıyla 160$ ve 130$ olması bekleniyor. Ürünün çapı 7 cm civarında ve size sunduğu alan ise gerçekte 4.66 Gb kısaca bir DVD'den fazla. Diskin ön belleğide 2 Mb. Garantisi ne yazık ki 1 yıl ile sınırlı.

    Bu arada not olarak belirtmek gerekirse 1,8" disklerin boyutları 60 Gb, 2,5" disklerin boyutları 100 Gb ve 3,5" disklerin boyutlarıda 400 Gb sınırında. İlk iki boyut özellikle mobil olarak düşünüldüğünden taşımaya daha müsait fakat hızları hala USB 2.0 sınırı ile 20 Mb/sn ile sınırlılar. Yakında çıkacak Serial ATA üzerinden bağlanacak 2,5" diskler yüksek ve hızlı depolamada büyük bir yer kazanacaklar. Kablo sarılarak içeri girmekte ve taşımayı kolaylaştırmakta.


    Sayfanın Linki : http://www.tomshardware.com/hardnews/20041028_172916.html








  • "İki satış modeli olacak birisi 5 Gb diğeri 2,5 Gb fiyatlarıda sırasıyla 160$ ve 130$ olması bekleniyor. Ürünün çağı 7 cm civarında ve size sunduğu alan ise gerçekte 4.66 Gb kısaca bir DVD''den fazla. Diskin ön belleğide 2 Mb."
    Gayet iyi...
  • süper ya .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 4 Kasım 2004, 14:29:08 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    süper ya boyutu ne kadar cm. cinsinden yazsaydınız iyi olurdu bundan sonra ufak boyutlu cihazlarda bunu ihmal etmeyin...işin önemli bir boyutudur bu yoksa zaten amanıııın ufacık bir 5gb lik disk diye haber yapmazdınız...bilimsel arenada birşeye ufak diyorsanız bunun gereği bir ölçü birimiyle bilgi vermenizdir.. 1.8 inch diskin sınıfıdır ancak dış boytunu göstermez ayrıca....

    "ürün çapı 7cm civarında..."
    "Boyutlarıda 1 inch (2,54 cm) olması ile en yakın disk modeli olan 1,8" 'in nerdeyse yarısı kadar ufak."

    gibi ifadeler de senin için yetersiz sanırım. Ben bu bilgilerden istediğimi aldım. ya sen ?
  • düzeltme yaptım teşekkür ederim....
  • güzel , bir de mp3 calsaydı. perfekto olurdu
  • evet çok iyi...
  • tarife gerek yok
    manyak bi alet yaaa
  • boyut olarak harika
  • yav artık bu gelişme tamam da sanki insan sadece disk taşımaktansa mp3 player radyo su falanda olsun istiyor hani iriver ipod belki bu alışkanlığı yaptı bizde...kuru kuruya taşımak yerine...
  • arkadaşlar bu alet tr de ar mı?
    eger yoksa gelir gelmez ilk talibi benimmm
  • gelemedi sanırım...evet alınır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.